За греота. Неписмени доктори бе. Цццццц па уште го тузел маж и бе демек ја тепал жена му. Бог да чува. Ама кога нема кај да оди сега како што викаат нападот му е најдобра одбрана. Греотка женичката
кавчура баш ми е мило што си поминала одлично и како за прв пат си одбрала одлична болница. нека биде се во ред и среќно
Овој доктор го знам,велат дека бил најдобриот гинеколог во Штип,незнам колку е точно но сепак го фалат многу
Жени, препорачајте ми женски гинеколог во Скопје, приватно. И ако може да ми опишете каде се наоѓа ординацијата, улица нешо, пошо не сум од Скопје. Благодарам однапред.
Др. Рушка Серафимовска, ординација "Ганеш" на ул Јуриј Гагарин 31-б, ова е во Козле еве најдов и мапа http://zk.com.mk/%D0%9C%D0%B0%D0%BF%D0% ... 1%88/35840 За женава имам само пофални зборови, сум била само еднаш на преглед кај нејзе но имам другарки кои редовно си одат, а секогаш е отворена за концултации, еден куп пати сум се јавила телефонски да се консултирам. Инаку е специјалист за лечење стерилитет.
Не би можела точно да ти кажам да не те излажам, бидејќи пред неколку години го правев прегледот. Во секој случај верувам дека е стандард цена како кај секој приватник, околу 1500ден пап со ехо, но не ме фаќај за збор. Најдобро ќе биде да се информираш од прва рака, значи да и се јавиш, премногу е фер и услужна женава. Имаш број кога ќе ја отвориш мапата. Поздрав
moze li po detalno da mi objasnite sto vi pravi ginekologot? poim nemam jas,nikogash ne sum odela i sakam da se informiram...vi blagodaram odnapred..
Значи прво кога ќе отидеш ќе ти постави некои прашања, дали си сексуално активна, имаш ли некој проблем... итн. Најбитно е да му кажеш се што не е во ред и да го прашаш тоа што те интересира. Ако си уште невина, ќе те гледа на ехо, надворешно, ко на бремените жени што им го гледаат плодот. Ако имаш некоја инфекција ќе мора да се соблечеш, да погледне. Ако си сексуално активна, има едно ехо како стапче кое се вметнува во вагината и на тој начин те гледа.
jas prv pat otidov na ginekolog na 21 godina koga seuste bev nevina.pricinata bese poradi toa sto dobiv kandida i celo leto go pominav so cesanje megu noze (kandidata ja dobiv oti se lecev doma piejki caj za vospalenie na jajnici).koga nemozev da izdrzam si otidov sama na ginekolog me pregleda mi dade klanesten i ne bese nisto sramno i strasno.a sega so 24cgodina koga vlegov vo svetot na seksualnoto iskustvo planiram da odam porano a seksualno sum aktivna samo 3 meseci.vi preporacuvam pocesto odete na ginekolog makar i za obicen pregled oti utre ako nemozete da stanete majki poradi retko kontroliranje nikoj nema da vi bide kriv.pozz
Ne e nisto strasno....i mozes sama da vlezes na pregled i da ne i kazuvas na majka ti kakov pregled bil dali stomacno ili vaginalno eho..bidejki dokolku si polnoletna toa e vo red da ostane samo megu pacientot i doktorot..
да коа ти зима брис е мн језиво,вагиналното ехо не се ни осека, али она жабчето со го користат за да те рашират е тоа незнам од тоа се убивам од плачење како мало детеееееее...дали само мене ме боли или не незнам..али тоа неможам да го издржам и сеа последен пат коа бев пробав пак ама неможев и ми зема бриз така ...
Тоа се вика спекулум и е ДЕФИНИТИВНО најидиотското нешто измислено на светот. Грозно ееееееееееееееееееееееееееееееееееее!!!! Инаку, да знаете дека од метален спекулум не дај Боже може да се закачи хепатит Б,Ц или нешто друго...скраја да е...така што ако не сте сигурни дека има пластичен за еднократна употреба на гинекологот купете си сами од аптека. Чини околу 60 денари!
zosto sram,strav mozebi da ne ima nesto,vie sto ne ste bile pod hitno da se nacrtate na gin.jas sum bidena neznam ni samata kolku pati mozda 1000 kako da odam za grip mi stana navika