Гинеколошки преглед

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by SLATKA23, Jan 17, 2010.

1. Te@

Te@ Истакнат член

Знам дека не треба да се има незаштитени односи, но дали може да се има заштитен однос еден ден пред преглед, или не се препорачуваат ни такви ? Утре Треба да правам микробиолошки брисеви..

Arjanit2021 likes this.
  2. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Најубаво е да немаш. Еден ден не е страшно (fingers)

Te@ likes this.
  3. Te@

Te@ Истакнат член

Да, во право си, си размислив вистина за секој случај подобро да не :)

4. Watermellon

Watermellon Активен член

Девојки направив пап конечно! И не беше болно како што замислував. Ве охрабрувам и вас што не сте направиле да направите. :)
    Кај матичната моја за брисеви морало на клиника да се носат.
    Дали во Ремедика можам да си проверам се ехо, брис и таму да ми испитаат и за колку време стигаат резултатите?

5. Te@

Te@ Истакнат член

Дали кога правите микробиолошки испитувања чувствувате болка ? И кога го клаваше инструментот и кога ги земаше брисевите ме болеше, досега ова не ми се случило... :(

6. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Најбитно е да бидеш опуштена, мене мојата др ми вика земи воздух длабоко, и кога го испуштам опуштено тогаш го става инструментот.И повеќе ми е непријатно него болка.
    Од стегање ја осеќаш болката.
    А самото зимање брисеви исто ми е повеќе непријатно.
    Реално дури ми се случи да не ни осетам.
    Само опуштено следен пат и тактиката со зимање испуштање воздух.

TheDreamGirl and Te@ like this.
  7. anggell

anggell Форумски идол

Некогаш е болно, ама повеќе е непријатно. Зависи и од нас колку сме опуштени а и од раката на доктор/ка.

Te@ likes this.
  8. Meddy

Meddy Истакнат член

Zdravo devojki ve molam predlozete mi maticen ginekolog vo skopje moze da e okolu drzavna, centar ili cair po moznost zensko. Dali vo gak moze da se bira maticen?
    Dali se naplakjat pregledite vo maticen
    Dosega sum nemala maticen sakam da odam na kontrola i na pap neznam toa kako se pravi sto e dali e bris zemanje ili sto?? İmam slusnato mikrobioloski brisevi i pap koja e razlikata dali sto ispituvat ili vo izveduvanjeto dali e bolno toa?i kolposkopija imam citano sto e toa sto znaci?
    , dosega sum nemala maka porano nekogas posle odnos malku rozenikavo krvce i bolno pri odnosot, seksualno sum aktivna vekje 4god , sega posledni dva dena mn malku krv posle odnosot vo gakite... Za toa ne tuku sakam za zdravjeto da imam ginekolog i da pocnuvam redovno na pregledi brisevi cuda sto i da e pa ponataka da planiram bremenost ako se e vored,
    İzvinete za dolgiot post megjutoa tuka sum naj opustena i sigurna mozam slobodno da pprasuvam

Last edited: Sep 3, 2021
  9. Saraaa!!!

Saraaa!!! Истакнат член

Sakam da odam na ginekoloski pregled vo drzavna vo Skopje,imam postojano pecenje pri mokrenje i neprijatno cuvstvo.
    Mi treba sovet od vas sto se mi treba odnosno kako da zakazam pregled,kako ide dezavno toa

10. AngIv

AngIv Популарен член

Тоа ти е најверојатно уринарна инфекција, провери си прво тоа преку мокрача.

Lavender4 likes this.
  11. BellaBibi

BellaBibi Форумски идол

Имаш доста гинеколози во таа околина. Кај Ложанковски е Билјана ( се наоѓаат во строг центар спроти гимназијата Јоси Броз), Радица Бојчева кај грчка амбасада, во Коруновски имаш женско гинеколог.
    Ова е прво што ми текна.
    И папот и микробиолошките брисеви не е болна процедура само опуштено додека го стави тоа железоно.

Meddy likes this.
  12. barbiegirl123

barbiegirl123 Истакнат член

Imav ciklus na 02.09-08.09…. I doktorot mi preisa cikloproginova oti mi se sluci za 1 mesec 2 pati da dobivam znaci pred toa imav dobieno na 16.08-22.08… pocnav da gi pijam cikloproginova pred 3 dena a deneska gledam pak krv… ni rece doktorot da prodolzam da gi pijam amaa jas utre odam na odmor :(((… dali od cikloproginova ke mi prekinit za den dva ilj i ova ke trajt kako normalen ciklus..aj ve molam za pomos ili iskustvo ko moeto :((

13. TheDogLover

TheDogLover Истакнат член

Здраво женски, од Скопје сум но се омажив во Битола и ве замолувам од дното на душава да ми препорачате добар гинеколог во Битола, стручен и да има коректен однос. Многу ми е битно да имам добар гинеколог бидејќи сме во фаза за бебче. :inlove:
    Доста ми го препорачуваат Славко Пејовски. Мислење?

Благодарам однапред за секое инфо! :sun:

Babymama2020 and Arjanit2021 like this.
  14. Happyinlove

Happyinlove Популарен член

Искуство да споделите за ставање спирала? Каква е процедурата дали е болна? Дали има различни видови на спирала?

15. Babymama2020

Babymama2020 Истакнат член

И јас би се согласила за Славко супер е, јас одам кај него и мн слободно се осеќам да го прашам било што, за се разговара дава соцет ако има потреба и упат, што други се тегнат и бе даваат упати. Колку пати сум му рекла сама дај хормони да проветам без збор ми пишува лу, др док не сакаше. Посебно за бременоста супер беше, се внимателно следи.

16. Inziner za hrana

Inziner za hrana Нов член

Zdravo zenski, dali ima nekoj iskustvo so Microginon apcinjata

Boyanna likes this.
  17. koni4_

koni4_ Истакнат член

Дали ќе биде проблем да отидам на гинеколошки преглед ако сум два-три дена пред добивање ?

18. anggell

anggell Форумски идол

Ако имаш некој проблем отиди, ама за рутинска контрола, ехо и ПАП тест најдобро е после циклус откако ти престане.

19. 6264

6264 Истакнат член

Preporaka za privaten ginekolog vo Skopje koj nema skluceno dogovor so fondot i da e zesnko.
    Fala

Pepka likes this.
  20. Cvetka100

Cvetka100 Нов член

Zdravo, posle dolgo vreme imav odnosi na denot koga trebase da dobijam na 19 na 22 imav nekolku kapki krv sekogas bilo taka dodeka ne probie ovie 3 dena imam krvarenje ama po slabo od voobicaenoto... Ne mi bea plodni denovi, prv pat se slucuva ova slabo krvarenje. Dali e mozno da e pricina zaradi dolgata pauza?