Гинеколошки преглед

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од SLATKA23, 17 јануари 2010.

1. srcekrsacka

srcekrsacka Популарен член

Се зачлени на:
    26 ноември 2010
    Пораки:
    2.952
    Допаѓања:
    1.752
    треба да отидам на гинеколочки преглед, одмна не сум била, а и ПАП тест треба да си направам
    ке ме боли(како минатиот пат, но ке изздрзам, што се мора се мора)
    баш вчера од таму поминав, се потсетив дека треба да ја посетам гинекологот
    веке неколку дена размислувам на таа тема, ама никако да дојде ред на таа обврска :worried:

2. Vanja1

Vanja1 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    Може да ми препорачате приватен гинеколог каде што сте биле што не запишува во книшка... ?

3. BurstBerry

BurstBerry Популарен член

Се зачлени на:
    3 јули 2010
    Пораки:
    839
    Допаѓања:
    1.463
    Девојки сте биле ли некогаш на преглед кај др Бајалски во Чаир,како сте задоволни од него?
    Јас сега бев но преку една пријателка на мајка ми и не' прими сега во 19часот, но прегледот траеше 1 мин.џабе се соблекував :P ,немаше вагинално ехо и ми даде да ставам вагиналети Полигинакс и некои апчиња да пијам, рече дека се работи за инфекција некоја, не било ништо сериозно,да му верувам или да се обратам и на друго место? :^)

4. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.821
    Никој приватен гинеколог не запишува во книшка, не го интересира книшката :) . Може евентуално да те внесе во компјутер кај него, што е добро, за да си има историја.

5. Nenasitni

Nenasitni Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    36
    беф на гинеколошки преглед пред околу 3 недели,се комплет и пап и ги сватив дека ке ми се јават кога ке биде готов..но еве три недели поминаа никаде ги нема што да правам?:/

6. Meggy

Meggy Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јануари 2010
    Пораки:
    238
    Допаѓања:
    387
    Па оди или јави се и прашај. |(

7. Nenasitni

Nenasitni Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    36
    па добро ке идам али ме интересираше да не се јавуваат ..зашто јас така сватив а прв пат ми беше ова..

8. green.eyes

green.eyes Форумски идол

Се зачлени на:
    3 јули 2011
    Пораки:
    2.886
    Допаѓања:
    31.524
    ^^ Јави им се телефонски, не мора да одиш до таму. Ќе ти кажат дали се готови резултатите (а претпоставувам дека после толку време се), па ќе ти кажат дали треба да одиш до кај докторката или не.
    Good luck ;)

9. SOVRSENSTVO

SOVRSENSTVO Популарен член

Се зачлени на:
    20 септември 2010
    Пораки:
    2.790
    Допаѓања:
    1.557
    И јас пред нешто повеќе од 2 недели правев ПАП тест и сеуште не ми се готови резултатите, одкако ќе се готови резултатите гиникологот мора да те извести!

10. Faline

Faline Популарен член

Се зачлени на:
    9 февруари 2011
    Пораки:
    682
    Допаѓања:
    549
    За ПАП тестот мајками чекаше дури месец ипол да бидат резултатите ... Беше на државна па сега незнам дали на приватните за исто време ги дават резултатите :!:

11. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.448
    Допаѓања:
    5.411
    резултатите се отприлика готови скоро секогаш за три недели и најубаво е да си се јавите никој не се јавува ретки се тие што ќе се јават. И ако има потреба ќе ви кажат поминете да се видите со докторката ако не само ќе ве известат дека резултатите се во ред ;)

12. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.466
    Допаѓања:
    4.243
    Здраво девојки, имам еден проблем па се надевам дека би ми помогнале..
    Некое време планирам да одам на гинеколог и бидејќи посетувањето на гинеколог ќе ми биде прв пат сакам да биде тоа некој на кого ќе можам да му верувам и да му до доверам моето здравје... Би ми било мило доколку ми помогне во изборот на гинеколог и да ми објасните што и како се прави,колку чини,што треба да понесам со мене и такви ситници кои би ми биле потребни да ги знам...
    Ви благодарам однапред...позз :*

13. polzela

polzela Истакнат член

Се зачлени на:
    9 март 2011
    Пораки:
    24
    Допаѓања:
    3
    Треба да ја носиш здравствената книшка,плави картончиња и да си избереш матичен гинеколог.И мене првиот пат ми беше чуден ама не е ништо страшно.Јас одам кај др.Стамболиев кај Југодрво и сум презадоволна двете бремености ми ги водеше и стварно е закон знае да те опушти да не ти биде страв.Ако сакаш ќе ти дадам број да си закажеш и да прашаш дали може да те земе за пациент.А пошто ти е прв преглед сигурно ќе сака да ти направи пап и некои брисеви микробиолошки да ти земе не е страшно е за пари не знам да ти кажам зошто на мене ми немаше земено пари.Сигурно вагинално ехо ќе ти прави а тоа е 500ден.знам поздрав

На Miss666 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Miss666

Miss666 Популарен член

Се зачлени на:
    24 јули 2011
    Пораки:
    1.466
    Допаѓања:
    4.243
    Мислам дека најдобро би било да ми го пратиш бројот во лп...И благодарам на одговорот,поздрав се најдобро :*

15. marija.mare

marija.mare Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    Девојки ве молам за помош или ваше мислење.Прво,дали кога ќе одиш на гинеколог во книшката пишува внатре докторот,второ,на градите почнаа да ми се прават црвени линии потоа имам кај градите околу пупчето како мали брунчиња и на нозете кај бутовите горе почнаа да ми се прават како бледо плави линии.Ве молам за помош многу ми треба вашето мислење.

16. Bojca

Bojca Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2010
    Пораки:
    6
    Допаѓања:
    2
    Жени, супер е што постоите туку дај кажете ми како иде тоа "Да си одбереш матичен гинеколог?" Од читање по форуми, ми стои дека секаде (бар тие имиња на доктори што се вртат) секаде е веќе полно! Мислам за во Скопје!
    Доброо, а ако идам на прв преглед кај доктор кој има исполнета квота за матичен, а имам сини картони, дали таму тој прв ПАП тест ќе ми биде бесплатен?
    Сакам да идам на прво прегледче, не ми е страв, срам ми е, ама сакам да направам добар избор на лекар. За сега на ум ја имам Мајсторова... Дај пишите жени гинеколози, како препорака, оние што работат со сини картони и по можност бројче во лична порака...
    Однапред благодарност!

17. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.821
    За жал, многу е тешко да најдеш добар матичен гинеколог. Кај скоро сите добри гинеколози квотата е пополнета и не примаат нови пациенти, освен за приватни прегледи. Пред околу една година (LOL) слушнав дека некоја добра жена-гинеколог со ординација кај Парк прима уште пациенти, ама да ме отепаш не ми текнува името на ординацијата сега (ако знае некоја феминка, нека ме дополни). Можеш да провериш во Дијагностички центар, ама кај нив едно чудо работи приватно се плаќаат, иако лекарот ти е матичен. Инаку, во поликлиника Јане Сандански гинекологот не примал веќе пациенти, во поликлиника Ѓорче исто не примале, во поликлиника Железара исто е (пре)полно... Ова е за каде што знам дека има жени гинеколози.
    п.с. Бесплатен прв ПАП тест имаш само кај матичен гинеколог.

18. MiaBeMia

MiaBeMia Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    35
    Кај парк ординацијата се вика ’’МАМА’’ и се наоѓа баш карши фонтаната, одма до МЦМ, куќата после МЦМ (МЦМ е баш на ќошот кај раскрсницата) Нема да ја утнете има голема реклама. Мене ми е Стамболиев матичен (МВР амбуланта) и многу ми го фалеа и тоа доктори не пациенти само. Сите доктори што ги знам ќерките си ги праќаат кај него. Е сега не знам дали има место кај него ама можете да прашате да се обидете барем . Поздрав

19. hunny-bunny

hunny-bunny Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2011
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    80
    кај парк е МАМА докторката се вика Надица Героска таа постојано прима пациенти, и кај неа не важи тоа закажувањето.Ке си отидеш на закажано и пак ке си чекаш еден саат.Јас лично не би ти ја препорачала Надица.

20. cecilia

cecilia Популарен член

Се зачлени на:
    9 декември 2009
    Пораки:
    1.329
    Допаѓања:
    1.195
    Во поликлиниката Бит Пазар имаш жена гинеколог, јас бев кај неа на времето не е лоша. Незнам ни како се викаше сега ама ако се јавиш сигурно ќе ти кажат како се вика и дали има место.