CIN не е вирус, вирусот е HPV. И алоето не помага секогаш. Не е на одмет да се користи, ама не помага во сите случаи.[/quote] фала на исправката. HPV беше вирусот знам дека со Алоето цин 1 и 2 се лечи, а веке цин 3 е рак, така да мора операции и чуда. иначе пазете си се и правете прегледи, зш е домицилен. тој си е во организмот само се манифестира при намален имунитет.
Me interesira sto mislite za ordinacija Histera, sakam tamu da odam na ginekoloski pregled pa me interesira vaseto mislenje vo vrska so nea i so uslugata tamu, dali nekoj bil? Blagodaram [mod-kirilica:2ghahbtc][/mod-kirilica:2ghahbtc]
vaka .. seksualno sum aktivna vekje 1 god.. i toa do sega seksot bil bez kondom.. a neam poseteno nikogas ginekolog.. a ponekogas.. ali poretko se deshava mene ili dechko mi posle seksot da ne pecka.. ali pominuva .. mislenje?? [mod-kirilica:39him81v][/mod-kirilica:39him81v]
Па според мене треба да се оди на гинеколог ...се препорачува барем 1 во 5 месеци преглед...бидејќи нема шала со половите болести и инфекции...многу сакам кога се осеќам сигурно бидејќи се работи за секс без кондом треба да подразмислете за употреба на кондоми бидејќи штитат над 95% од инфекции и несакана бременост...информирај се поубаво бидејќи отпосле е тешко за лечење...со среќа...
ama dali moze da fatime nekoja infekcija zatoa sto sum nemala drugi seksualni parteri.. i znaci sme samo jas i on .. higiena 100 % i dvajcata.. dali moze da se fati i pokraj toa? zaso tesko deka mozam da posetam ginekolog se plasam a i ne sakam da se doznae doma za toa .. [mod-kirilica:2thryzo4][/mod-kirilica:2thryzo4]
Абе зашо се плашиш, нема којзнае шо да ти прават.. Нема врска тоа дали си имала или не други партнери, инфекции секогаш може да се добијат, затоа и е препорачано секоја жена која е сексуално активна на 6 месеци ОБАВЕЗНО да прави по еден гинеколошки преглед. Така и ти ќе бидеш сигурна дека си здрава, а и твојот партнер. Башка односи без кондом За тоа не ти е страв, а за гинеколог страв ти е! Недај Боже да фатиш некоја болст па тек тогаш страв ќе ти биде.
Аман, си мислите кој знае колку е страшно ако отидеш на гинеколог. Што те кошта да одделиш 20 минути од животот и да отидеш да се провериш? Инфекција се фаќа и кога не си сексуално активен, а камоли кога веќе си. Кога ќе отидеш ќе си речеш зошто не си отишла порано ќе видиш ништо страшно не е. Не мора од дома ти да знаат, нема ни потреба зошто да им кажуваш. Има на фемина броеви од гинеколошки ординации, јави се закажи и готово. Земи другарка со тебе или дечко ти.
Lacrimosa е во право, инфекција можеш да фатиш и ако не си сексуално активна. неможеш да замислиш што се има таму доле...
Де де, не сфаќам што е толку страшно да одиш на гинеколог??? Како таму којзнае што да им прават на жените..Сепак тоа е за твое добро,велиш 4 години си сексуално активна и во рок од тој период ни еднаш немаш отидено на проверка..Сепак ти си знаеш..
jas imam seks veke 6 meseci sakam da pojdam na ginikolog ama ne znam kaj da zakazam poveke mi e stram otkolku strav i jas imam so de4ko mi seks bez kondom .... nz so e tolku strasno da imas odnosi bez kondom pa jas i toj i onaka planirame da go pominime zivotot zaedno nema belki ko 4e prajme dete da stavame kondom ...... higienata ni e 100% toj nemal nikogas prethodno bez kondom so druga zenska a mene mi e prv ne ni planiram da menuvam partneri pa taka da ne e nisto strasno [mod-kirilica:24nf1vo1][/mod-kirilica:24nf1vo1]
браво ако на 15 години знаеш што сакаш. дајбоже се да е во ред меѓутоа полово преносливите болести не се од не хигиена сите тука водиме хигиена но ете од долен веш на пример можеш да се иритираш и да закачиш нешто, или цин 1 не познава хигиена и нехигиена. и нема врска менувањето на партнерите со болестите.
da ne vikam ne ima mn prenoslivi bolesti ..... no sepak jas mislam deka i jas i mojot de4ko sme 4isti a i nema sigurno da stavame kondom cel zivot ...nz jas mislam deka toa e vo red i deka mn parovi vodat lubov bez kondom pa ako bese taka do sega site 4e ispoumrevme...za mene to e vo red sepak dr. mislejna se dobredojdeni
Господе боже. И после ќе немало инфекции и што не. Со вакви размислувања. Не е важно што имаш еден партнер. Или за хигиена. Цин 1 не се фаќа од хигиена нехигиена. Не те прашува. Секоја сексуално активна девојка треба да отиде на гинеколошки преглед. Не ја сфаќаш сериозноста на овие работи, само сексај се и уживај. Еден ден кога ќе треба да раѓаш деца да не се каеш после. Се со време се прави. Затоа закажи си и грижи се за твоето здравје.
Во право е Лакримоса, и јас си мислев имам дечко 8 години, нема за што да користме кондом и не користевме, фала богу немав проблеми некои, освен чат пат кандида,кога сум правела пап бил ок, а секогаш на него имаше инфламација,на што јас не придавав важност и еве сега сум труна и на микробиолошкиот брис уреаплазма,сексуално пренослива бактерија. Гром од ведро небо,дури сега читам дека над 75% сексуално активни девојки ја имаат, а поизразена е при бременост. Затоа девојки на гинеколог, а вие пак имајте секс без кондом, знам поубаво ви е , ама бар правете проверки, да не си ја удирате главата од ѕид после
Па јас не реков дела не треба да се оди на гиниколог редовни и да се проверува некоја инфекција да не имаш недајбоже јас зборував за кондомите а не за гиниколозите (а то со гиниколозите треба секоја девојка која е сексуално активна да оди редовни на гиниколог)
Луѓе не знам дали ја погодив темата...Ама не можам да најдам некоја посоодветна. Бев на гинеколог прв пат и на папот ми кажаа дека имам хпв... Колку што знам тоа е стрикно сексуално пренослива болест ама знае некој дали постојат и други начини за да се пренесе? Затоа што сум имала односи само со дечко ми и дефинитивно ако е само преку секс ќе се одрази на цела врска.Ве молам некој што е повеќе едуциран да ми пише!
Девојки значи јас бев на гнеколошки преглед и кога ми земаше бриз ми стави една црвена водичка а пред тоа со една четкичка таму доле исчисти и ми пушти малку крв рече дека е нормално исто кога се миеле заби. Ве молам казете ми дали е тоа во ред?
Вака бев на гинеколог како што напишав ама никој не ми одговара нема врска и сега ке ве молам ако некој мозе да ми казе ми кажа дека имам некоја бактерија кандида и за прегледот значи папот и ехото ми зеде 3000 денара и денес бев пак ми реце значи за кандидата и ми вика да ми направил уште еден тест а јас имав добиено и ми вика као боље што ми е дојдено заради клетките ми зеде крв со едни 3 такви чепкалки за уши и ми рече дека ке ми даде апчинја ако треба и несто за доле да се лечи кандида и ми зеде уште 3400 денари тоа се беше во ординација хистера ми треба ваше мислење за кандида дали е опасно и како се лечи фала однапред