Не беше воопшто груб му реков дека ми е прв преглед и тој беше многу внимателен..Утредента имав болки при мокрење ми беше страв да не ми е нешто од прегледот..Ми помина после 2 дена пиев Увин чај..Но сакав да знам дали некоја од вас е имала таков проблем. Не знам дали случајно се падна така но кај истиот доктор беше и другарками утредента и таа имаше исти проблем како мене.
Девојки, кога е најдобро да се прави гинекол. Преглед, по колку денови од менструација? На пример мене ми дојде на 5 октомври, па не знам дали е рано утре да закажам. А веќе немам, ми трае кратко...Хелп...п.с. Во декември правев пап, дали можам сега пак???
Гинеколошки преглед можеш и утре да закажеш,штом ти завршила менструацијата тогаш не е рано,можеш сега да закажеш,само кога имаш менструација не може да ти биде направен гинеколошки преглед.Пап можеш исто така да направиш штом ви декември лани си направила бидејќи тој може да се прави и на секои шест месеци минимум,не мора стриктно година дена да се чека,а по потреба при некои гинеколошки заболувања дури и почесто може да се прави,не само еднаш или двапати годишно.Закажи си гинеколошки преглед,нама никаков проблем штом ти завршила менструацијата.
Девојки,здраво.Бев на гинеколог и ми утврдија дека имам кандида(иако само со преглед,без да земат брисеви или било што за микробиолошко истражување) ми препишаа вагинални капсули и ги искористив за 12 дена.Ми се смири јафежот додека ги земав,но еве веќе 5 дена не ги корисам и пак ми се јави блафо пецкање.А и требаше да добијам баш кога ми заврши терапијата,а јас еве 35 ден денеска уште немам добиено.Што мислите вие до што може да е?
Вака , направив тест за бременост преку крв и кога докторот ми го даде резултатот ми кажа дека БИ ТРЕБАЛО да е негативен . Дали некој може да види дали се работи за негативен тест со сигурност или не затоа што прв пат правам и стварно неможам да се снајдам . Фала однапред .
Preporaka na doktor za pregled vo Plodnost, prv pat ke idam ne sum bila do sega o sum 9ta nedela pa sakam da se proveram? Po moznost zensko da e, od koj ste najzadovolni?
Здраво жени, имам проблем со матичниот гинеколог. Имено, бев пред еден месец на преглед ( ехо, пап, брисеви ) и ми наплати 1600 денари. НЕ ЗНАМ зошто ги платив, но ги платив. 10 дена после прегледот мене ми прекина осигурвањето со фондот. Е сега тие кога ги носеле брисевите во клиника мене веќе ми било истечено осигурувањето и сега ми бараат да доплатам за папот како приватно. Ме фаќа инает пошо за 2500 денари ќе отидев Систина, а немаше да се туткам 3 саати да чекам ред во ординација. Совет некој?
Па доктор е, мора да те прегледа, и да ти „брка". Ете закачиш некоја инфекција, или имаш да речеме болки во јајници. Ќе оставиш така да си тера или ќе сакаш да знаеш што е работата и да одиш на преглед?
Груб секс може да боли повеќе од гинеколошки преглед. Ако не ти е страв партнерот да ти "брка" внатре со органот, не гледам зошто да ти е страв гинекологот со стапче за уши да ти "бркне" за редовни брисеви.