1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гастритис

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од srcence18, 5 декември 2009.

1. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Мене желудник ме боли од малечка. Многу нерви стресови и ете таму избило.
    Пред две години бев на трудова медицина за проверка на хеликобактер (чекав еден месец реагенси да му стигнат) и испадна дека ми е активирана ама не многу, односно не доволно за терапија со антибиотици. Пиев Ранитидин по потреба и се смири делумно.
    Но последните 2-3 недели ми беа тооооолку многу стресни и нервни и напорни, желудникот ми полуде скроз! Значи одвај дишам луѓе. Ми се враќа киселината назад, ме печи. Се хипервентилирам самата бидејќи ме стега на дијафрагма и не можам слободно да дишам па напнувам со дишење до степен да ме печи дишникот и да ми се врти скроз. Овие симптоми се најголеми навечер кога ќе си легнувам да спијам. И општо кога сум во легната положба. Како балон сум и иждригам како ненормална.
    Денес бев кај матичната, му објаснав се убаво вака. Ми ја знае историјата од малечка дека нон стоп со воспаленија со болки на желудникот. Покрај јасна диета ми даде гастрорезистентни таблети Нолпаза и таблети за џвакање ГастроГард. Дали некој има искуство со овие таблети и дали му помогнале?
    После 10 дена ми рече ако не ми е смирено и подобро ќе шетам пак по специјалисти.

На saricka 86 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. sweet-17

sweet-17 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2013
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    187
    Дали во Штип правел некој гастроскопија и каде? Како идат процедурите? Ве молам за одговор за татко ми е :(:(

3. Ozbilen.chovek

Ozbilen.chovek Нов член

Се зачлени на:
    6 јуни 2016
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Мене ме загрижува една работа која е можеби поврзана со гастритисот а тоа е, наутро кога ќе станам многу ми се гади, дури имам нагони за повраќање, болку во желудникот немам, најтешко е кога треба да мијам заби. Засега тие нагони се без исфрлање храна. Гастроскопијата ми е одвратна, да пијам лекови без гастроскопија ми нема смисла, затоа секој ден се ндевам дека утре ќе ми биде подобро, но за жал не е подобро.
    Не го кажувам ова за да барам помош од вас туку само да го изнесам мојот проблем поповод оваа тема.

4. HUNK

HUNK Истакнат член

Се зачлени на:
    20 јуни 2016
    Пораки:
    504
    Допаѓања:
    1.028
    Кој не преживеал гастритис не знае што е болка... :) Не знае како е да ве сечат на живо..
    Мене ми помогна многу Ранитадин ама сака и храната да ја смените.Секако и стресот да го елиминирате затоа што од него се добива најмногу.. :)

5. saricka 86

saricka 86 Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    16
    pred eden mesec beh na snimanje se postavi dijagnoza gastritis i spusten zeludnik (so dolniot del navleguva vo karlicata) i mi dadoa samo nolpaza da pijam strasno pecenje osekam vo gradite i postojano ama bukvalno postojano zdriganje veke cel mesec pijam nolpaza no nikako da mi pomogne bev na kontrola doktorot mi ja zgolemi dozata ama samo so nolpaza i po potreba gastrogard tabletkite za dzvakanje ne pomaga i leneno seme jadam po edna lazica tri pati na den nemozam veke pece li pece vo gradite i nagon za povrankanje dajte nekoj sovet pooozz

6. saricka 86

saricka 86 Активен член

Се зачлени на:
    15 декември 2016
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    16
    .[kako pomina so nolpazata i gastrogard posle cel mesec nikako da se smiri dali se promeni nesto ili nekoja druga terapija ti dadoa pozz

7. s1a1n1d1r1a1

s1a1n1d1r1a1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    1.685
    Допаѓања:
    14.360
    Помогнаа ама ме болеше неколку месеци активно. Дури бев под стрес голем си болеше.
    Се уште ме боли на моменти ама не толку. Ретко се напивам ранитидин.

На saricka 86 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. solenka123

solenka123 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 мај 2017
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    20
    Здраво на сите, Јас осеќам подуеност ко да се има прејадено и ми е тешко ко да имам голтнато топка, на периоди и подждригнувам имам понекојпат киселини за чудо болки и немам ама тегоби и те како, некогаш ми е подобро некогаш полошо веќе 4 месеци, пијам нолпаза таа ми помагат многу ама немат некое подобрување големо некој совет дали знаете пошто неможам нормално да функционирам ми смета на социјалниот живот како на пример сите алкохол пијат ја вода дали некој знае народски лек или некое чаре благодарам.

9. Kikikikiri0405

Kikikikiri0405 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 декември 2016
    Пораки:
    844
    Допаѓања:
    950
    Здраво. Дечко ми ќе прави гастроскопија во петок, затоа што пие неколку апчиња но откако ќе ги прекине почнува пак нагонот за повраќање и гадењето и сака да знае од што каде како. Е сега прашање можно ли е да има нешто што го предизвикува гадењето а кое не се гледа на резулататите?! Или е само од анкзиозност затоа што пие и антидепресиви? Искуства?!

10. CAPTCHAdaniel

CAPTCHAdaniel Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2021
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    11
    Cesto zdriganje konstantno slicni problemi pomos lek

11. GirlW

GirlW Нов член

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    3
    Zdravo dali ima nekoj praveno gastroskopija na privatno so kratkotrajna anestezija (so uspivanje ) ve molam iskustvo fala vi odnapred ❤️

12. yoto

yoto Активен член

Се зачлени на:
    29 јули 2023
    Пораки:
    44
    Допаѓања:
    20
    Здраво, дали успеа да го решиш ова?

13. Nelisa

Nelisa Активен член

Се зачлени на:
    27 јули 2024
    Пораки:
    48
    Допаѓања:
    2
    Zdravo kazete nekoj efikasen lek za gastritis pecenje zarenje vo zeludnik

14. Trexane

Trexane Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2023
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    148
    Оди на лекар.

15. Trexane

Trexane Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2023
    Пораки:
    120
    Допаѓања:
    148
    Дали некој знае дали е страшно ако имам благи болки во желудник(како сечење) навечер кога ќе јадам специфична храна? Пиев пантопразол 2 недели ама пак се јавува болка ако пијам дури и малце газирано или јадам нездрава храна. Многу ми е осетлив желудникот и си мислев дали има потреба од прегледи и лекови за подолготрајна употреба?

16. Mahrisa

Mahrisa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2024
    Пораки:
    277
    Допаѓања:
    1.334
    Жолчка имаш проверено?

17. snowwhite.24

snowwhite.24 Истакнат член

Се зачлени на: