Ne mila,toa traese i povekje od 3 meseci mozda,moite roditeli ceo vreme odea i po lekari kliniki,psihijatri veruvajte Znacii bese so drugar na kafe bekade, i dr den pocna so povrakanja i 1 nedela taka povrakase neso loso mu bese, potoa pocna navecer da se plasi mislese odi bekoj i slicno, agresiven bese, pa pocna da ne zbori, nepodvizen 1 nedela na momenti i sega voopsto ne zbori i jade pola banana ne ni moze so sila, i edvaj i apce mu davame nekogas pluka, toa vitaminot... Bevme i 8 sept kade sto nesakaa nisto da pomognat skoro ne sakam nikoj da imenuvam potoa ne setaaa odete tamu vamu pa bevme i drzavna i psihijatrii,psiholog nisto toa .. sega poslednive denovi bea so moite roditeli kaj nekoja sto gleda na ikoni i kazala deka nekoj nesto pravel vo nasiot dvor i slicno... Nemam komentar navistina vi blagdoaram na site
Не сакам да те плашам ама ова може да се знаци за одреден вид психоза.Навистина не разбирам како ништо не ви кажале и не ви препишале.Затоа бидете упорни и посетете друг психијатар или невропсихијатар.
A primer vaka pesni si pee vo sebe onaka nekogas, i inaku nevropsihijatar vide snimka nesto kazuvase ne e za kaj niv vo drzavna toaa Pa kje barame drugi paihijatri dobri neznam navistina Vi blagodaram mnoguu
Или е нешто стварно сериозно, за што ти треба лекарска помош, а не бајачки (психоза како што ти рекоа, афтерефект на супстанци, а знам и луѓе кај кои со слични симптоми по долги испитувања се испостави дека е мултиплекс склероза) или пак едноставно детето е во пубертет и не му е ништо.
Види ја темава https://forum.femina.mk/threads/Препорака-за-добар-психијатар.19871/ Или оваа https://forum.femina.mk/threads/Препорака-за-добар-психолог.4220/page-50#post-5515417 Јас би барала специјалист за адолесцентска психологија/психијатрија и се надевам дека е епизода која ќе помине. Можеби доживеал трауматично искуство, кое свесно не може да го сподели со вас, не знам како е со малолетници, дали може самостојно да разговара со стручно лице/без ваше присуство. Не сум стручна, само нагаѓам, ама пред да се тргне да се бара паранормално решение треба да се исцрпат нормалните и логичните патишта. Со среќа.
Однесете го кај Мери Бошковска во Ремедика во Скопје. Јави се уште утре, закажи. Прави и онлајн сесии. *Мене, како лаик, ми личи на некоја шизоидна состојба @harizmaticnana ?
Ajde sega pak da prasam dali ima nekoj ideno kaj Julka od selo karamani taka slusnav gledala na ikoni ako nekoj ima ideno neka kaze iskustvo
Ау да.. префрлена е во друга здравствена установа.. Ама имам број, ако му треба на некој? Не знам за другите, оваа ја бива ептен. Психијатар за деца и млади.
Pozdrav odi kaj Ratka od tekija skopsko na patot prema.kumanovo nemam vakvo iskustvo fala bogu a tebe na pomos sum.slusala deka pomaga mnogu za se.i sesto
vo edna grupa procitav za adnan mehmedovic pomagal za mn raboti...ima li nekoj iskustvo od tamu da spodeli