Здраво, Девојки утре закажав за преглед. До сеа не сум била, затоа тој ке го одберам за матичен (за понатаму ќе видиме), само книшка треба да носам со себе така? Некој совет како за одење прв пат некоја да каже? Фала Имајте убава вечер, позз
Zhenski, broj da ne ima nekoja od Zafirovska Radmila od Zhelezara? Mene mi e maticna i i zvonev na brojot od ordinacija no mi vika nepostoecki. Nekoja da ne bila slucajno ili pak e izvestena za sto se raboti?
Jas odam na privaten ginekolog vo Sistina i nitu eden od pregledite ne mi e zaveden vo kniska, za sekoj pregled dobivam izvestaj i rezultati od PAP.
Закажав преглед на гинеколог вшто е во договор со фондот но денес видов дека здравствената картичка ми истекла претходниот месец. Процедурата за нова ќе потрае,дали ќе можам да извадам сини картони во амбуланта и дали ќе ми ги примат тие на гинеколог?
Нема да прават здравствени картички во скоро време, така што сините картони ќе си ги користиш повторно и ќе ти ги признаваат во сите пзу со договор со ФЗО.
Kај Др. Дракулевски. Сестрата ми рече ќе ми дзвони со резултати и ќе ми ги прати на меил во понеделник.
Колку чини вагинално ехо + пап тест во Систина? Ова во Ремедика беше околу 2500 во пакет, но не ми се допаѓа што немам црно на бело резултати, туку само телефонски ми кажуваат
Ехо 2300. Пап 1800. Се вкупно со брисеви 8500. Во систина ти ги праќат по меил. Можеш да дзвониш ако нешто не ти е јасно.
Како немаат , јас правев пред година дена чинам имав и резултати. Лично ги си ги земав. Ми ги пратија во мојот град. Инаку толку беше 2500.
@duffi па јас имам одено 3 пати и се е исто. Само ми се јавува Петрова да ми каже како се... од сега ќе си барам црно на бело значи далеку поевтини се од Систина. Овие се збеснати со цените фала на инфо во секој случај @minneymouse82
Можеш да си ги подигнеш од собчето до пулт кај гинекологија. Праќаат и на меил ако оставиш во моментот покасно не.