Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гинеколошки преглед

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од SLATKA23, 17 јануари 2010.

1. libra92

libra92 Активен член

Се зачлени на:
    26 август 2012
    Пораки:
    30
    Допаѓања:
    0
    Интимната депилација со одење на гинеколог си има некаква врска? Утре одам на депилација па се мислам кога да си закажам за брисеви, си велам ден-два да помине од депилацијата

2. ana-33

ana-33 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2012
    Пораки:
    95
    Допаѓања:
    15
    Nema nikakva vrska. Brisot se zema od cerviks, sto e dlaboko vo vaginata i nema nikakva razlika da napravi koga i dali nekoj bil na depilacija. A ginekologot pregleduva so sterilni rakavici i sterilni instrumenti, taka da se dobie nekakva infekcija na ginekolog e nevozmozno.

3. strelec21

strelec21 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 јануари 2012
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Колку се наплаќа кај матицен гинеколог за да направиш пап тест ?

4. NatashaOh

NatashaOh Истакнат член

Се зачлени на:
    27 септември 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Zdravo. Imam 23 godini i do sega sum samo ednas otidena na ginekolog. Resiv da najdam maticen i da zapocnam so redovni pregledi. Problemot ne mi e strav ili sram tolku kolku sto ne znam koj da go odberam. Bidekji sum od Ohrid gi molam ohrigjanki (onie poiskusnite) da mí predlóžat nekoj koj navistina dobro si ja vrsi rabotata :)
    Blagodaram!

5. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    не требало гинекологор така да ти рече ама па и ти готово веќе нема гинеколог никогаш а замисли деца кога ќе треба да раѓаш и ке треба 10цм да се отвориш ... Тоа што нема да одиш на гинеколог можеш само на себе да си наштетиш ...

6. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.184
    Допаѓања:
    102.266
    Уник е во право, нема да постигнеш ништо со тоа што нема повторно да одиш на лекар, не дај боже да ти потреба, ама дефинитивно, секоја жена треба најмалку еднаш годишно да оди на гинеколог, а се препорачува на 6 месеци. Мислам дека самите си правиме од нешто баук, како јас што си имам направено фама со забарот, така и ти. Обиди се со друг гинеколог, додека не го најдеш најдобриот се разбира. Самиот преглед е језив малку, сепак не се соблекуваме секој ден пред непознати да ни гледаат во интимата, ама па не значи дека не треба да идеме на лекар за тоа.

7. bekii

bekii Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    53
    Девојќи, јас сум сексуално активна 6 месеци и сега тие денови ке одам на преглед. Но исто така сакам да го/ја прашам гинекологот за некои совети во врска со сексот. До сега никогаш не сум уживала во сексот и ми рекоа да го прасам гинекологот тој ке ми даде некој совет. Но мене ми е срам како да почнам сто да казам. Јас планирам вака: јас исто така имам некој проблем во врска со сексот, не уживам па се прашувам да немам некој проблем...и кога ке ме праша ке кажам дека не уживам во сексот... Што мислите, да не се изглупирам?? пишете ми некој совет ве молам бацкиии

8. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.184
    Допаѓања:
    102.266
    Мислам дека ти е подобро да разговараш со партнерот отколку со гинекологот, најверојатно тој прави нешто што тебе не ти дозволува да се опуштиш и да почувствуваш убавини па затоа вие двајца најдобро ќе си помогнете. Верувај истото ќе ти го каже и гинекологот. Доколку се работи за некоја болка, пецкање по однос, крварење или слично, во ред е да му кажеш, но да му кажеш јас не уживам не е соодветно, а и не знам како би ти помогнал, уживањето доаѓа од главата, не од вагината.

9. zvezdickas

zvezdickas Активен член

Се зачлени на:
    31 август 2012
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0

10. bekii

bekii Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    53
    Сум разговарала и со дечкоми на таа тема но тој баш не му се допага тоа но не ми рекол да не одам... Јас мислев дека ке ми даде некој совет како да дојдам до уживање... Не знам како да дојдам до тоаа убаво чувство, секак сме пробале и не бидува не можам да ги оттргнам мислите дека пак нема да ми е убаво... но некогас се дешавало и да не мислам на тоа и пак не ми е убаво... Една феминистка ми ре4е дека и таа го имала истиот проблем со првиот партнер но кога го сменила и било убаво, јас се плашам да не дојде до тоа зш се ни е убаво само сексот за никаде... не знам повеке сто да правам ;( ;( ;(

11. AngelOfArh

AngelOfArh Форумски идол

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    19.184
    Допаѓања:
    102.266
    Јас мислам дека гинекологот не може никако да ти помогне драга моја, како што веќе ти кажав, уживањето доаѓа од главата не од вагината. Обиди се со друга поза, малку повеќе активност во сексот, прифаќање на работите како што се а не како што некој замислил дека треба да бидат. Да бидам искрена, и мене ми требало многу време да се опуштам, повеќе од пола година, ама дечко ми не беше виновен, јас бев. Сега уживам итекако, престанав механички да ги правам работите, започнав да се вложувам повеќе и ако порано сексот траел 40 минути а јас сум се препотувала од нервози, сега трае помалку, а и двајцата уживаме. Сакам да кажам дека гинокологот нема да ти каже која поза да ја пробаш за да уживаш, нема правило, нема како он да ти направи ти да бидеш задоволена и да уживаш, нема некое копче кое тој ќе го уклучи за да се сменат работите. Твое право, обиди се, можеби и ќе успееш, можеби сепак ќе ти каже нешто што ќе смени и со тоа ќе започнеш да уживаш, но мислам дека ќе го слушнеш истово.

12. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    Гинекологот нема врска со уживањето и со сексот, тебе ти треба сексолог. Ако си во Скопје, најпознат е д-р Павле Павлов, супспецијалист по сексологија во неуропсихијатрискиот центар "Д-р Павлов" во Скопје.

13. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    Има ли некоја искуство со биопсија или да знае нешто пврзано за тоа? Ми требаат некои одговори :)

14. Li0ness

Li0ness Популарен член

Се зачлени на:
    30 октомври 2010
    Пораки:
    1.057
    Допаѓања:
    1.819
    Кажи што ти треба, се надевам дека можам да ти помогнам.

15. bekii

bekii Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    205
    Допаѓања:
    53
    Не сум од Скопје, туку од регионот на југо-источна Македонија.. :|

16. babyane18

babyane18 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    462
    дали некој бил на гинеколог и го прегледувале вагинално

17. MilanoRedHead

MilanoRedHead Истакнат член

Се зачлени на:
    3 ноември 2012
    Пораки:
    169
    Допаѓања:
    20
    А...Зошто инаку би оделе на гинеколог?
    Да,има ситуации кога ти е потребен само совет,прашања имаш за нешто,бла бла...Ама... :lol: :lol:

18. babyane18

babyane18 Истакнат член

Се зачлени на:
    18 октомври 2012
    Пораки:
    368
    Допаѓања:
    462
    некако ми е страм незнам зош а и сакам да прашам дали боли?

19. ancetupance

ancetupance Истакнат член

Се зачлени на:
    27 август 2011
    Пораки:
    239
    Допаѓања:
    164
    Не си била до сега никогаш?????Прашувам оти гледам имаш 18 години и си сексуално активна.

20. Kitten

Kitten Форумски идол

Се зачлени на:
    27 ноември 2009
    Пораки:
    9.375
    Допаѓања:
    42.195
    Не боли ако не се стегаш, само малце е непријатно чувството. Ако си сексуално активна тогаш ќе мора да те "отвори" со инструмент-спекулум за да може да види и да земе брис. А додека зима брис ништо не се осеќа. Биди си само опуштена и ако нешто не ти е јасно (на пример како да седнеш и да се наместиш) отворено прашај си го докторот и напомени му дека ти е прв преглед. Сите сме го прошле тој прв преглед, понатаму ќе ти биде рутина ;)

На babyane18 му/ѝ се допаѓа ова.