Дали би ме прегледал гинеколог доколку не сум сексуално активна? Ми се појави црвенило од левата страна, не е нешто многу меѓутоа кога ќе споредам со другата страна не е баш исто и јас како предходните членки ми е страв исто да не ми се чудат на годините дека сеуште не сум активна, може и да предложите женски гинеколог, важно мми е да има добар пристап, околина Скопје, фала ви
Да не знае некој дали за trichomoniasis и bacterial vaginosis се користи иста терапија? Ми правеа пап тест прв пат и сеа трипам дека имам симптоми и за двете. Живеам со мајка ми и многу ми се меша у све и страв ми е она да не дознае дека имам STD префатено дека дома ќе има досадни кавги и лекции. Реално не верувам зошто сум во сериозна врска од година ипол со дечко ми, тој ми е прв а пред мене само една бифша има.
Да ќе те прегледа, ќе ти го види црвенилото. Воопшто да не ти е срам за годините, не е ништо срамно и страшно.
Здраво девојки, имам 19 години, сексуално активна сум неколку месеци, не сум била на гинеколог до сега, не ми било ништо ниту болка сум немала, но сепак добро е да се оди и сакам да одам да се прегледам, не ми е срам но имам многу страв, дали боли прегледот, земањето брис, пап тест и слично ?
Не боли, не е ништо страшно не треба да се стегаш. Може непријатност да осетиш од ладност на инструментите ама ќе издржиш.
Отидов завршив, имам кандида и воспалена бешика, ми дадоа капсули и некои вагинални таблетки, имал некој нешто слично, кандида или воспаление на бешика? Како се излекувавте?
За воспаление мене лично ми помина од многу пиво аа вака други секогаш ми збореле многу течности да пијам, вода и чаеви (особено увин чај)
Здраво, сакам да прашам дали при прв преглед се одредува матичен гинеколог и дали може матичниот да е од приватна болница пр. Систина? Исто така дали некоја знае како оди закажување за преглед во систина (дали однапред треба да се каже кај кој доктор, на прво одење како би знаела )? Фала ви
Девојки, имам неподносливо чешање и кожата на вулвата ми е црвена и потечена. Закажав преглед на гинеког (а воедно и прв целосен преглед, претходно само на ехо) што да очекувам од прегледот? Колку време од прилика траат сите испитувања за можен причинител за инфекција?
Кандида имаш. Замивај се со камилица,сода бикарбона. Ако користиш интимни гелови за миење исфрли тоа. Млечни продукти и бел леб да исфрлиш. Многу јогурт да се пие,вода исто така. Ќе ти дадат маст Канестен да се мачкаш.
Здраво. Дали некој од Вас во скоро време бил на гинеколошки преглед во Плодност Битола ? Ако бил, дали ќе може да ми кажите како сте задоволни, да ми предложите доктор иии да ми кажите како се цените отприлика?