Луѓенца сакам да посетам гинеколог но имам само 16. Нрзнам дали морам да одам со жајками или можам и сама. Затоа што мајками и не ни знае дека сум сексуално активна воопшто.
Kaj mozam da otidam najbrzo na pregled za proverka na seksualno prenoslivi bolesti kaj sto rezultatite ke mi bidat gotovi Nz za 24-48h?? Otkaj maticnata uste cekam rezz a pomina poveke od mesec mnogu glupavo Ali Nema veze ocito imam infekcija koja mi se siri i ne e kandida I koa citam sto sve moze da se desi Ako ne e navremeno tretirana mi se umira ne mozam da se smiram..Help
Ќе си отидеш кај матичната и побарај да ти направи микробиолошки брисеви. За неколку дена ќе бидат готови резултатите. Веројатно таа само пап тест ти направила, за тоа се чека бидејќи сите ги праќаат на клиника. Следен пат ако ти се брза можеш да побараш папот да оди на приватно, но така се наплаќа, пред некои 3 години јас го платив 1000 ден. Готов е за една недела резултатот.
Здраво девојки , дали некоја од вас била на преглед во Систина да ми препорачате доктор и како се цените ? Јас сакам ехо абдоминално само и крвна слика со хормони
Здраво Дали некој знае на колку време е препорачливо да се прави гинеколошки преглед доколку немам никаков проблем при тоа нема ни една година од првиот однос? Ви благодарам
Најмалку еднаш годишно ПАП, микробиолошки бирсеви, ехо, колпоскопија, преглед на гради. И нема врска дали имаш или немаш односи, со гинеколошки прегледи се почнува од прва менструација.
Предлог за приватен гинеколог (докторка по можност)? Прв пат ќе ми биде. И ако знаете што воопшто ќе се испитува од прва и колку сето тоа би ме чинело?
Јас слушав многу позитивни искуства дури се мислев да се префрлам таму за матична да ми биде. Мене ми е Тасе матичен и некако веќе не сум баш задоволна. Контрадикторен е ептен Ако има некој искуство со Лидија баш би сакала да чујам плус инфо
Сепак секој со свое искуство претпоставувам. Јас за една ситуација и се јавив сакав второ мислење и беше многу пријатна и љубезна на телефон.
Нема правило за тоа.Се е до стручноста на гинекологот.Исто и до преференциите на жените,некои преферираат машки,други,пак,женски гинеколози.Често се случува жените да преферираат женски гинеколози за преглед,па и за водење на бременоста,но кога се работи за хируршки зафати на женскиот репродуктивен систем,тогаш преферираат машки гинеколози бидејќи машките раце им изгледаат посигурни во ваков случај.Сепак,сметам дека мислењето на некои жени дека не сакаат машки гинеколог да ги гледа е старовремско бидејќи се работи за професионалец,а не за било кој друг рандом тип од улица којшто би гледал сеир на некој начин и дека е срамота во 21-ви век да се има такво мислење и такви предрасуди во врска со полот на гинекологот,сепак,најважна е стручноста,а не полот на гинекологот.Значи, и мажите и жените можат да бидат подеднакво добри професионални гинеколози,се е до нивната стручност и до преференциите на жените коишто ги бираат за свои матични гинеколози.