Значи не си грешка Сузана Костовска работеше кај коруновски и си отвори нејзина ординација и мене ми е матична и ординацијата и се вика Гинекобита.
Во понеделникот бев на контрола и праев микробиолошки испитивања и пап.После 3 дена ми се јави медицинската сеста од кај докторката и ми кажа дека сум имала некоја бактерија,докторката рекла да идам лично да си ги земам резултатите и да ми кажала што е и да ми даде терапија.А сестрата не ми кажа за каква бактерија станува збор.Инаку во друг град идам на прегледи, па во тек на оваа недела дури ќе отидам по резултатите.Ама неможам да спијам луѓе психата си ја изнамачив....Што може да биде па и да мора да отидам лично....Си велам ако не е нешто којзнае што ќе ми кажеше и мед.сестра по телефон...... Инаку и отчекував некоја бактерија пошо веќе одреден период имам како некое подмолно печење.И некогаш осеќам десниот ѕид на ва****та да ме подболува незнам како да ја објаснам болката....Не е печење таму туку како да сум удрена на таа страна...А инаку и 2та симптом ги осеќам како не многу длабоко како по надворешно....Штознам......Незнам луѓе ептен се исплашив.....Неможам да дочекам да отидам....Знае ли некој што може да биде? Со вакви симптоми? А инаку пред 3 4 месеци имав уреаплазма после тоа покажа негативно.Си велам да не се повторила,ама па тогаш немав вакви симптоми.....
Медицинската сестра нема право да ти кажува за резултатите дали се добри или не.Освем ако не ти е пријателка,па во доверба да ти каже. Ако има бактерија се лечи со соодветен антибиотик,не плаши се.
Здраво сакам да ве прашам дали е можно да се смени матичен гинеколог? Значи јас бев на преглед последен пат во септември и сега морам да идам повторно затоа што ми касни менструацијата а не сум трудна. Меѓутоа и кажав на мајка ми и одлучивме да идеме кај нејзиниот матичен гинеколог. Дали треба нешто да направам затоа штп веќе имам матичен или нема врска?
Може да се смени, секако. Треба да го известиш новиот лекар дека сакаш да ти е матичен, па тој ќе те одјави откај стариот лекар и ќе те пријави кај него.
Мислам дека кандида на пап се детектира дури и кога брисевите уште не се способни да ја детектираат. Обично не се ни лекува ако брисевите се чисти, една доза вагиналети можеби, и толку. Ти прави проблеми?
Епа тоа викам, ништо страшно. Може ќе ти дадат доза вагиналети, а можеби и ништо. Кандида детектирана само на пап не се третира.
Девојки да ве прашам за овие 4 брисови во бременоста што треба да ги направам каде работат до покасно бидејќи ми е итно а никако неможам да се ослободам од раб. ве молам за одговор ако знаете
Докторката моја некои денови од неделата работи до 6 да ти дадам бројче да се јавиш да си прашаш ако сакаш