И мене. Уште кога одам накај ординацијата, се нервирам од што знам што ме чека. Ама, мора да се трпи.
Девојки ме замоувам за помош, за прв пат треба да појдам на гинеколог. Се сомневам дека имам полицистични јајници, дали може да ми дадете предлог каде можам да отидам во Скопје и доколку можете да ми кажете колку чини прегледот?
Најтопла препорака - доктор Филип Исјановски (Ултрамедика). Човекот е толку професионален, полн со разбирање, буквално нема да се почувствуваш непријатно. И се' што ќе го прашаш одговара, за што и да те интересира.
Kazete mi dali pokraj kandida i hpv ste imale bolki vo pinoreumot i da vi se pravi rana ?jas veke tri meseci lecam kandida i i na sekoi tri meseci mi krvavi pinoreumot bel iscedok cesanje i bolki imam dolu edvaj uriniram me pece .pokraj edna doza mucoryl vaginaleti i mast nisto i doktotkata sea ceka hpv tipizacijata da mi izleze pa posle da vidi so kako..inace Snezana Markovic mi e maticna vo Korunovski i pisav sea sto mi se desava i ona muva ne ja lazi ..kazete care kako se trwtirate vo domasni uslovi odnosi veke dolgo vreme nemozam da imam se osekam loso i nevredno me udira vo nervite placam.se nerviram.Pravev tumur markeri ok se policisticni jajnici imam od poodamna koj me cital me znae uate od 2012 god si imam decinja sega ama nikogas ne mi se desavalo vaka strav mi episete nesto ili preporacajte ginekolog so fondot sto stvarno si ja znae rabotata
Пробај со Макмирор комплекс, јас со нив се средив, инаку имав многу проблем со кандидата, исто како што опишуваш. И јас матичната ја сменив оти не се замараше, а имав голем проблем.
Миј се со сода, поточно во легенче со вода стави две три големи лажици сода да се растопи и со тоа одмивај се, многу помага за да не те пече при мокрење. Исто и мене овие макмирор ми помогнаа.
Земи нешто за имунитет бета глукан се врв или изопринозин. Направи второ мислење кај доктор. Кај мојата матична пап тестот излезе дека не е уреден плус со сомневање на хпв плус цисти на лев јајник односно полицистичен(деца ќе имам само со лекарства дури и ми рече потешко и со лекарства) Направив второ мислење и сум потполно здрава.
Дали на прв гинеколошки преглед е потребно да се прави се од следново: ехо, колпоскопија, пап и микробиолошки брисеви, или гинекологот по потреба одредува што треба, што не? Ви благодарам.
Колпоскопија, пап и ехо обавезно. Јас на секој преглед го правам тоа. За микробиолошки тестови ако имаш некој проблем може да си направиш или евентуално ако си одлучиш самата. Јас лично никогаш не сум правела микробиолошки (иако сакав ради хипохондрија), матичниот сметаше дека нема потреба доколку немам индикации за истото.
Срцки, дали некоја знае колку е преглед во систина? Првата бременост таму ја водев но пред 4 год, но сега цените се други..
Машко сум, не се разбирам. Какви се условите на државна што мора да одите на приватно? Толку ли е лошо?
Pa ne e bas isto. Se ceka za pregled, se ceka dolgo za rezultati.. Mnogu e razlika. Jas imam maticna samo proforma, a odam privatno. Opremata e podobra, mnogu e razlika.