Здраво, дали некој што има габична инфекција на нокти, ги има кпристено Парасофтин пилинг чорапите? Пишува на упатството дека не е препорачливо при габична инфекција, меѓутоа чисто за искуство доколку некој ги има користено да сподели искуство.
Како сте решиле габична инфекција на нокти од раце? Се работи за блиска особа што прво ноктите како рапави му станаа а потоа и не пријатен мирис се појави освен тоа ништо друго нема. Совет што да се земе
Majka mi imase na pokazalecot na raka nekoja infekcija sto i go nagrizuvase noktot i bese zolt i non stop noktot i se smaluvase.. nekoe vreme go stavase prstot vo caj od kamilica 3x dnevno i i pomina. Od togas pa navamu kamilicata i e univerzalen lek za sè hhaha
Дали некој лечел габична на ноктот со орална примена на Клотримазол? Ефект? Долго време користам Ексодерил капки, ставам навечер крема со уреа, стругам со електрична турпија се што е зафатено, немам никаков ефект. Лето дојде не можам ништо отворено да облечам.. И со ласер дали пробал некој да сподели искуство?
Здраво Дали некој има искуство со користење на АБС породичната крема од лимес за лечење на габична инфекција
Zdravo. Ve molam preporaki pishete za dobri dermatolozi, se raboti za dolgogodishna infekcija na noktite od palcite na noze. Blagodaram!
Здраво Веќе со години имам габична инфекција на нокти, пробано доста работи не поминува. Една козметичарка денес ми рече да ставам гел или акрил и дека ќе се затвори ноктот и нема да се проширува ма другите . Иде лето , грдо е на изглед, па дали ставал некој акрил да ми каже искуство. Ми е страв да не им направам полошо така.
Инифиран нокт не треба ни да се лакира, а не па да се става гел одозгора. Што им е на козметичарите? Една муштерика што идеше во маркетот кај што работев така се зафркна. Имаше црвенило околу ноктот и многу ја печеше.
10та недела со Тербинакс. Ноктите израснати, колку толку нормален изглед, огромна разлика од кога почнав. Тогаш речиси и да немав нокт. Највидлив резултат имав првите 5-6 недели сега приметувам дека повторно ми пожолтува ноктот најверојатно резистенција. Дали некој бил на Тербинакс да ми каже што после тие 12 недели терапија?
И кај мене се деси резистенција на тербинакс одеше на подобро па ми станаа уште полоши од претходно , сега ми препишаа други таблети орунгал
Најдобро ќе биде да отидеш на кожен лекар. Таму ќе ти препишат таблети. Тие се поефикасни од кремите. Може да ги мачкаш со масло од чајно дрво, лук или со сода бикарбона и јаболков оцет. Треба да се мачкаш секоја вечер.