Е што од ехо, направи си пап тест, да видиш каква ти е состојбата внатре, да не имаш некоја инфркција и слично...
Вака се решив да одам на гениколог имав прв однос и ми касни долго време направив тест и НЕГАТИВЕН но не сакам да знае мајка ми дека ќе одам на гениколог ... дај кажете ми како да направам кај треба да се обратам каде да појдам државна болница ...приватно ? ... не живеам во скопје во друг град помал живеам ....дајте упатете ме да знам што да правам ???
Unknown ќе си побараш гинеколог во твојот град, ќе си појдеш сама со здравствената книшка во раце и со плави картончиња, ќе и објасниш на сестрата кај гинекологот дека сакаш тој да ти е матичен (ако си решила да ти е матичен, ако не ќе кажеш дека сакаш еден преглед на приватно ама поскапо е така), ќе си почекаш да ти дојде редот, ќе си влезеш и ќе му објасниш на докторот дека никогаш претходно немаш одено на гинеколог и дека ова ти е прв пат и секако ќе му кажеш зошто одиш. Ајде се надевам добро ти го надробив сето ова.
и мене ми е страм но .... еве погоре убаво е напишано што е како е за да појдиш на преглед ... си викам не е ништо страшно ќе биде
Ама ни мајка ми незнае дека сум имала досега секс како ќе и речам преглед на гинеколог сепак јас сум галеничето на мама и тато офф маки ако не одлучам д аи кажам до Нова Година ќе појдам кај матичната и ќе и речам да ми даде упут ама да не и кажува на мајка ми
Што има врска сексот и гинеколошкиот преглед? и невини девојки идат на преглед, мајка ти не мора со тебе унатре да влага дур те прегледуваат, и на крај краева не мора мајка ти да доаѓа со тебе на доктор, не ти треба упут
Ама ни мајка ми незнае дека сум имала досега секс како ќе и речам преглед на гинеколог сепак јас сум галеничето на мама и тато офф маки ако не одлучам д аи кажам до Нова Година ќе појдам кај матичната и ќе и речам да ми даде упут ама да не и кажува на мајка ми [/quote] Што има врска сексот и гинеколошкиот преглед? и невини девојки идат на преглед, мајка ти не мора со тебе унатре да влага дур те прегледуваат, и на крај краева не мора мајка ти да доаѓа со тебе на доктор, не ти треба упут[/quote] епа тогаш не и кажувам на мајка ми ќе си одделам 1500 денари од касичката за преглед ама барем никој нема да дознае немам храброст да и кажам ...срам ми е мислам дека ќе го смени мислењето за мене сестра ми на 15 год имала првпат а тоа ми го кажа после пораѓајот мислев дека невина се омажи и 100 % бев сигурна дека и јас невина ќе се омажам а сега ... тоа е природа...
Се изненадив искрено што читам дека многу девојки (поготово оние што се сексуално активни) се срамат да отидат на гинеколошки преглед. Демек не е срамно да имаме секс,да ги знаеме сите можни пози на Камасутра, да делиме совети за подобар и поинтересен сексуален живот,ама срамно е да одиме на гинеколог....девојки ќе ве молам За здравје се работи,не се тоа работи што се занемаруваат!!!
абе не ти треба упут и ако сакас да одис без мајка ти иди на приватен и онака на гинеколог ке платис преглед така иди си на приватно пеЧи немам книска да не ти завери преглед и ако одис не оди сама другарка обавезно со тебе и не е срамоте луге срамота е не дај боже да фатис несто тогас ке е посрамота така боље спреЧити него леЧити
во дрзавна ако си малолетна мора родител од искуство ти зборам маки сум имала и јас иди на приватен митановски ако си слуснала за него во горЧе се наога позз
па јас сум полнолетна и не сум од ск .... значи може и на државно ? оти немам толку пари сега во моментот 1500 ден бил прегледот понатаму ќе појдам на приватно а сега сакам на државно зашто сакам да знам што е проблемот што не ми иде т е можи на државно
па јас сум полнолетна и не сум од ск .... значи може и на државно ? оти немам толку пари сега во моментот 1500 ден бил прегледот понатаму ќе појдам на приватно а сега сакам на државно зашто сакам да знам што е проблемот што не ми иде т е можи на државно[/quote] може абе па доволно ти се тие пари преглед е 500 до 600 денари позз и со срека најискрено
може абе па доволно ти се тие пари преглед е 500 до 600 денари позз и со срека најискрено[/quote] за каде ? за на приватно ми се доволно 500 600 ден ? /// зашто погоре имаат напишано дека треба 1500 ден за на приватно ?
за каде ? за на приватно ми се доволно 500 600 ден ? /// зашто погоре имаат напишано дека треба 1500 ден за на приватно ?[/quote] највеЌе нека е до 1000 мада не е.засто кај матиЧен не се плака освен ехо 300 ден.а без книска без плави картони 600 мене летоска ми земаа 600 денари за вагинален преглед не може да е поскапо