Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гинеколошки преглед

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од SLATKA23, 17 јануари 2010.

1. maleckata17

maleckata17 Активен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2012
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    0
    da,sigurna sum deka sum za tamu.posto i stomak i matka i se me boli

2. tessie

tessie Форумски идол

Се зачлени на:
    11 ноември 2010
    Пораки:
    5.634
    Допаѓања:
    22.050
    Да му кажеш се` што и како. Да му опишеш како што ни` опишуваш и нам. Речи дека имало силна пенетрација, дека не ти било убаво, дека те болело отпосле, опиши ја болката...и не се срами де, од тоа тој леб јаде. Само така ќе може најдобро да ти помогне. Ако скриеш некој симптом, може и погрешна терапија да си добиеш не дај Боже.

И откако ќе се реши работава, ова нека ти биде како лекција; 2 пати или еве барем еднаш годишно обавезно оди на гинеколог, чисто за преглед, затоа што не секогаш болката не` предупредува дека нешто се случува. Сепак, одраз на една современа сексуално активна жена е да се грижи максимално за нејзиното интимно здравје. :)

3. Nenasitni

Nenasitni Истакнат член

Се зачлени на:
    10 август 2011
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    36
    Матична ми е Др. Хадзиевска од млин балкан,правев пап тест пред повеке од 1 месец,се јавив тек денес за резултати од папот,и сестрата ми рече дека сеуште не ги добиле дека некои папови по касно стигале бидејки имале многу гужва..?!?! што да си помислам стварно незнам.прво што ми падна е дека не било нешто ок или незнам... :( :( :( :( може ли да ми препорачате некоја друга докторка,да работи со плави картони и да е некаде во близина на центар?? зашто ова вака ама ич не ми се допага.. ://

4. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    608
    и јас се срамев да одам на гинеколог,вчера за прв пат бев со мајка ми додека да дојдам на ред се препотив 20 пати ама ништо срамно пуста болка на се ке те натера ме прегледа на ехото и ми кажа дека бешиката ми е воспалена и затоа имам толку болки кога одам во вц,значи нема ништо страшно здравјето по битно од се позз до сите

5. portokalova

portokalova Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    32

ми се случува ваков проблем сега. во период на овулација сум и еве два дена одвреме навреме во текот на денот имам некоја кафеава лигава течност, значи како менструација ама не баш таква боја, повеќе кафеаво. подуен ми беше стомакот и стварно не ми се случило никогаш. активна сум сексуално неколку месеци и дефинитивно сега се решив да одам на гинеколог прв пат ама загрижена сум да не ми е нешто...
    го видов твојов пост ииии мислам дека е слична ситуација со мојава :worried: иии само мислам и се плашам да не е сериозно нешто...

6. kuklicka

kuklicka Истакнат член

Се зачлени на:
    19 ноември 2009
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    9
    ми се има и мене случено, последниве месеци... не сум била на гинеколог, и нз со би можело да биди...

7. portokalova

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    32

стварно не знам ни јас еве денес е подобро, само сабајле имав таква лигава кафеава течност...иии сабајле ме болеа јајниците малце и така како да имам добиено се осекав.... на интернет што сум читала вака.... значи ако вагиналната течност- белото прање што го викаме, треба да биде бело, блага жолта боја мислам, има специфичен мирис... и секоја промена, на пример ако има кафеава боја и некаков друг мирис треба да консултација со гинеколог :/ значи на гинеколог мора да се отиде некако :) јас воопшто до сега немам идено амаааааа некако се исплашив после ова ииии морa... стварно не знам што би можело да биде...
    ааа ти го имаш ова неколку месеци ??? имаш и ти болка во јајниците?? подуен ти е стомакот?? мене прв пат ми се случува еве овој месец :/

8. ilipili

ilipili Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    1.310
    Допаѓања:
    4.992
    И мене ми се случе истото пред две недели неколку дена ме болеа јајниците и имав таква кафеава течност,но таман да одам не гениколог по 2 дена ми помина и исчезна и болката и тоа кафеавото.Можеби сте настинале или не знам друга причина.Ако болката ја имате подолго време и тоа кафеавото мој совет ви е да одите на гениколог,па тој најдобро ќе ви каже што и како бидејќи може да има многу причини кои ние овде можеме да си ги нагодуваме само.Не се плашете, можеби е и обична инфекција или како што спомнав настинка ;)

9. portokalova

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    59
    Допаѓања:
    32

да да најубаво на гинеколог, тој сигурно ќе знае :D само да не биде нешто сериозно. јас па паничарка и маааалку хипохондрик одма на најлошото мислам! :o фала инаку зашто ме смири малку, јас одма нааа некои болести помислувам и 3000 чуда, си правам филмови дека којзнае што ми се случува :D

10. MaTo

MaTo Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    20
    Дечки ќе ве замолам да ми кажете за некои информации. Мене многу ми тече бело прање, кога ќе се напијам нешто ладно ми тече бело прање, кога ќе се возбудам ми тече бело прање, при сексуални односи ми тече бело прање, а истото и се случуваше и на мајка ми и тоа и стана хронично се контролираше со антибиотици, затоа се мислев да немам ни јас некој проблем и да не ми е тоа наследено па решив да одам на гинеколог, тоа ќе ми биде прв пат, па сакам да ме информирате што би ми правел тој таму, бидејќи искрено се плашам од такви работи :worried:

11. fernandez

fernandez Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    51
    devojki aj koj znae da mi kaze.kolku pari e prvaten pregled kaj ginekolog , bidejki do sega idev kaj maticen ,sakam da idam na privatno kaj nekoj,bidejki maticniot ne mi e ovde i nemam plavi kartoni ? a moram da odam

12. irenna

irenna Популарен член

Се зачлени на:
    1 декември 2009
    Пораки:
    3.098
    Допаѓања:
    4.461
    Кај С.Мајсторова во Хигиа е 1500 денари ( вагинално ехо, пап, колпоскопија и вагинална група )

13. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Кај д-р Павле Кокорманов е 1200ден (ехо и пап, колпоскопија прави доколку има потреба после резултатите од брис)

14. fernandez

fernandez Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јули 2012
    Пораки:
    190
    Допаѓања:
    51
    a kade se naogja tocno ako sakas kazi mi ,,fala :D

15. Mrs.Bass

Mrs.Bass Популарен член

Се зачлени на:
    7 април 2012
    Пораки:
    897
    Допаѓања:
    7.318
    1000ден ехо и пап во ПЗУ Мама :)

16. beautiful.butterfly

beautiful.butterfly Активен член

Се зачлени на:
    15 април 2012
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    3
    Да кај кој доктор беше и во која ординација Sweety-Tweety?
    Бидејки и јас сеуште не сум била кај гинеколог :hai:

17. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 август 2012
    Пораки:
    27.166
    Допаѓања:
    177.090
    Здраво девојки. Јас сум сексуално активна веќе 1 година и немам отидено на гинеколог. Дома не сакам да ме дознаат бидејќи тие се од старомоден тип. Имам успешна и сериозна врска. Со мајками штом се спомне гинеколог нејзе ја фаќаат бубачките дека на гинеколог одат само бремени жени. Имам 22 години. Веќе и сакам да појдам како да не ме дознае мајками?

18. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Ако прашуваш за д-р Кокорманов , се наоѓа кај грчка амбасада., за подетални информации ако те интересира прати ми лп па ќе ти објаснам.

Отиди си на приватно. Додуша и кај матичен да одиш нема како да те дознае мајка ти, сигурно нема да оди од лекар до лекар да се распрашува. А и со такво размислување далеку се стасува, не верував дека сеуште постојат жени кои така размислуваат. Среќа што ти размислуваш поинаку и водип грижа за своето здравје.

19. PunchMarmelade

PunchMarmelade Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јули 2012
    Пораки:
    112
    Допаѓања:
    31
    Би го препорачала др.Митановски.
    Се наоѓа во Ѓ.Петров.Малку е далеку,ама се исплати.

Приватна ординација е,не е скапо (преглед и пап-300 ден)

20. ana-33

ana-33 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    Mladiot ili stariot raboti vo ordinacijata?