Гинеколошки преглед

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од SLATKA23, 17 јануари 2010.

1. Cresni44ka

Cresni44ka Истакнат член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    0
    znaci odenje na ginekolog ne e nisto strasno i sramno prv pat e malku nezgodno no potoa stanuva rutina isto kako i sekojdnevnoto stanuvanje.....:D

2. ozbilnazena

ozbilnazena Популарен член

Се зачлени на:
    6 февруари 2010
    Пораки:
    1.154
    Допаѓања:
    13.169
    Нема ништо страшно да се посети гиниколог... секоја сексуално активна девојка и жена мора бар два до три пати годишно да оди на преглед.Вчера мојот братучед кој е гиниколог беше кај мене и онака ме интересираше каква е состојбата кај младите девојки... И замислете добив одговор дека сакоро секоја девојка има кандида,а во пораст е и хпв вирусот...Самиот ми кажа дека ги има од ниско ризичниот до високо ризи... типови , обавезно пап тест за брзо откривање на болестите... Мора да се грижите за своето здравје... Е тогаш на шала му реков ,..Брат тупеше толку години мозок да се занимаваш со п..ки а како што гледам не ти е лошо... и знаете што ми вели...Дека нему му било се едно и доле му било како лицето горе :lol: Затоа девојки сите на преглед , раширете нозе нив им е се едно ... доле како горе :) Ова со поука нели... и нема страв, срам ...подобро на време да се знае што се се има попримено од секс без заштита... Која многу не ја сакате и не ја користите ...Ај ова не ве карам си знаете нели :)

На Scarlet88, bluberry, Annath и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. OzzyAngel

OzzyAngel Популарен член

Се зачлени на:
    17 март 2010
    Пораки:
    1.884
    Допаѓања:
    1.227
    драга О.Ж. бидејќи мислам дека си од Битола, и се разбира ако сакаш да ми кажеш, кој е најдобар гинеколог таму? јас бев еднаш кај Русе, но не ми е сериозен некако и сакам да одам кај некој друг, жена или маж не е битно, само да е професионален, и да има приватна ординација!

4. mala

mala Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    13
    jas bev vo plodnost i prviot pat mnogu mi bese sram no doktorot bese mnogu fin i se mi objasnuvase.mislam deka tamu e najubo da odis iako e poskapo od drugite

На OzzyAngel му/ѝ се допаѓа ова.
  5. mamita

mamita Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2010
    Пораки:
    153
    Допаѓања:
    176
    :wink: Точно,Таше е закон

6. kami

kami Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2009
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Јас бев на гинеколог прв пат пред 1 месец(иако подолго време сум сексуално активна) и се каам зошто не отидов порано. Сега имам некоја инфекција и иако примав терапија сеуште не ми е поминато, затоа ако сакате да ми препорачате некој гнеколог жена во приватна ординација како ремедика или систина...фала однапред.... :)

7. ariell

ariell Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Ve molam da mi pomognete bidejki ne sum mnogu upatena.Sakam da odam na ginekoloski pregled, ama na privaten, moze li da mi preporacate nekoj i da mi kazete kako se dvizat cenite.

8. teddybear

teddybear Популарен член

Се зачлени на:
    28 декември 2009
    Пораки:
    2.679
    Допаѓања:
    10.370
    па од која населба си ??? до колку пари сакаш? и сепак цената зависи плус дали ке сакаш да си отвориш картон ... јас кога бев не сакав и беше скапичко ... :)

9. ariell

ariell Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    od lisice sum i spremna sum da dadam dokaj 3000 i jas nesakam karton:)

На LadyA му/ѝ се допаѓа ова.
  10. cacaa

cacaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    5
    јас ќе им препорачам на сите оние што не биле до сега на преглед да одат,зашто јас првпат бев кога останав бремена,а тоа беше пред 3 месеци.луѓе верувајте бев преплашена до смрт,незнаеш сто ќе ти прават ем бремена ем првпат на гинеколог.страшно!!! затоа одете девојчиња не е ништо страшно... :hai:

11. karak

karak Популарен член

Се зачлени на:
    11 април 2010
    Пораки:
    4.446
    Допаѓања:
    5.410
    оди кај др никола се наоѓа некаде кај палма мислам многу го фалат дека е ок. пап му е некаде до 700 мислам али распрашај се. многу го фалат јас лично не сум била

12. etjena

etjena Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    52
    Независно што си од Лисиче оди во дијагностички 1000 е ехо, вагинален, колпоскопија и пап + 1700 брисеви и тоа е се.

13. ariell

ariell Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    a kade se naoga dijagnosticki i dali treba prvo da se javam i da zakazam?

14. etjena

etjena Истакнат член

Се зачлени на:
    18 мај 2010
    Пораки:
    62
    Допаѓања:
    52
    дијагностички е во градски ѕид закажуваш на 3223516 докторката се вика Мирјана
    и не разбирам што ви е финтата со тоа не сакам картон

15. ariell

ariell Истакнат член

Се зачлени на:
    3 мај 2010
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    1
    Fala ti najmnogu za informaciive, mnogu mi pomogna:D

16. natte

natte Истакнат член

Се зачлени на:
    6 декември 2009
    Пораки:
    4
    Допаѓања:
    1
    чуствував страв за тоа што може да се случува но кога разговарав со мајка ми на таа тема сватив дека не е ништо страшно..... и кога заминав на тој преглед не бев баш загрижена

17. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    ЈАс конечно собрав храброст да одам на гинеколог и еве да го споделам со вас моето искуство... Испадна дека не е толку страшно како што мислев... Докторката токлу добро се однесуваше што ме ослободи од целиот страв со кој влегов таму. Прегледот трае мн кратко и малку е непријатно но мора :) Инаку бев во Про Медика, нема ни картони ни книшки ни ништо, а чини 2000 денари.

18. bluberry

bluberry Истакнат член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    348
    Добро ли работат таму?

19. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Da... jas prv pat bev i prezadovolna sum stvarno

20. Unfaithful18

Unfaithful18 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2010
    Пораки:
    2.392
    Допаѓања:
    1.116
    2000 денари за обичен преглед :o Wow нели ви е скапо :$ :)