Ако имаш плави картоничина ке си пишеш матичен гинеколог и прегледот ти е бесплатен. Приватно ,Систина да речеме ти е 2000., горе доле толку е и во другите мислам.
Зависи што сакаш да прегледуваш... Ако сакаш целосен преглед, и брис да ти земат и на ехо да те гледаат - тоа е поскапо... На приватен е отприлика 1400-1600... А ако одиш за нешто по конкретно, тогаш е помалку. Јас во систина одам - за брис ми земаат 1000.
Значи приватно пап тест колпоскопија ехо 3600 систина, 3800 ремедика. Само ехо 1500. Консултација со доктор 1000. Брис секој различно. Вагинален и цервикален 2300 систина, 2800 ремедика. Брисевите за некои ппб околу 1500 денари за еден. Ова ти е за приватните , за државните со картонче се плаќа само минимална партиципација.
Ке ти пораснат влакна на цицината Боже .. што нема да прочитам.Да не знае човек како да формулира коментар на прашањава.
Матицен гинеколок ми бесе надица од Интермед сега веке незнам каде е. Ако некој знае мозе да напише и колку е цената кај неа, а друго дали има некој поевтин гинекок колку е и каде. за во Скопје прашувам.
И мене ми е матична д-р Надица . Сега е кај фонатаната во парк ,одспротива во зградата, Гинеколошка ординација "MAMA" . Еве и линкче од нивната страна на фб http://www.facebook.com/home.php#!/page ... 25?sk=info Во информациии имаш бр .на тел . па можеш да се јавиш да прашаш колку чини преглед , инаку работи и со картончиња .
па не мора да дадеш одговор ако9 тоа го сфајќаш на шала...јас серизно прашувам...во смисла дали би можел да настане некој сериозен проблем итн...бидејќи многу викаат после првиот однос мора да се иде на гинеколог..па прашувам што ако не отиде???некоја од искусните нека каже..еве некоја што веќе била и некоја што воопшто не е отидена
Тогаш ќе појдеш после вториот, третиот, или во најбрзо време кога ќе собереш храброст, иако не е ништо страшно или срамно. Во секој случај, добро е да појдеш за да знаеш како да се заштитиш, на што да внимаваш, плодни денови и сл.
Можеш да одиш на приватен, без да ти отвори картон, ама така, ако не ти е матичен мислам дека се плаќа поскапо. Не знам колку години имаш ама штом имаш сексуални односи треба да почнеш да одиш на гинеколог
Jas seuste ne sum imala odnosi,no imam problem so toasto mislam deka klitorisot mi e deformiran i deka ne se naogja na svoeto mesto vece podolgo vreme,ne se samozadovoluvam na rizicen nacin,ednas poradi ostar sapun krvarev na toa mesto i imam uste od 16 godini belo pranje vo plodni denovi so zoltenikava i bela boja,a go imam i zavreme na menstruacija i me cesa mnogu i menstruaciite mnogu me bolat,pa moram da pijam Caffetin menstrual i proprateni se i so stemnuvanje pred ocite i slabost,a i imam mnogu izrazen predmenstrualen sindrom so sila anksioznost,depresija i agresivnost!Ve molam kazete mi dali da idam na ginekolog i dali e mozno da treba hirurska intervencija i dali taa skapo ceme cini i dali treba i na psihijatar da idam?
Jас како што имам страв од гинеколози,немам од ништо друго,првиот пат имав многу непријатно искуство бев кај машко и многу беше груб се утепав од плачење Mногу се стискам и уште повеке ме боли,последно мислам пап тест ми земаа,и јас се стегнав и таа жената почна да ми се смее Kако се плашиш од ова,па дете имаш родено E имам да,ама со епидурал Tака да пред да одам сум престрашена
Атала за чешкањето доле и белопрањето , највероватно е инфекција, која можно е да си ја добила и од јавна вц школка ако до сега си немала однос, така да најубаво да си посетиш гиниколог да ти направи микробилошки тестови и соодветна терапија.Па и ке ти каже дали клиторисот ти е дефомиран и дали има потреба од хируршка интервенција.ЗА болните менструации , што да правиме 70 % од нас жените ги имаме , жени сме и ке си трпиме.ПМС што ти е тежок и тоа ти е нормална женска ствар , поекето од нас ја имаат, не верувам дека е за на психијатар, али ако ти си осекаш потреба посети си не е ништо страшно тоа.Во странство што вика татко ми лугето одат на психијатар за да го прашат каде да идат на одмор .
Imam 18godini,da kazheme sum i seksualno aktivna(sekogash so zashtita ),no do sega ne sum bila seushte na ginekolog..No pred nekolku dena zabelezhav nad vaginata bubulica..Iskreno malce se isplashiv pa reshiv da posetam ginekolog,no bidejki kako shto kazhav dosega ne sum bila dali mozhe nekoj da mi kazhe dali prvo treba da zemam uput od matichen lekar i kade bi mi bilo najdobro da odam da se pregledam?Dali drzhavno(Vojna bolnica..) ili pak mozhebi nekade na privatno?
ај ве молам девојки,да ми објасните една работа...значи сум сексуално активна,со еден партнер.но не сум била уште на гинеколог..страв и страм ми е..па ајде вие што сте биле ве молам кажете ми,еве ако одам на гинеколог(матичен)од што би се состоел превентивен обичен преглед..што ќе се проверува.тестира..итн..брисови ли треба да ми земаат или како?ај ве молам објаснете ми,,мора да одам,мора да соберам храброст иако не знам како
За бубуличката да знаеш дека може да не е страшно ако ти е во пределот кај влакненцата може да е од подкожно влакно, но бидејки си сексуално активна посекако оди си на гинеколог.Упат од општ докотор не ти треба, бидејки ке си имаш и твој матичен гинеиколог.По државни клиники не мораш да одиш ( како државна воена и слично) скоро сите гинеколози со приватни ординации имаат влучено договор со фондот за здравство и работат со плави картони.