Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гинеколошки преглед

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од SLATKA23, 17 јануари 2010.

1. ssimona

ssimona Активен член

Се зачлени на:
    14 декември 2012
    Пораки:
    53
    Допаѓања:
    1
    Jas pred nekoj den pisav , bev vo panika vo vrska so dobienoto i dobiv mi traese dva tri dena kako po obicaj me bolese i stomakot prethodno kako simtomine pred da dobiesh , a sex imavme 2 ili 3 dena pred da dobijam i dobiv ...utre treba da odam na genikolog cisto radi proverka na nekoja infekcija no so majkami ...dali toa sto sum dobila znaci deka ne treba da se plasam od glupavi misli deka sum bremena i slicno ve molam pisete mi i vi blagodaram odnapred :***

2. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    Мислам дека имаш еден ПАП тест бесплатен годишно, ако не се лажам.
    Посебно па и ако првпат си правела, треба да е бесплатен. :?:

А инаку цените од прилика се 250 ден. со плави картони и ќе чекаш резултат 2 месеци од прилика, или 400 за 2-3 дена по итна постапка.

3. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.155
    Допаѓања:
    20.886
    ^
    А бе каде како...
    Мене ем ми е матичен, ем со плаво картонче, ем 600, понекогаш 500 денари, ем 2 месеца за резултат. Фискална нема, каса прими нема- ништо нема.
    А не сакаме да пријавиме- само уште тој гинеколог е во радиус од 100-150 км.... :( и е стварно добар. Без него не бива, нажалост.

4. Trendafilka

Trendafilka Форумски идол

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    5.941
    Допаѓања:
    27.601
    :( Не знам што да кажам, изгледа секој си има свој ценовник за услугите.
    Јас каде што одам секогаш јасно се нагласува цената за - итно и редовно и даваат и фискална, дури има и плаќање со картичка.

Мене само едно не ми стана јасно - првиот ПАП тест воопшто е бесплатен, ама зарем немаме бесплатен по еден ПАП тест секоја година?
    :^)
    Изгледа никој не го почитува тоа правило.

5. LusySkyDiamonds

LusySkyDiamonds Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2013
    Пораки:
    784
    Допаѓања:
    823
    Јас колку што знам 1 пап тест годишни е бесплатен. Кога и да одев кај мојата матична, сега веќе ми е бивша Мирјана Мицевска од Дијагностички се чувствував како идиот. не е во ред нешто со неа, таа не знае да се однесува со пациенти. Ај што секој преглед ми го наплаќаше по 1000, згора на тоа уште и ме омаловажуваше. Дебела си (а јас имам 65-66 кг 173 цм висока), што чекаш, кога мислиш да раѓаш итн. па еднаш ми рече дека сум глупава и тогаш се изнервирав и си го земав картонот. другарка ми ми вели да ја пријавам, што мислите вие?

6. lalitas

lalitas Активен член

Се зачлени на:
    13 јануари 2013
    Пораки:
    71
    Допаѓања:
    10
    девојки јас сум 16 и сум 2 средно, дали е вистина дека во 3 година на систематски се оди на ги нелошки преглед? јас не сум сексуално актвина, ама срам ми е...

7. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.970
    Допаѓања:
    21.159
    Јас не сум слушнала досега за тоа и кога сум била немало такво нешто, ама ако случајно вовеле такво нешто баш ми е мило бидејки ретко кој се решава да оди на гинеколог на 17 год а вака нема сакаш - неќеш.

8. hello-kitty.90

hello-kitty.90 Форумски идол

Се зачлени на:
    15 октомври 2013
    Пораки:
    2.970
    Допаѓања:
    21.159
    Ајде и јас да го споделам моево искуство со гинеколог.Одам денеска за прв пат на гинеколог а нозете од страв и срам се враќаат назад.Вчера мислев да се депилирам пробав со депилатор,уф господ го видов интимата никако не оди се ујачале влакната.Добро се избричив и еве денеска неможам да одам,да стојам,да седам ме боцка и чеша се, ми иде цело време со рака у гаќи да си одам.Влегувам кај докторот ми ги поставува стандардните прашања и ми вели оди во просторијата за соблекување и спреми се за на преглед.Влегувам се соблеков и на ред е да ја облечам сукњата,и како изгубена се вртам демек толку е битно незнам от кај да го оставам шљицот.Седнав да ми ми прави пап кога го протна факалото не боли ама е доста да кажам непријатно,потоа со она како стапче со камерата и кондом ми го става и ми вика гледај на мониторот пред тебе што ке гледам.На него останале слики од претходната пациентка која бича трудна,а јас мислам го вклучил и гледам кога има што да видам огромно бебе.Целата испаничена го прашувам дали е тоа моја слика иако знам дека не сум трудна ама стварно незнам што ми стана.Сепак сум задоволна од прегледот и од дамиот доктор и стварно не ми е јасно што дум чекала до сега.И срамот и стравот исчезнуваат кога ке влезете внатре и воопшто не е болен прегледот,единствено што ме боли е оваа бричена госпоѓа која поатојано ме боцка и чеша ама тоа ми е. :)

9. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.561
    Допаѓања:
    106.290
    Женски имам едно прашање , бидејќи пред околу 2 недели земав апче Норлево , а утре сум на преглед кај гинеколог дали треба да и го спомнам ова? И ако ме праша кога последен пат ми бил циклусот , мене на 16 октомври ми заврши а по 5 дена го земав апчево и потоа 5 дена имав крварење. Кажете дали воопшто да го спомнам за апчево или не?

10. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    Обавезно ќе му кажеш.
    Сигурно и ќе те праша кога последен пат си прокрварила (барем мене на секој преглед ме прашува) и ќе му го кажеш денот кога си прокрварила од Норлевото, а не редовната менструација.

На koritsaki му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.969
    Допаѓања:
    133.479
    Пап-от е бесплатен. Пари не земаат.Тие што земаат да ги пријавите. оти ви земаат и вас кеш и државата им дава за секој пап пари. После вие немате паринивните деца лудуваат низ светот.
    Инаку, појеза ми е на забар него на гинеколог.

12. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.561
    Допаѓања:
    106.290

Благодарам за одговорот,но вчера добив :tmi: така да ќе одам за две недели на лекар :)

На AnaKarenina му/ѝ се допаѓа ова.
  13. matea27

matea27 Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    сакам да ве прашам како може на гинеколог да се види дека си имала односи?мислам нели може да видат дека си скината но како..се надевам ќе сфатите што сакам да ве прашам хаха :D

14. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.581
    Со финта. Ама не ја кажуваат, за да не се сексаат девојчињата уште на 15 години, да се плашат дека можат да бидат откриени. А и анално можат да откријат, по мирисот и бојата, остави ги ти другите што зборат. За орално па да не правиме муабет, имаат лампа со ултравиолетови зраци. |(

15. matea27

matea27 Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    лелее :/ јас имам 15 год и мајками сака да ме носи на гинеколог бидејќи ми касни то4но една недела а направив тест и бремена не сум :envy: знае дека имам де4ко и сум со него 10 месеци ...викаат дека гинеколог само да те види таму ''доле'' хах ќе знае дека си имала односи ://

16. Cka

Cka Форумски идол

Се зачлени на:
    23 септември 2010
    Пораки:
    10.969
    Допаѓања:
    133.479
    Па не знам шо те лажат, еве јас сум била на гинеколог, и никој не познал дека сум имала секс. Обичен преглед си е тоа, отвараш уста и так....

На francais и Abeja им се допаѓа ова.
  17. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.581
    Хахахаха.... ама не ја лажи може ќе и бараат и да прдне :rofl:

На Cka му/ѝ се допаѓа ова.
  18. jasBia

jasBia Популарен член

Се зачлени на:
    8 декември 2009
    Пораки:
    199
    Допаѓања:
    321
    I laughed more than I should..

На Оленка*, francais, Quetsya и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  19. matea27

matea27 Активен член

Се зачлени на:
    27 октомври 2013
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    Леле мн ми е страв :/ не сум имала анален секс ..не ми е јасно како само ако те види може да знае дека си имала односи:/ прочитав дека за да види дали си имала односи ставале во вагината нешто како вибратор и некое мало камерче на него..точно ли е тоа?

20. Abeja

Abeja Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2011
    Пораки:
    4.380
    Допаѓања:
    17.581
    Абе пази да не прснеш (сквиртнеш) од толку убаина :rofl:

Туку, дали ти си имала сексуални односи до сега?