И јас така слушав за него, но не излезе така. Без претходно да му кажам што ми кажале другите два гинеколози легнав на преглед. Ми вели се е добро нормален и уреден наод, с му кажав потоа дека имам полицистични јајници,остри болки во јајниците,нередовни циклуси(3 пати менструација во август) и сл. И тој ми рече ЕПА НЕ ЗНАМ ВИДИ ПРОВЕРИ ХОРМОНИ!! Ми вели не знам што виделе претходните двајца пред мене ..
За преглед кај гинеколог не ти треба никаков упат. Како што има матичен општ лекар, постои и матичен гинеколог. Не е тој специјалист за да те упатат кај него. Ако мислиш на приватно, кај сите гинеколози можеш да одиш приватно без разлика дали работат со фондот или не.
Aham, taka znaci. I kakov predlog bi mi dala za u sk? Znaes nekade kade sto rabotat dobro. I po moznost da e zensko, nikogas ne sum bila I strav mi e. A sakam vaka cisto informativno.
Јас одам кај др. Трајковска во Кисела Вода. Други гинеколози не знам зошто кај нејзе одам од средно, сигурно има посебна тема за гинеколози, можеш да си прочиташ препораки од членките.
Во ремедика пап тест 1100 и хпв типизација 3200 денари , мислам дека ехо е 2500( но не сум сигурна за него )
Ми треба помош. Имавме секс со девојката. После четврта партија, на крај сфативме дека кондомот и остана во неа и мислам дека кондомот остана откако таа стана од над мене. Па го извадив јас некако... дали е можно од предсемена течност (не свршив воопшто последниот пат) но се плашиме - дали е можно од предсемена течност од претходно свршување да се забремени? Дали да прави тест за бременост и дали да посетиме гинеколог?
Секако дека е можно забременување . Тест или преглед кај гинеколог тек по 2 недели , сега нема ништо да покажи . Следен пат бидете попретпазливи.
Дали и оние девојки кои се сеуште невини може да посетат гинеколог, без да се оштети хименот и слично?
Не треба да те плаши. Не е лошо да се праша за да се дознае. Тоа е само не знаење што е сосема нормална ствар да не знаеш нешто. Треба да те плаши ако некој не се труди да дознае и си тера така. А никој не се родил учен. Темиве се за тоа, за прашања и да дознаеме работи што не ги знаеме или за кои не сме сигурни. Ама треба да се земе во предвид и тоа дека се јавува извесна параноичност кај некои поединци, па сакаат повторно да се осигураат.
Не е тоа. Ако отворила акаунт тука за да праша тоа, можела да исчепка и да прочита онлајн или книга нешто. И не, ова е не знам по кој пат прашања кои треба да се знаат ако си доволно возрасен. Сите нешо лудила глумат ама елементарни познавања немаат. 90% од младите појма немаат од сексуално образование. И м и ж. Катастрофа е државава.
Тролчиња има колку сакаш, штом знаат порничи да гледаат и тоа што има да си прават можат и за последици да се информираат и за СПБ. Така да, во право си што малце глупаво е од страна да се чита. Испаѓа луѓето сакаат ќеф да си тераат, ама за последици никој не се замара и не мисли пред да има секс.
Е да, ти ја сваќам поентата. Само тоа е јбг, некој на сигурна страна или книга, некој по фемина одма посегнува...
Мислев да одам и на гиниколог но пк да прашам И порано а и сега сфатив дека имам превртени односно воопшто немам брадавици на градите Многу ми е срам особено пред машко ... има ли некој сличен проблем што да правам итно