Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гинеколошки преглед

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од SLATKA23, 17 јануари 2010.

1. anjicka1

anjicka1 Активен член

Се зачлени на:
    29 септември 2013
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    2
    Можеш ли со сини картончиња кај гинеколог кој не ти е матичен?

2. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752

мислам дека ако не е приватен

3. prinstongirl2

prinstongirl2 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2013
    Пораки:
    1.887
    Допаѓања:
    1.663
    Здраво девојки ви пишувам во име на мојата другарка ... Значи има некој проблем таа што според мене не треба да се занемари како што прави таа па сакам да и помогнам малце...
    Значи при секој однос со партнерот таа чуствува силно чешање во пределот на усните и и отворот на анусот... исто и партнерота нејзин имал чешање и него му се јавувале како ситни црвени топчичкки околу главичката и тоа било така секогаш после секој однос... но нема отидено на гинеколог... ме интересира дали ова на некој му се има случено дали го има претрпено отидено на преглед и што потоа... Ке ми бидете од голема помош се надевам
    фала многу однапред
    поздрав,

4. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.563
    Сигурно има некоја полово пренослива болест штом и кај двајцата на интимните делови се покажува.Потребно е да отидат на преглед да им дадат соодветна терапија која и двајцата ке ја примаат за да се излечат.

5. zaljubena18

zaljubena18 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 септември 2013
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    139
    дали можам да одам на гинеколог без книшка?! ии ако одам со книшка дали може некако да ме дознат од дома ?!

6. a.c.k.a

a.c.k.a Популарен член

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    816
    Допаѓања:
    609
    јас имам одено без книшка ама со мајка ми,а ти сакаш тебе да не те дознаат ,па сигурно тој доктор ке треба да запише нешто,можеби ке можеш да го замолиш да не ти пишува во книшката ништо

На zaljubena18 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Smaragdna

Smaragdna Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    20
    Мораш да однесеш книшка,особено ако сакаш да ти биде матичен.А приватно ако сакаш да одиш е веќе друго,но ке ти требаат многу пари.(без плави картони)
    Ако одиш со плави,ке си кажеш на сестрата што е работата и она нема да ти стави печат на крајната страна од книшката него ке запише само бројче на картонот што ке ти го отворат.Во книшка гин. запишува само ако ти препишува некаков антибиотик,а за обичен преглед,пап тест,ехо,микробиолошки тестови не запишува ништо во книшката само во картонот,а картонот си седи таму.

8. zaljubena18

Се зачлени на:
    13 септември 2013
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    139

а ако одам со сини картони да не знаеш колку треба да се плати иливоопшто не треба ?!

9. Smaragdna

Smaragdna Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    20
    Па зависи тоа од гинекологот,има поскапи и поевтини али отприлика за вагинално ехо 200,за микробиолошки тестови или 600 или 800 беше не ми текнува,за пап ти е бесплатен првиот во годината,но има и гин.што ги носат приватно затоа што се чека по 2месеци за резултати а може и никогаш да не стигне,додека приватно се готови за 2дена.

10. SuperGirl24

SuperGirl24 Форумски идол

Се зачлени на:
    6 март 2012
    Пораки:
    2.464
    Допаѓања:
    48.563
    ^Мене ПАП-от ми стои со печат у книшка дека ми е напраен и на која дата.Така да и тоа запишуваат ,микробилошките тестови не ги запишуваат само лековите што ги даваат стојат.
    Заљубена пошто си малолетна ќе треба со родител да отидеш.

11. zaljubena18

Се зачлени на:
    13 септември 2013
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    139
    фала ви многу :* ќе си почекам уште некој месец за да можам и сама да си одамм :$ :)

12. Smaragdna

Smaragdna Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    20
    Нема никаква врска што си малолетна,не ти треба родител незнам од каде искочи ова.А за папот мене ми немаат ништо во книшка никогаш запишано,ке си кажеш дека не сакаш,дека не знаат твоите и ти е страв да не те фатат.Немој да чекаш оди уште сега провери си се.

13. zaljubena18

Се зачлени на:
    13 септември 2013
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    139
    :?: сигурнон е треба родител ?! па да не одам таму и да се избрукам.. уште тоа ми фали :worried:

И сакав уште нешто да прашам.. дали преку ехо може да се види дали си скината или не ?!

14. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    милсам дека само преку вагинално ехо може

15. Smaragdna

Smaragdna Активен член

Се зачлени на:
    4 јули 2013
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    20

Милион посто не треба родител:))

16. zaljubena18

Се зачлени на:
    13 септември 2013
    Пораки:
    299
    Допаѓања:
    139

Охх фала многу ми олесна :* :D :D :D

17. zbunetaaa

zbunetaaa Активен член

Се зачлени на:
    4 септември 2013
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    може ли некој да ми каже во која недела од бременоста плодот може да се познае,види на ехо?

18. angela.bebe

angela.bebe Истакнат член

Се зачлени на:
    4 октомври 2013
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    3
    плодот може да се види во втората недела од бременоста а да се познае какво е дали машко или женско мислам дека беше од третиот месец :) :)

19. ssimona

ssimona Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    1
    Jas pred nekoj den pisav , bev vo panika vo vrska so dobienoto i dobiv mi traese dva tri dena kako po obicaj me bolese i stomakot prethodno kako simtomine pred da dobiesh , a sex imavme 2 ili 3 dena pred da dobijam i dobiv ...utre treba da odam na genikolog cisto radi proverka na nekoja infekcija no so majkami ...dali toa sto sum dobila znaci deka ne treba da se plasam od glupavi misli deka sum bremena i slicno ve molam pisete mi i vi blagodaram odnapred :***

20. XstrongerX

XstrongerX Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    1.714
    Допаѓања:
    5.091
    Имам нова матична овде откако се преселив.Имам досега направено еден ПАП тест, прв кај неа, прв воопшто.Ми беше наплатено 400 денари.Дали ме украде ?