Денес земав пап и брис и толку многу ме здоболе што почнав да викам таму а и крв ми пушти докторката при земањето,кажетеми дали на некој ви се случило ова јас за прв пат да осетам таква болка а и крв да ми пушти,прв пат одам кај ова докторка и мислам дека повеќе нема да стапнам таму.
Неможе да те повреди, сепак тоа и е работа. Болката најчесто е од грубо ставање на спекулумот, а крвта од зимањето на брисот, што не е страшно, се случува. Верувам дека си испаничена бидејќи ти бил прв преглед, и јас избегав од една таква груба докторка. Најдобро најди си нов доктор по препорака.
Jas ednas bev kaj doktorot na pregled, seuste nemav maticna i po privatni pregledi samo odev... Bev zasto mi kasnese mnogu, pravev Pap i brisevi i se mi ispadna deka mi bese vo red, doktorot mi rece duri kje dobies za nekoi 10 dena i stvarno za tolku vreme dobiv, a mi docnese cel mesec... Ama bev pod golemi stresovi toj period. Vaka kako sto mi teknuva fin bese doktorot, prv pat bev togas kaj masko na pregled
Zdravo.Planiram da posetam ginekolog skoro, treba da pravam PAP test.Rabotata e sto ke bidam nekolku dena pred dobivanje(5-6)DAli e dobro togas da se pravi pap test,ima li nekoja vrska?Ke zakazev porano, no primav antibiotska terapija poradi urinarna infekcija I sakam da se proveram i na ginekolog.Vo septemvri zaminiva na odmor.Sto mislite? Se Izvinuvam za latinicata.
Најдобро време за правење на ПАП-тест и скрининг кај гинекологот е за време на овулацијата и плодните денови,но ако си имала специфична ситуација како твојата со антибиотската терапија нема да смета и што е 5,6 дена пред добивање.Сепак,оди на гинеколог за да бидеш сигурна и можеш и за ова исто така да го прашаш за да си ги разбиеш сомнежите.И направи и уринокултура за да видиш дали ти се исчистила уринарната инфекција и преглед на крвната слика во лабораторија.Со среќа да си поминеш убаво на одморот!
Da,no strav mi e toa da ne vlijae na tocnosta na rezultatite.Inace on zaminiva na odmor vo septemvri ama nz tocno koj datum.
Ах,извини,јас погрешно те разбрав дека ти ќе си одела на одмор во септември,а не твојот матичен гинеколог!Како и да е,провери си се сега најбрзо што можеш за да си бидеш на чисто за ситуацијата,а за резултатите,јас мислам дека нема да има претерано големо влијание врз резултатите освен ако не е само на ден или два пред добивање!
сакам да одам во систина на преглед... што пари е? задоволни сте? мене ми кажаа без 4.000да не сум одела
^^ абе мене лично не ми се проблем во моментов парите, чисто ме интересираше ако некој знае да ми каже и за цена и дали се стварно квалитетни и кај кој доктор/ка да одам. а ако имаш ти боље предлог кажи го нема да се лутам.
Дали може да ми препорачате каде и колку би чинело еден гинеколошки преглед (за во Скопје)? Дали се закажува претходно? Инаку би сакала да е кај докторка. Фала
Да прашам за доцнење на менструација 3-4 месеци на гинеколог што тестови треба да се прават ако знае некој да ми каже? фала многу