Гинеколог не се лаже. На пример имаш некоја бактерија, сексуално пренослива, ама ќе речеш невина сум, и др. ќе бара др болест а не тоа што треба. Може со едно апче се лечи ама нема да знае. Оди си сама и кажи си се. Јас никогаш не ја носам мајка ми ни прв пат кога бев. За секс низ муабет ја известив, немаше проблеми, ама мислам дека знаеше и пред да спомнам. Земи си 1000ка со тебе. Иако еднаш годишно преглед, пап и слично кај матичен е без пари. А можеш и да се јавиш по тел да ти кажат колку чини.
Сакам да одам на гинеколог во Штип, па ке можете ли да ми дадете некој предлог за добар гинеколог ии каде се наоѓа, и отприлика колку ке ме чини на приватно? Фалаа позз
Mene me gledaa so vaginalno eho,so obicnoto ne se gledase oti bev vo rana bremenost(5 nedela).Sekako pravev i proverka preku krvnata slika.Se zavisi od toa kolku nedeli si bremena,vo 9,10 ned.moze da se vidi i so obicno eho.
Женски, јас немам матичен гинеколог, а сакам да одам да се проверам. Може да ми кажете што треба да носам, книшка дали ми треба, колку пари преглед ќе ме кошта и нешто друго што би требало да го знам. (инаку сакам кај приватен)
Prviot pregled msm deka e poskap,mene za v exo i bris 400 mi zemaa i samo kniska ti treba,kaj site e razlicna cenata a za maticen samo kniska ti treba
Драга laracchi, Јас би ти препорачала да отидеш во Поликлиника Скопје кај д-р. Станка. Покрај тоа што е професионалец во работата, докторката е толку смирена и стабилна жена, со долгогодишно искуство, спремна да те ислуша во секое време, ќе ти даде и моб. број на кој можеш да ја бараш во било кое време од денот. Јас сум презадоволна од нејзината работа и однос спрема пациентите. Инаку од документација ќе ти треба лична карта за на рецепција и двете здравствени книшки. Кога сме веќе на таа тема, имав добиено инфекција со кандида, со која верувам дека многу припаднички од женскиот пол се имаат запознаено и со која се борат долги периоди, меѓутоа можам да се пофалам дека со вистинската терапија препишана од д-р. Станка, кандида за мене беше минато по само 7 дена. Проверено - докажано, верувам дека ќе го направиш вистинскиот избор.[/QUOTE]
Во мојот град мислам дека нема на приватно.. ама чисто онака сакам да се проверам.. Има ли врска колку години сум? (Без мајками сакам да одам) и отприлила колку кошта, дали ако си го запишам за матичен ќе ми пишува во книшка? Исто така и други детали ме интересираат можете да ми напишете се што би ми било од корист.. Ама најважно од се ми е да не се дознае дека сум била..
[/QUOTE] ќе може повеќе информации да ни дадеш кај се наоѓа број може ли матична да биде или само приватен преглед?
Ako sakas za maticen sekako ke imas pecat vo kniskata,ako otides na privatno pak ke pisuva za pregledot vo kniskata bar kaj mene pisuvaat koja data itn
ќе може повеќе информации да ни дадеш кај се наоѓа број може ли матична да биде или само приватен преглед?[/QUOTE] Д-р. Станка не може да ви биде матична, но има уште еден гиниколог кој работи со сини картони во поликлиниката и може да ви биде матичен. Инаку поликлиниката се наоѓа во Кисела Вода кога од кафаната Златно буренце ќе продолжите само право накај К.Вода, или пак ако идете од кај Центар тогаш одите само по рутата на 24ка или поточно на ул. Андон Попов (поранешна ул. Огњен Прица) бр.1 веднаш до Стопанска банка, нема шанси да ја промашите. А можете да вртите и на броевите: 02/ 215 787 075/ 343 976
A на пример ако му кажам на докторот што е и како е и ако го замолам да не и кажува на мајками ќе ме послуша или сепак се држат до некои принципи?
[/QUOTE] Ме интересира за кандидата.. што ти даде да користиш, бидејки и јас го имам истиот проблем па би сакала да знам што ти препишала ...
@abababababababab Ginekologot mene za kandida mi prepisa Nystatin i mi pomognaa. http://www.rak.mk/index.php?option=com_content&view=article&id=718&Itemid=592