znaci odenje na ginekolog ne e nisto strasno i sramno prv pat e malku nezgodno no potoa stanuva rutina isto kako i sekojdnevnoto stanuvanje.....
Нема ништо страшно да се посети гиниколог... секоја сексуално активна девојка и жена мора бар два до три пати годишно да оди на преглед.Вчера мојот братучед кој е гиниколог беше кај мене и онака ме интересираше каква е состојбата кај младите девојки... И замислете добив одговор дека сакоро секоја девојка има кандида,а во пораст е и хпв вирусот...Самиот ми кажа дека ги има од ниско ризичниот до високо ризи... типови , обавезно пап тест за брзо откривање на болестите... Мора да се грижите за своето здравје... Е тогаш на шала му реков ,..Брат тупеше толку години мозок да се занимаваш со п..ки а како што гледам не ти е лошо... и знаете што ми вели...Дека нему му било се едно и доле му било како лицето горе Затоа девојки сите на преглед , раширете нозе нив им е се едно ... доле како горе Ова со поука нели... и нема страв, срам ...подобро на време да се знае што се се има попримено од секс без заштита... Која многу не ја сакате и не ја користите ...Ај ова не ве карам си знаете нели
драга О.Ж. бидејќи мислам дека си од Битола, и се разбира ако сакаш да ми кажеш, кој е најдобар гинеколог таму? јас бев еднаш кај Русе, но не ми е сериозен некако и сакам да одам кај некој друг, жена или маж не е битно, само да е професионален, и да има приватна ординација!
jas bev vo plodnost i prviot pat mnogu mi bese sram no doktorot bese mnogu fin i se mi objasnuvase.mislam deka tamu e najubo da odis iako e poskapo od drugite
Јас бев на гинеколог прв пат пред 1 месец(иако подолго време сум сексуално активна) и се каам зошто не отидов порано. Сега имам некоја инфекција и иако примав терапија сеуште не ми е поминато, затоа ако сакате да ми препорачате некој гнеколог жена во приватна ординација како ремедика или систина...фала однапред....
Ve molam da mi pomognete bidejki ne sum mnogu upatena.Sakam da odam na ginekoloski pregled, ama na privaten, moze li da mi preporacate nekoj i da mi kazete kako se dvizat cenite.
па од која населба си ??? до колку пари сакаш? и сепак цената зависи плус дали ке сакаш да си отвориш картон ... јас кога бев не сакав и беше скапичко ...
јас ќе им препорачам на сите оние што не биле до сега на преглед да одат,зашто јас првпат бев кога останав бремена,а тоа беше пред 3 месеци.луѓе верувајте бев преплашена до смрт,незнаеш сто ќе ти прават ем бремена ем првпат на гинеколог.страшно!!! затоа одете девојчиња не е ништо страшно...
оди кај др никола се наоѓа некаде кај палма мислам многу го фалат дека е ок. пап му е некаде до 700 мислам али распрашај се. многу го фалат јас лично не сум била
Независно што си од Лисиче оди во дијагностички 1000 е ехо, вагинален, колпоскопија и пап + 1700 брисеви и тоа е се.
дијагностички е во градски ѕид закажуваш на 3223516 докторката се вика Мирјана и не разбирам што ви е финтата со тоа не сакам картон
чуствував страв за тоа што може да се случува но кога разговарав со мајка ми на таа тема сватив дека не е ништо страшно..... и кога заминав на тој преглед не бев баш загрижена
ЈАс конечно собрав храброст да одам на гинеколог и еве да го споделам со вас моето искуство... Испадна дека не е толку страшно како што мислев... Докторката токлу добро се однесуваше што ме ослободи од целиот страв со кој влегов таму. Прегледот трае мн кратко и малку е непријатно но мора Инаку бев во Про Медика, нема ни картони ни книшки ни ништо, а чини 2000 денари.