Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гинеколошки преглед

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од SLATKA23, 17 јануари 2010.

1. Beautiful-Princess

Beautiful-Princess Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    755
    Допаѓања:
    373
    Штом си ги завршила апчињата мислам дека нема никаква опасност ако останеш бремена, ама се смета дека тие денови не ти биле плодни, т.е. според мојот гинеколог плодни се помеѓу 9 и 18 ден од циклусот. Ама нормално постојат исклучоци и најдобро ти е да почекаш да ти задоцни неколку дена па потоа да правиш тест. :*

На dzeneta му/ѝ се допаѓа ова.
  2. dzeneta

dzeneta Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    7
    Fallaa mn :) pozz

На Beautiful-Princess му/ѝ се допаѓа ова.
  3. vickyy90

vickyy90 Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.487
    Допаѓања:
    1.073
    преку крв можеш да дознаеш после една недела,ако ти се брза направи една анализа на крвта,ако не ти се брза почекај две недели и направи тест

4. Babyby

Babyby Популарен член

Се зачлени на:
    8 јуни 2012
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    2.554
    Феминки дали може да ми препорачате добра ДОКТОРКА во Систина? И колку пари е ПАП тест дали знаете?

5. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.088
    Пап тест 1400, добра докторка според мене нема таму, јас одев кај Тимчева ама зажалив што одев толку време, е сега Матевска ја фалат ако толку сакаш докторка оди кај неа , ма да јас би ти рекла кај доктор да си одиш, другине се катастрофа, а па онаа Гордана Петровска кога и да одам ја гледам само како се фрцка низ ходници и сите ги поздравува и што ги знае и што не ги знае :rofl: |( женана се облекува како за на модна писта а не како докторка :geek:

6. tinkerbell.03

tinkerbell.03 Активен член

Се зачлени на:
    24 декември 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    луѓе дали знаете со што се лечи трихомонас вагиналис? или како и да е мора на рецепта да бидат препишани тие лекови за да се земат... ??

7. dzeneta

dzeneta Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    7
    Devojki imav Bakterijaa ama mi pominaa pred 2 meseci.. Pred nekolku dena napraviv proverkaa i pak mi najdoa bakterijaaa :( taa bakterija sprecuva da ostanam bremena :( pomagajte sto da napravam :(

8. Aniston

Aniston Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2011
    Пораки:
    564
    Допаѓања:
    235
    Би ти советувала да отидеш на гинеколог, да ја уништите и овој пат темелно. Исто и твојот маж/дечко/вереник мислам дека треба да оди, можеби и тој има па ти од него ја закачуваш. И да ја немал, веројатно сега ја добил.

За друг пат - внимавај. Мислам дека ако се пазиш бактериите ќе бидат подалеку, а тие се добиваат од неквалитетен тоалет, до инфицирани школки во вециња, до нечиста постелнина, па допир со рака или нешто друго што е заразено.

Сепак, стручен подобро ќе објасни и ќе го реши проблемот.

9. dzeneta

dzeneta Активен член

Се зачлени на:
    2 мај 2013
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    7

Otidov vo sprecijalist i mi go kaza istoto mazz imav sea sme razdeleni .. i mi dadee apcinaa da pijamm od kako ke gi zavrsam ke napravam pak Urinakultura mi kaza nema da ima prob nikakvi..Sepak fallaa pozz :)

На Aniston му/ѝ се допаѓа ова.
  10. ina09

ina09 Активен член

Се зачлени на:
    14 март 2013
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    можете да ми препорачате некој приватен гинеколог? :)

11. Cherryy

Cherryy Активен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2013
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Јас пред некое време отидов во Сиатина кај докторка Снежана Адамоска-Клисароска и можам да кажам дека е многу добра и како постапи и се бидејќи ми беше прв пат да одам...:D

12. little.gf

little.gf Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2013
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    42
    sto da napravam vo slucaj ako ginekologot mi kaze nesto za sto ne sum spremna na moive godini :tmi:

13. karenin

karenin Популарен член

Се зачлени на:
    8 март 2010
    Пораки:
    1.426
    Допаѓања:
    2.172
    Бев на преглед и ми рекоа резултати од папот дури по два месеци. Имало многу гужва. Како може така бе, не се нормални. Јас ќе ги заборавам. Ми вика вака на око добра си, за резултатите ќе си се изначекаш. Инаку идам како доктор Љубица во близина на Рамстор. Фина си е. Дали и на вас ви кажаа да чекате толку време, доколку одите на приватно но со плави картони?

Ехото добро ми е.

14. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.088
    Јас исто идам кај Љубица т.е матична ми е она, за посериозни работи идам Систина, али прошли пат правев пап тест викам ај поефтино дека да не плаќам се, и ми рече ако сакаш на Гак еден месец се чека, ама можеш и да го однесеш приватно и го однесов во Хистолаб за 3 дена имав резултати мислам околу 400 денари платив :) Иначе фина е навистина, али не е баш стручна, ја чувам само за упати и рецепти. Секое зимање на брис ми е хорор, не знае да земе, не можела грлото да го види не знам ова, она и се препотувам буквално додека ми земе :worried: така да избегнувам да одам кај неа, но кога е нешто многу скапо на приватно приморана сум на некој начин |(

На karenin му/ѝ се допаѓа ова.
  15. little.gf

little.gf Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јуни 2013
    Пораки:
    182
    Допаѓања:
    42
    по колку пати годишно одите на гинеколог :^)

16. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.305
    Допаѓања:
    2.584
    Имам 17 години и не сум сексуално активна.Немам досега отидено на гинеколошки преглед,вие што би ми препорачале? Не треба да правам папа тест ако не сум сексуално активна така?

17. Smaragdna

Smaragdna Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    20
    Јас резултати од пап чекав точно 4 месеци.И среклија си ако го добиеш воопшто :lol:
    Затоа гледам некои гинеколози предложуваат приватен пап тест.(во систина 1000 ден).
    Иначе ме интересира добар гинеколог во околина на К.вода,Центар?што сама си ги носи микробиолошките тестови,а не да ме тера мене . -.- :)

18. macamaca24

macamaca24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 септември 2011
    Пораки:
    325
    Допаѓања:
    79
    :$ јас прв пат на свои 25 години отидов на гинеколог,а претходно имав 3 партнери во изминатите 8 години... знам дека одамна требасе да појдам ама ете пусти срам..... :$ правев пап тес и ехо во приватна ординација и платив 1800ден :o на пап тестот се покажа инфламација и гарденела,па денес бев пак за микробиолошки брисд да ми земат...... сега сум нервозна додека да стигнат резултатите...... :x :worried: иначе не беше којзнае колку страшно,иако јас имав многу трема и бев ептен збунета

19. crus

crus Активен член

Се зачлени на:
    12 октомври 2012
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    sakam da prasam dali nekoj ja znae dr Aleksandra Sopova I dali moze da mi nabavi broj.Odnapred blagodaram

20. mace-de

mace-de Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    можете ли да да ми препорачате некој добар гинеколог во битола по можност да е женско