младиот др.Бојан Митановски е и како личност и како доктор,само да корегирам една феминка што има напишано 300 ден преглед тоа е само за матични пациенти,на приватно е 800,јас толку плаќам еве 2 години чекам за да ме запише за матичен пациент ама нема место!единствена негативна работа е што мноооогу се чека за резултати од пап(околу месец па и више)! Туку сакав да прашам колку ме ми земат во систина за ваквиов комплетен преглед(ехо+пап колпоскопија)еднаш бев 2500 платив ама поскапени се од тогаш...мислам
Како бре луѓе толку чекање за резултат од пап???? хммм, јас обично ги добивам резултатите за 3-4дена најмногу.
Jas vo Remedika gi dobiv za 2 dena, edinstveno sto morav da odam da go podignam, ne kazuvaat rezultati telefonski...
женски абе да ве прашам знаете ли кога е најдобро време за правење на пап тест,мислам во кои денови од циклусот
Najdobro e na sredina na ciklus, ama ne odma posle mestruacija da ne ima seuste krv vo iscedokot, negde 12-14den od prviot den koga si dobila
Дали некој знае зошто Др. Митановски не работи? Вртам веќе 2 дена на телефоните од страната и никој не се јавува.
Стариот повеќе не работи. Син му е ок,фин,има пристап... Јас прв пат кога отидов немав баш убаво искуство бидејќи сепак,прв пат бев и одма,рашири нозе,пикни тоа во мене и ајде пап ама нема везе,ок е типот. да,јас мислам дека сум матичен пациент таму.
Ќе те рашири со спекулум и може малку да ти биде непријатно ако не си опуштена. Малку ќе те гребне, т.е ќе земе материјалот што му треба (цервикален слуз ли, што и да е) и готова работа. Една минута трае. Инаку, пап тест правиш или чисто онака, вагинален колку за проверка? Обично пап брисовите ги зимавме со едно четче ко од маскара, само помало.
Искрено да ти кажам незнам и објаснив на докторката што ми е проблемот (имам ужасно печење, чешање, зголемено бело прање и вагината ми е некако воспалена или подуена, тоа ми се случува само пред да добијам и ми трае околу 5 дена ама толку е неподносливо што дури не можам слободно да седам од што ме пече) докторката се посомнева на кандида и ми рече дека ќе ми зема брисеви, тогаш имав менструација сега ми заврши и трба да одам
Најверојатно се работи за кандида и ако често ти се појавува во пред менструалниот период, можно е да е предизвикана поради стрес, не е ништо страшно, али обавезно оди да ти земат брис.
Имав некои проблемчиња и ај ме убедија некако идам прв пат на гинеколог. Ми пропорачаа еден као демек многу добар бил. Јас влегувам таму, паника, срам што да ви кажувам. Ај седнав што седнав. Почна докторот да се испрашува како што ова она ми раскажа што ќе прави ама кога го извади тој спекулумот мислев срцев удар дека ќе добијам. Проба да го стави мене ме болеше многу му викам да почека малце тој ми вика ај девојче издржи малце. Јас стискам заби и ај конечно успеа, мене очите солзи. На сето тоа тој онака ко на шала (демек мене до смеење ми беше) ми вика дека ми била малце тесна да поработиме со дечко ми на случајот. И јас си станав и си заминав. И ај сеа мене некој нека ми рече да идам пак на гинеколог. Е не одам