Интимната депилација со одење на гинеколог си има некаква врска? Утре одам на депилација па се мислам кога да си закажам за брисеви, си велам ден-два да помине од депилацијата
Nema nikakva vrska. Brisot se zema od cerviks, sto e dlaboko vo vaginata i nema nikakva razlika da napravi koga i dali nekoj bil na depilacija. A ginekologot pregleduva so sterilni rakavici i sterilni instrumenti, taka da se dobie nekakva infekcija na ginekolog e nevozmozno.
Zdravo. Imam 23 godini i do sega sum samo ednas otidena na ginekolog. Resiv da najdam maticen i da zapocnam so redovni pregledi. Problemot ne mi e strav ili sram tolku kolku sto ne znam koj da go odberam. Bidekji sum od Ohrid gi molam ohrigjanki (onie poiskusnite) da mí predlóžat nekoj koj navistina dobro si ja vrsi rabotata Blagodaram!
не требало гинекологор така да ти рече ама па и ти готово веќе нема гинеколог никогаш а замисли деца кога ќе треба да раѓаш и ке треба 10цм да се отвориш ... Тоа што нема да одиш на гинеколог можеш само на себе да си наштетиш ...
Уник е во право, нема да постигнеш ништо со тоа што нема повторно да одиш на лекар, не дај боже да ти потреба, ама дефинитивно, секоја жена треба најмалку еднаш годишно да оди на гинеколог, а се препорачува на 6 месеци. Мислам дека самите си правиме од нешто баук, како јас што си имам направено фама со забарот, така и ти. Обиди се со друг гинеколог, додека не го најдеш најдобриот се разбира. Самиот преглед е језив малку, сепак не се соблекуваме секој ден пред непознати да ни гледаат во интимата, ама па не значи дека не треба да идеме на лекар за тоа.
Девојќи, јас сум сексуално активна 6 месеци и сега тие денови ке одам на преглед. Но исто така сакам да го/ја прашам гинекологот за некои совети во врска со сексот. До сега никогаш не сум уживала во сексот и ми рекоа да го прасам гинекологот тој ке ми даде некој совет. Но мене ми е срам како да почнам сто да казам. Јас планирам вака: јас исто така имам некој проблем во врска со сексот, не уживам па се прашувам да немам некој проблем...и кога ке ме праша ке кажам дека не уживам во сексот... Што мислите, да не се изглупирам?? пишете ми некој совет ве молам бацкиии
Мислам дека ти е подобро да разговараш со партнерот отколку со гинекологот, најверојатно тој прави нешто што тебе не ти дозволува да се опуштиш и да почувствуваш убавини па затоа вие двајца најдобро ќе си помогнете. Верувај истото ќе ти го каже и гинекологот. Доколку се работи за некоја болка, пецкање по однос, крварење или слично, во ред е да му кажеш, но да му кажеш јас не уживам не е соодветно, а и не знам како би ти помогнал, уживањето доаѓа од главата, не од вагината.
Сум разговарала и со дечкоми на таа тема но тој баш не му се допага тоа но не ми рекол да не одам... Јас мислев дека ке ми даде некој совет како да дојдам до уживање... Не знам како да дојдам до тоаа убаво чувство, секак сме пробале и не бидува не можам да ги оттргнам мислите дека пак нема да ми е убаво... но некогас се дешавало и да не мислам на тоа и пак не ми е убаво... Една феминистка ми ре4е дека и таа го имала истиот проблем со првиот партнер но кога го сменила и било убаво, јас се плашам да не дојде до тоа зш се ни е убаво само сексот за никаде... не знам повеке сто да правам
Јас мислам дека гинекологот не може никако да ти помогне драга моја, како што веќе ти кажав, уживањето доаѓа од главата не од вагината. Обиди се со друга поза, малку повеќе активност во сексот, прифаќање на работите како што се а не како што некој замислил дека треба да бидат. Да бидам искрена, и мене ми требало многу време да се опуштам, повеќе од пола година, ама дечко ми не беше виновен, јас бев. Сега уживам итекако, престанав механички да ги правам работите, започнав да се вложувам повеќе и ако порано сексот траел 40 минути а јас сум се препотувала од нервози, сега трае помалку, а и двајцата уживаме. Сакам да кажам дека гинокологот нема да ти каже која поза да ја пробаш за да уживаш, нема правило, нема како он да ти направи ти да бидеш задоволена и да уживаш, нема некое копче кое тој ќе го уклучи за да се сменат работите. Твое право, обиди се, можеби и ќе успееш, можеби сепак ќе ти каже нешто што ќе смени и со тоа ќе започнеш да уживаш, но мислам дека ќе го слушнеш истово.
Гинекологот нема врска со уживањето и со сексот, тебе ти треба сексолог. Ако си во Скопје, најпознат е д-р Павле Павлов, супспецијалист по сексологија во неуропсихијатрискиот центар "Д-р Павлов" во Скопје.
А...Зошто инаку би оделе на гинеколог? Да,има ситуации кога ти е потребен само совет,прашања имаш за нешто,бла бла...Ама...
Не боли ако не се стегаш, само малце е непријатно чувството. Ако си сексуално активна тогаш ќе мора да те "отвори" со инструмент-спекулум за да може да види и да земе брис. А додека зима брис ништо не се осеќа. Биди си само опуштена и ако нешто не ти е јасно (на пример како да седнеш и да се наместиш) отворено прашај си го докторот и напомени му дека ти е прв преглед. Сите сме го прошле тој прв преглед, понатаму ќе ти биде рутина