Гинеколошки преглед

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од SLATKA23, 17 јануари 2010.

1. Bluesea

Bluesea Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2019
    Пораки:
    56
    Допаѓања:
    94
    Да, но не многу.

2. awkey

awkey Популарен член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.914
    Допаѓања:
    5.215
    Ќе ти земе брис за бактерии, не мора пап. А дали си имала или немала односи нема врска. Оди на доктор ќе ти даде терапија

3. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    938
    Допаѓања:
    674
    Девојки здраво. Ми треба совет и мислење за проблемов што го имам долго време. Веќе две години имам проблеми со инфекции. Постојано имам гарднерела или уреа плазма. Постојано сум со бело прање, миризби доле. Постојано одам на гинеколог, правам брисеви и обавезно излегува една од овие две. Примам терапија пример антибиотик, вагиналети, па вагинален пробиотик, ке помине некое време и за месец,два повторно. Имам и дечко долго време, го терам и него да се проверува, но никогаш ништо не покажа кај него, еднаш пиеше и терапија и он за ете во случај да не има нешто, да си ја подаваме. Почнав да имам и силни болки во јајниците, отидов и кај друг гинеколог за второ мислење, ми кажа дека болките се од нелекувана инфекција, а јас се убив од примање терапии, ми даде пробиотик да пијам, се смири малце и после пак по старо. Стварно веќе не знам што да направам, се отрув и од антибиотици и од вагиналети, преку глава ми е и од правење брисеви, еве сега моментално повторно имам симптоми и ке полудам. Дали некоја имала слично искуство, дали постои нешто или да испитам подетално зошто се случува ова или нешто на природна база да конзумирам што би помогнало.. секој совет е добредојден!

4. Pretty Lady

Pretty Lady Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2026
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Zdravo devojki
    Da spodelite iskustvo za dr.Irena Gosheva od poliklinika biotek, nemam maticen ginekolog pa bi sakala da odam kaj nea

5. Pretty Lady

Pretty Lady Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2026
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Zdravo devojki
    Da spodelite iskustvo za dr.Irena Gosheva od poliklinika biotek, nemam maticen ginekolog pa bi sakala da odam kaj nea
    Првин да те утешам не си сама што се бориш со бактерии/инфекции. Се откривме со партнерот со антибиотици и таман ке се исчистам за некое време пак се јавува некоја. Планирам бременост ама неможам да се исчистам. Ми дадоа совет да кренам имунитет ама да пробам нешто на природна база, ама тешко оди. Прашај да ти дадат биофемин тоа е за да ја заштитиш/обновиш вагиналната флора. Исто добив мислење од гинеколог од приватна клиника да испитам дали ендометриумот ми е подложен на инфекции, само баш и не сватив како се испитува тоа и каде

На Darlingzz му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Darlingzz

Darlingzz Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2018
    Пораки:
    938
    Допаѓања:
    674
    Ужас значи.. И мене ми рекоа за имунитетот, но не знам што да направам. Пиев и пробиотици подолго време, ставав и пробиотски вагиналети, џабе и џабе, месец дена мирно после пак истото. :@

На Pretty Lady му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Pretty Lady

Pretty Lady Активен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2026
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    3
    Jas mislam deka i nedovolniot son, stres i nervoza e dopolnitelen problem kaj mene, zatoa mi pagja vo voda se sto pravam za da se sredam. Moze ke ni dade nekoj sovet sto go pominal istovo kako da se spasime ti posakuvam pobrzo da se sredis

На Darlingzz му/ѝ се допаѓа ова.
  8. srce-9

srce-9 Популарен член

Се зачлени на:
    10 ноември 2012
    Пораки:
    1.058
    Допаѓања:
    1.458
    Ве молам за совет
    Породена пред 4,5 месеци
    Од пред месец дена имам некои болки во стомакот и ми се јави бледо розев исцедок на бришење но немам добиено до сега но сега кога пипнав со прст внатре во вагината забележав тврдо на допир како оток внатре и топче
    Се испаничив и незам како ќе издржам до утре за преглед