Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гинеколошки преглед

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од SLATKA23, 17 јануари 2010.

1. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.463
    Допаѓања:
    48.521
    Зависи какви испитувања ке ти прават ,тие се плакаат.Прегледот кај матичен гинеколог мислам дека не се плака или евентуално некоја минимална патиципација се зима исто како кај општ матичен лекар кога одиш.

Како и кај секој преглед ,докторот дава информации за здравствената состојба само на пациентот и на никој друг тоа е општо правило.

Резултатите си ги зимаш ти самата а потоа докторот тебе лично ти ги толкува и ти дава терапија доколку има потреба за такво нешто.

2. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    Женски ајде препорачајте ми некој добар матичен гинеколог, по можност женско да е, и малку да ми појасните како оди плаќањето, колку пари и се тоа. 7 месеци сум сексуално активна и би сакала да си направам преглед, па би сакала да слушнам ваши предлози :)

3. ina09

ina09 Активен член

Се зачлени на:
    14 март 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    непријатно ми е да одам и мене, а знам дека треба, нели после првиот однос.. ама некако не можам да се наканам, можете ли да ми кажете кај приватниве колку се плаќа преглед? фала ви мн

4. MaTo

MaTo Активен член

Се зачлени на:
    30 јуни 2012
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    20
    Луѓе мајка ми сака да ме носи на гинеколог заради тоа што имам голема количина на бело прање, таа незнае дека сум имала сексуални односи па се плашам кога ќе одам таму гинекологот ќе ме гледа одолу или само на ехо? И можно ли е кога ќе забележи дека сум почнала со сексуални односи да и каже на мајка ми, што мислите?

5. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
    Читам по форумов дека плаќењето за вагинално ехо кај матичен гинеколог е минимална партиципација....незнам зашто мене гинекологот ми напраќа по 500ден... :?:

6. bubibubibubi

bubibubibubi Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2013
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    25
    Вака значи ако ти е матичен лекар треба да ти наплати 450 или 500 а ако е на приватно тогаш 1500 ден.Јас платив 1500 ден бидејќи бев на приватно а другарками 450 на неа и беше матичен лекар поздрав

7. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
    Аха добро....дека како што читав тука плаќеле и по 200ден.. нема везе :wasntme:

8. bubibubibubi

bubibubibubi Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2013
    Пораки:
    63
    Допаѓања:
    25
    Вака значи најпрво докторот ќе те праша дали имиш партнер дали си сексуално активна, ако потврдиш со да значи ке те гледа вагинално а ако не мислам само на ехо но сепак тоа е мое мислење.Или разговарај со мајкати и кажи и дека имиш партнер и си сексуално активна или пак оди сама на преглед.А убаво е да одиш на преглед гледамимаш 18 години, нема зошто да ти е страх или срам значи има многу инфекции многу болести не го кажувам ова за да те исплашам туку за твое добро оди на преглед ке бидеш многу поспокојна.Јас исто така имам многу бело прање бев на преглед и имам инфекција не е страшно ми препиша лекарства но тоа не мора да значи дека и кај тебе ке биде исто.Неможеш да знаеш зошто имаш големо количество на бело прање додека не одиш на преглед поздрав и се најубаво :*

9. encimenci

encimenci Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2013
    Пораки:
    113
    Допаѓања:
    439
    Мене мојот матичен не ми наплаќа за вагинално ехо.
    на снашка ми,нејзината матична 500 ден и зема.

неразбирам.изгледа до мене е

10. Unique.chick

Unique.chick Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2011
    Пораки:
    1.258
    Допаѓања:
    2.391
    Мојот матичен гинеколог има ехо старо од дедо Ное , кога отидов ми рече дека сум бремена ама плодот не можел да го види, после 3 дена пак отидов и пак ништо ми вика може е ванматерично дојди пак.
    Јас си отидов на приватен во Аеродром платив 1000 ден
    Матичниот некогаш ми напраќа по 200 ден некогаш не . Никаква потврда не ми дава ни ништо , на врата му пишува дека прегледот кај матичен лекар е бесплатен. Небитно !
    Муабетот ми беше дека мене матичниот никогаш не ме гледал на вагинално ехо зошто нема !
    А и ова што го има ептен е старо !
    Затоа идев на приватно ...

11. Femina...1

Femina...1 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    28
    Јас сеуште не сум била на гинеколог, ама ова лето планирам да идам, дека секако ќе сум повеќе сексуално активна пошо и дечко ми ќе е тука а и на одмор заедно ќе идеме па сакам да си идам ем и апчиња за контрацепција да си земам оти сакам да имаме односи и без кондом .. :angel: :inlove:

12. princess5

princess5 Форумски идол

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    4.953
    Допаѓања:
    34.487
    ne cekaj stom si seksualno aktivna ginekolog odma da si posetis...cisto za sebe i svoeto zdravje prvenstveno

13. Femina...1

Femina...1 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2012
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    28
    Ти благодарам за грижата, ама јас сум здрава како дрен :angel:
    Инаку секако дека и јас сакам што побргу да идам ама овој период баш и не е изводливо, немам матичен лекар а мајками не знае дека сум сексуално активна така што сакам да идам у друг град за да не дознае :) летото ќе имам повеќе време а и нема да барам пари од родителите толку многу пошо одам и на работа секое лето у еден кафиќ и така..1000 денара повеќе нема да ми прават голема разлика :angel: У секој случај ти благорам на советот :*

14. female.3

female.3 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    222
    Допаѓања:
    37
    сеуште не сум била на гинеколог.. а би сакала да одам на преглед а исто така и да направам пап тест(само малце ми е страв боли ли тоа?) сум била сексуално активна порано но веке подолго време не сум па ми е малце страв. Може ли некој да ми објасни нешто повеке за како се прави пап тест и дали се чуствува некоја болка?

15. Mermaid90

Mermaid90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 февруари 2012
    Пораки:
    1.146
    Допаѓања:
    1.049
    И јас вчера бев за прв пат,чувствував страв и трема,му реков на докторот дека прв пат правам гинеколошки преглед,првин ми зборуваше,ме опушти,кога ми помина тремата направивме пап тест,се помина во најдобар ред.Не боли да знаеш, оди слободно :)
    Поздрав!

На dzeneta и female.3 им се допаѓа ова.
  16. dzeneta

dzeneta Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    7
    Jass bev vo Ginekologg koga imav Infekcijaa duri mi napravija pap test , no mi pomina infekcijataa sea e se dobro no mi kaza deka imam prevrtena matka i deka taka sum rodena dali ima sansi da ostanam bremenaa??? i dali postoi opasnostt?? zatoa sto sakam da ostanam bremena ama ne mozam vo sto e problemot??

17. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073
    Не се секирај и јас имам превртена матка па фала богу лесно останав бремена и имам дете....ништо страшно

На dzeneta му/ѝ се допаѓа ова.
  18. dzeneta

dzeneta Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    7
    Stvarnoooo :o Kaj mene pomina veke 6 meseci ustee nemaa nikakva reakcija da ostanam bremena:worried: mozebi kaj mene e tesko da ostanam bremena:worried::worried:

19. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073
    може имаш некоја бактерија или слично...а матката нема врска со забременување биди си спокојна,тоа си е така природно од раѓање
    прашај и лекар ке ти објасни поубаво дека нема место за паника
    само тие жени што имат превртена матка имаат болни сексуални односи,ништо друго нормални си се

На dzeneta му/ѝ се допаѓа ова.
  20. dzeneta

dzeneta Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    7
    Imavv Bakterijaa i sum pijela apcina koi mi bea prepisani da gi pijam 3 meseci ama jas uste prvata kutija prvit mesec koga ja ispivv otidov vo kontrolaa i mi kaza deka nemam veke bakterijaa ama mora uste 2 kuti apcina da pijam mora da gi zavrsam... Jas gi zavrsivv i tie uste 2 kutii ped 1 nedelaa ... i potoaa dobivv ciklusot mi traese 4 dena ama 4iot den mi zavrsija i toj den imav odnosi so mazmii normal vnatree ja zavrsil rabotata... I postoi sanci da ostanam bremena??? i mora da cekam 2 nedeli da pominatt i da napravam test za bremenost??? ili mozee i za edna nedela da napravamm test za bremesnostt ili pak preku krvta da proveramm mozee neli???? Odg ve molamm vo panika summm :(