Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гинеколошки преглед

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од SLATKA23, 17 јануари 2010.

1. maja0

maja0 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    33
    Може ли некој да ми каже дали има врска кога се прави пап тест, ехо, хормонски тестирања и сл. прегледи? Имам нешто начуено 5 ден после завршетокот на менструалниот циклус. Точно е или?

2. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    Мислам дека тоа нема врска... За ехо можеш кога сакаш да одиш на преглед но :!: треба да имаш полна бешика (подобро било така). За пап тест не треба да имаш циклус, а за хормонските испитувања исто се прават кога било, само што пред да се направат има и ред други испитувања ;)

На maja0 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Хормонски тестирања, се прават на третиот ден од менструација, така мене ми кажа гинеколог, пап секако по завршување на менструација, а ехо можеш во секое време, ама најубаво и тоа по завршување на менструација :)

4. La.Reina.Del.Sur

La.Reina.Del.Sur Истакнат член

Се зачлени на:
    1 мај 2011
    Пораки:
    1.508
    Допаѓања:
    3.878
    Хормонски тестирања не сум правела, но мојот гинеколог ми има кажувано за тие работи и сум ги учела...Затоа и кажав како знам :D

5. la-chicka

la-chicka Популарен член

Се зачлени на:
    21 април 2010
    Пораки:
    1.336
    Допаѓања:
    1.571
    Ама јас не пишав да го побијам твојот одговор :D и пишав на Маја и после видов дека и ти имаш пишано :) . Инаку последен пат кога бев на редовен преглед, баш ја прашав за хормонални тестови, дали да си направам да видам дали ми се во ред хормониве :D и она ми рече, добро ама чекај прво да добиеш зашто хормонални испитувања се прават на третиот ден од добиено. :)

На maja0 му/ѝ се допаѓа ова.
  6. marija.mare

marija.mare Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    lujge mi treba vasa pomos kazete nekoj ginikolog vo prilep i kolku kosta prviod preglet i kolku kosta pap test pocnaja da mi se pravas linii na nozetete butovite no isto taka i na gradite takvi linii dali toa e prirodno mislam od samoto telo nz sto da pravam pomognete

7. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Па да не си ослабнала или може поправила во меѓувреме? Тие линии се стрии и се јавуваат од нагла промена на телото....
    А гинеколог каква врска има со линиите не знам.. |(

8. marija.mare

marija.mare Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    abe neznam i jas dali ima vrska zatoa sakas da mi dadete i vse mislejne pa vo posledniva meseci sum na toa mesto popraena no nekako mi e sumlivo pa zatoa sakam da pojdam na ginikolok i da mi kaze zosto isto taka imam crveni linii na gradite i okolu pupceto imam kako bruncina

9. talentirana

talentirana Истакнат член

Се зачлени на:
    13 февруари 2011
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    248
    Зборувам за во Прилеп.Појди си на болница на први кат, тоа паѓа некаде во задната страна од болницата и ќе си појдиш во гинеколошко и таму се Слободанка, Евгенија и Стеван се вика мислам дека гинекологот. Јас би ти ги препорачала Слободанка или Евгенија, Стеван не. Шо знам јас немам ништо против маж гинеколог ама јас лично не би пошла.Жена си е жена. Најубаво ќе те свати шо ти е како ти е, како се чувствуваш и слично. Сакам да кажам дека може да се стави во твојата кожа. Мислам дека работат со сини картони и ехото е 300-500 ден. ПАП тестот е 350 ден мислам не сум сигурна и сега најново слушнав дека имало и вагинално ехо. Викаат дека рутинскиот преглед т.е вагиналниот не се наплаќал кај матичниот лекар ама зависи обично земаат пари. Велам матичен оти таму кога ќе појдиш мора да одбериш матичен лекар за да ги имаш овие цени што ги пишав, а ако не одбериш матичен мислам дека наплаќаат дупло. Како и да е појди си обавезно и со среќа.Тука сум ако треба нешто.

10. marija.mare

marija.mare Активен член

Се зачлени на:
    7 ноември 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    луге сакам да ве прашам дали знајте некој гиниколог во прилеп ако знајте дајте ми и тел јас немам матичен дали треба прво да закажам и сто треба да носам и а колку пари кошта кај матичен и колку на прифатно ве молам за одговор

11. ane.bella

ane.bella Форумски идол

Се зачлени на:
    18 јуни 2011
    Пораки:
    3.216
    Допаѓања:
    25.779
    оди кај Мимоза,негде кај солидност и е ординацијата,мислам 500 денари е на приватно,и мораш да имаш закажано.моментално незнам точна адреса,ама можам да ти најдам тел.бр.за ден или 2 че ти пишам во ЛП.

12. tanjusskat

tanjusskat Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2011
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    0
    сакам да си направам пап тест , и денес разговарав со една моја другарка околу тоа и ми кажа дека кога била на преглед кај нејзинот гинеколог тој и реков дека не било толку здраво да се прави пап тест... :D малку смешно ми звучи,што мислите околу тоа? :)

13. LaChiquita

LaChiquita Популарен член

Се зачлени на:
    11 јули 2010
    Пораки:
    592
    Допаѓања:
    476
    |( :?: :^) :sweat: и уште не знам колку фаци треба да направам.
    Кој е тој гинеколог жити мене, да му се из*** во дипломата. Исто колку што не е здраво да ти земат крв за да ти ја проверат крвната слика, или да дадеш мокрача за да ти испитаат ензими... ц,ц,ц,ц
    пап тестот е задолжителен еднаш годишно, за секоја разумна, современа и паметна жена. Доколку има потреба се прави и на 3-4 месеци.
    Ама тоа дека не е здраво... (смајли што се крсти)

14. magde1990

magde1990 Активен член

Се зачлени на:
    23 ноември 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    3
    znaci fino lepo si se tusiras ides si zavrsuvas rabota i si doagas nema tuka devojki nikakov sram netreba da se izbegnuva pogotovo vazi za tie sto se seksualno aktivni devojki pozzz :)

15. PetiteCherry

PetiteCherry Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    35
    Бев на гинеколог да направам преглед и ми дијагностицира кандида (јееее!! :rofl: ). Направив Пап, ХПВ и микробиолошкиот тест и сите се добри, не најдоа ништо. Не земав никакви лекарства, освен што 2 недели пред да ги правам испитувањата ставав Микорил вагиналетици. Проблемот е што уште ги имам симптомите на кандида, односно густ и поприлично миризлив исцедок. Се измивам секој ден (без сапун), пијам течности ова-она, ама пустово не сака да замине. :@ Да одам пак да му се жалам на гинекологот или да почнам да користам бабини деветини (од типот измивање со камилица, со јогурт, со кафе, со виски, со бензин и сл). Совет?

16. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    Не ги знам тие вагиналети, а со Канестен немам некое посебно добро искуство, ниту со кремата, ниту со вагиналетите.

Можеш да ги пробаш овие, околу 300 ден. во аптеките, мислам дека беа 6 внатре.
    Многу ефикасни се.

Што се однесува до белото прање и чешање, јас пиев пред неколку месеци Флажил и исто беа многу ефикасни. Ама реши се за едно од овие две - или вагиналети или таблеткиве.
    Мое мислење - делувај локално, прво салам вагиналети.

Во меѓувреме, одмивај се со чај од камилица или раствор од калиум пергамат (го има во аптека, некои 20-тина денари, уште познат како виолетов раствор).

Пиј повеќе јогурт, не носи синтетика и танга и апстинирај од секс.

Па мислам дека покрив се'.
    :)

На Bozica1980, katalina и PetiteCherry им се допаѓа ова.
  17. tanjusskat

tanjusskat Истакнат член

Се зачлени на:
    29 јули 2011
    Пораки:
    37
    Допаѓања:
    0
    па и јас се зачудив кога ми рече другарката дури и се изнасмеав, а гинеколог е еден меѓу најдобрите во градот..ама ете се е можно :D :D :D

18. katalina

katalina Популарен член

Се зачлени на:
    14 октомври 2010
    Пораки:
    1.614
    Допаѓања:
    771
    Jas gi koristev mycoril vaginaletite i moze da se kazd deka ne mi pomognaa voopsto.Pak imam sekret,gust,bel i obilen,sta pat me cesa tamu dole.Neznam sto da praam veke,sto da probam.Tie ginex forte efikasni li se protiv kandidata?

19. Nenasitni

Nenasitni Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    36
    Беф на гинеколог пред некој месец,направив пап,се слушнав телефонски ми рекоа дека се е во ред..е сеа незнам што ми е ама цело време мислам дека иам инфекција некоја..неам некој мн посебен проблем ,понекад ме пече кога мочам,ама ми имаат речено дека тоа било нормално и кога сум била настината се случувало..ама сепак сигурно си е сигурно..бело прање исто имам од кога знам за себе,некад во месецот повеќе некад не...ама пусти страв што имам...плус алергична сум на кандида,а немам појма што као иде тоа..како да се проверам за инфекции??:)

20. Korisnik89

Korisnik89 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јули 2011
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    29
    Оди на гинеколог. Тој ќе ти каже