здраво сега бев на гинеколог ми рече дека имам циста на десниот јајник 4 см многу се плашам незнам дали ке можи да останам трудна
Verena секако дека ќе можеш да останеш трудна, моја другарка има таква циста. Бременоста ќе допринесе цистата да се исуши. Најчесто советот од докторот е бременост, или втора варијанта се контрацепциски пилули за девојки кои не планираат бременост.
Не сум била досега , имам во план да ми заврши па да одам , некои велат дека боли прегледот , некои дека не боли , искрено страв ми е бидејќи прв пат одам и сум преслушана од секакви глупости за гиниколози
Гинекологот ти е како фризерот, или ке ти се погоди и само кај него ке одиш, или нема и ке го смениш. Обичен преглед, не знам зошто толку стравови. Мене да ми кажеше некој дека на забар е пострашно, ке се смеев. А за тоа дали може да види дали си скината? А ако си скината, па не си без памет да не кажеш и да добиеш нормален преглед за да не се оболиш од некој сифилис или гонореја. Мораш да му кажеш.
Мене гинекологот ми е како на забар исто само на едното место отвараш уста, а на другото отвараш (шириш) нозе и двајцта брцкаат во внатрешноста и жими мајка што ќе види со ехо дали си дефлорирана ако не му кажеш.
Гинеколошки преглед всушност е преглед којшто секоја жена (посебно доколку има односи) треба да го прави, не е страшно болно. Е непријатно и срамно но замислете дека нив тоа им е работа. Си одиш си седнуваш на стол си те пречекуваат фино лепо (сеа зависи каков ќе ти се погоди ) сестрата постела чаршав на столот ти си седнуваш тој прегледува и зборува со тебе реди ракавици може и да потрошен : P хаха тоа е тоа на крај брис за пап и завршува .... Има секакви болести инфекции Добар е прегледот така да ви препорачувам да си одите да си се прегледате првиот пат ќе потонете од срам после е се навика
Јас прв пат бев на гинеколог лани на ехо, се беше во ред. Само ме намачка на стомак и ме погледна на ехо, толку беше, ништо страшно.
Не знам дали ми е за овде прашањево.Но ќе се обидам. Имено правев микробиолошки во градот од каде што сум. Но во моментов не сум.Дали ќе ми ги причуваат резултатите? Дали да се јавам? Или ќе може некој друг место мене да ги земе?
Не кажуваат по тел резултати? Нели матичен и бр на книшка/здравствена картичка би било доволно за да ми ги кажат или не?
Не кажувале по тел,искрено не знам како е логично ако им дадам свој матичен бр,бр на книшка и бр од здравствената ел.картичка да одбијат да ми кажат резултати по тел (кога нели никој др освен јас не би можел да ги има овие податоци), а може да ги подигне од шалтер секој што ќе кажи мое име и презиме... Како и да е ќе ми ги причувале. Фала ви на одговорите
Девојки дали можете да ми кажете некој добар гиниколог , во Карпош или евентуално Центар? Немам картончиња па може да биде приватно , и од прилика колку би ме чинело... Тенкју