Веќе некое време имам чешање и како брунчиња некои внатрешни, пробав со сода бикарбона и ми помогна ама по некое време пак се појавија и мислам дека имам и внатре во вагиналниот отвор, а болни се на допир. Циклусот никогаш не ми бил редовен (имам 20), а често имам и болки кај јајниците и во долниот дел од стомакот. Сакам да отидам на гинеколог, па ме интересира како проверуваат за инфекции или како ќе видат дали имам брунки внатре бидејќи сум невина.
@Eveline иако си сеуште невина мораш да одиш под итно на гинеколог поради деликатноста на твојата ситуација при што на ехо ќе ти ги гледаат матката и јајниците,а за брунчињата во вагината со стерилни најлонски ракавици и со тенки чепчиња може да ти земат брис за да ти препишат потоа соодветна терапија.Не се плаши,гинекологот може да изврши преглед по потреба и кај девојките коишто сеуште немале сексуални односи,сепак,не треба да го одложуваш прегледот бидејќи за твоето здравје се работи.
Штом те болат брунчињата на допир јас мислам дека е нешто сериозно,веројатно имаш некоја инфекција.Оди само храбро на гинеколог за да знаеш на што си сигурно за да ти препише соодветна терапија.
Девојки имам закажано преглед утре кај д-р Радмила кај железара била некаде,има некој одено кај неа да ми каже како е? Јас прв пат одам на преглед..и ако знаете каде точно се наоѓа да ми објасните во лп бидејки не сум од Скопје
Одличен стручњак д-р Ложанковски многу добар доктор и кога ќе отидете таму ве опушта си прави муабет додека ве прегледува цар е човекот
дали прегледот кај матичен гинелолог се наплаќа? во skopje polyclinic ми е матичниот .. само еднаш имам отидено
a dali znaes dr. bozidar boskovski od skopje polyclinic daliima dogovor so fondot? mi naplati koga bev prv pat pregled a sega koga zakazav mi rekoa deka pregled se naplaka
Не сум од Скопје и незнам дали има договор или не . Би било добро да одговори некоја друга членка , доколку го има за матичен. Јас кај мојата матична не плаќам , освен кога станува збор за некои брисеви .
Jas kaj mojot maticen vo Bukurest plakav se. Od eho, od brisevi, od pap -totalno se. Se mislam zosto i za konsultacija ne mi naplakase?!
Девојки сакам да ве прашам нешто , сакам да одам на преглед на гинеколог, но дали може приватно без здравствена книшка или мора со книшка? Ве молам за одговор итно ми е
Да ми препорачате гинеколог (женско по можност) од која сте задоволни и притоа има соработка со фзом или пак е на државно во Скопје?? Барам веќе некое време, не можам да си најдам матичен гинеколог. Таа што ја сакав не примала нови пациенти поради пренатрупаност во една од скопските поликлиники.
Za nevino devojce moze da se napravi samo eho pregled? Pap testot i toa kako so kamerce vo vaginAlniot del a samo za seksualno aktivni?
на 8 август бев на преглед кај др станка од skopje polyclinic и сеуште не ми се јавија за резултати. колку време се чека за резултати? и ако некоја од вас има број од др. станка од skopje polyclinic нека ми го пише во лп .