Обично како е прв пат кога одиш на гинеколог? И што треба да им кажам за доцнење на менструација? Ми касни 3 недели
Ќе те види на ехо,ако си сексуалнно активна тогаш вагинално ехо ,доколку не си бремена сигурно е некоја циста ништо страшно,и ако ти е прв пат најдобро и пап да направиш,тоа е како зимање брис со стапче. Само кажи дека ти е прв пат и дека ти доцни 3 недели
Препорака за добар гинеколог во Кочани? Се сомневам дека сум бремена и би сакала да знам, откако би ме прегледале, за колку време може да добијам резултат?
Ќе те види на ехо и доколку си бремена 5-6 недела се гледа и одма ке ти каже,ако си порано не се гледа на ехо ке ти каже дојди другата недела или можеш во лаборатотија да провериш преку крв bhcg и за неколку часа ке имаш резултат.
Интересно е. Ќе си поправите муабет ако е зборлив/а докторот/ката. Ќе си легнеш на бокс ако си имала односи, ќе ти стави внатре едно ладно железо, спекулум го викаат, ќе ти земе брис, ќе ти земе и примерок за ПАП тест, ќе те гледа вагинално на ехо и ќе ти објасни кој проблем го имаш. Ако има потреба од нешто ќе ти препише и терапија и ќе ти каже кога следен пат да одиш пак.
Можда ми е глупаво прашањево, али стварно ме интересира. Моментот од кога ќе се соблечам до кога ќе седнам на столот со нозете нагоре Повеќе ми е срам од тој дел од прегледот од колку кога ке треба брис да ми земе. Ме интересира дали се соблакаат само долниот дел зад параван и потоа со простирка идат до стол или како е?
@Ultras1312, нема зошто да ти биде срам но облечи си туника или фустанче. И долга маица ќе ти заврши работа Инаку, да, само долниот дел го соблекуваш, простирка досега немало кај ниеден гинеколог кај што сум била, евентуално има пластични влечки
Здраво сакам да прашам дали некој бил на преглед во систина кај Д-р Тимчева ? Систина да прави на мене ми закажаа после 16:00
Резултатите од пап тест во систина лично се земаат или како? Ми рекоа после 1 нед. резултати ама не знам како се подигаат истите.
Кажи и' на матичната, ќе ти закаже термин. Кога ќе има термини. Иначе, скоро во секој поголем медицински центар, има оддел за радиолошки испитувања на дојки.
Здраво сакам да прашам имам закажано кај матичниот гинеколог за микробиолошки брисеви бидејќи планирам бременост. Дали сама треба да го однесам брисот на микробиологија бидејќи гинекологот не ми спомна такво нешто. Одам кај Коруновски мвр
Прв преглед кај гинеколог Дали е подобро да изберам маж или жена? Зошто? И дали е потребен упат од матичен лекар или не?