Здраво девојки ви пишувам во име на мојата другарка ... Значи има некој проблем таа што според мене не треба да се занемари како што прави таа па сакам да и помогнам малце... Значи при секој однос со партнерот таа чуствува силно чешање во пределот на усните и и отворот на анусот... исто и партнерота нејзин имал чешање и него му се јавувале како ситни црвени топчичкки околу главичката и тоа било така секогаш после секој однос... но нема отидено на гинеколог... ме интересира дали ова на некој му се има случено дали го има претрпено отидено на преглед и што потоа... Ке ми бидете од голема помош се надевам фала многу однапред поздрав,
Сигурно има некоја полово пренослива болест штом и кај двајцата на интимните делови се покажува.Потребно е да отидат на преглед да им дадат соодветна терапија која и двајцата ке ја примаат за да се излечат.
дали можам да одам на гинеколог без книшка?! ии ако одам со книшка дали може некако да ме дознат од дома ?!
јас имам одено без книшка ама со мајка ми,а ти сакаш тебе да не те дознаат ,па сигурно тој доктор ке треба да запише нешто,можеби ке можеш да го замолиш да не ти пишува во книшката ништо
Мораш да однесеш книшка,особено ако сакаш да ти биде матичен.А приватно ако сакаш да одиш е веќе друго,но ке ти требаат многу пари.(без плави картони) Ако одиш со плави,ке си кажеш на сестрата што е работата и она нема да ти стави печат на крајната страна од книшката него ке запише само бројче на картонот што ке ти го отворат.Во книшка гин. запишува само ако ти препишува некаков антибиотик,а за обичен преглед,пап тест,ехо,микробиолошки тестови не запишува ништо во книшката само во картонот,а картонот си седи таму.
Па зависи тоа од гинекологот,има поскапи и поевтини али отприлика за вагинално ехо 200,за микробиолошки тестови или 600 или 800 беше не ми текнува,за пап ти е бесплатен првиот во годината,но има и гин.што ги носат приватно затоа што се чека по 2месеци за резултати а може и никогаш да не стигне,додека приватно се готови за 2дена.
^Мене ПАП-от ми стои со печат у книшка дека ми е напраен и на која дата.Така да и тоа запишуваат ,микробилошките тестови не ги запишуваат само лековите што ги даваат стојат. Заљубена пошто си малолетна ќе треба со родител да отидеш.
Нема никаква врска што си малолетна,не ти треба родител незнам од каде искочи ова.А за папот мене ми немаат ништо во книшка никогаш запишано,ке си кажеш дека не сакаш,дека не знаат твоите и ти е страв да не те фатат.Немој да чекаш оди уште сега провери си се.
сигурнон е треба родител ?! па да не одам таму и да се избрукам.. уште тоа ми фали И сакав уште нешто да прашам.. дали преку ехо може да се види дали си скината или не ?!
плодот може да се види во втората недела од бременоста а да се познае какво е дали машко или женско мислам дека беше од третиот месец
Jas pred nekoj den pisav , bev vo panika vo vrska so dobienoto i dobiv mi traese dva tri dena kako po obicaj me bolese i stomakot prethodno kako simtomine pred da dobiesh , a sex imavme 2 ili 3 dena pred da dobijam i dobiv ...utre treba da odam na genikolog cisto radi proverka na nekoja infekcija no so majkami ...dali toa sto sum dobila znaci deka ne treba da se plasam od glupavi misli deka sum bremena i slicno ve molam pisete mi i vi blagodaram odnapred **
Имам нова матична овде откако се преселив.Имам досега направено еден ПАП тест, прв кај неа, прв воопшто.Ми беше наплатено 400 денари.Дали ме украде ?