Ако се случи да ми подрани менструацијата и да ми се погоди на ден кога имам закажано преглед, конкретно е преглед за да се види состојба со цисти, ќе се види добро со обично ехо? Дека претходно ми ги прегледувале со вагинално. Имам термин за некој ден па се мислам ова, треба да ми дојде наредниот ден после прегледот ама како да имам симптоми уште денес.
Искуство да споделите за ставање спирала? Каква е процедурата дали е болна? Дали има различни видови на спирала?
Јас имам обична веќе една година Пред да го родам малово имав 5 години без проблем , ја извадив и одма останав трудна сега пак и така ќе си менувам на секој 5 години Болно не е ич се на се трај неколку секунди , мааалку осеќаш нешто како да боцка ама не е страшно
Каква е таа обична? Мирена? Матичниот гинеколог ја аплицира? Јас сакам и дека имам многу нередовен циклус, па се надевам ќе се среди со неа..
Бакарна имам јас а другата е хормонска Матичната мене само ми ја препорача ако сакам за заштита од несакана бременост
Bev deneska na ginekoloski pregled. Pap test I eho. Mi zemaa bris I se toa okej. Za dve nedeli ke ima rezultato. No objasnite deka kaj partnerot imase crvenilo I kaj Mene peckanje no deka so vaginaleti mi pomina. Doktorkata mi prepisa tableti Vibramicin. I ja prasav dali posle pap testot a odgovorot bese mozes uste sega. Dali ova ima vrska, nz dali da pocnam ili da cekam pap? I da, apcinjava nekoj gi ima pieno?
Добро, ви одложуваат ли на вас термини на ГАК? Еден месец не можам на ред да дојдам, не сум од Ск инаку, ќе дојде терминот и се јавуваат, за другата недела презакажан. Другата недела пак истото. Четири недели поминаа, ова вака што е работава, мене најдоа да ме маткаат или вообичаено се вака неорганизирани и неодговорни?
Здраво Имам термин за на ГАК Меѓутоа ќе ми е 5ти ден циклус воедно и последен ден Секако дека ќе го известам докторот Меѓутоа дали прегледот ќе биде вагинален или абдоминален Дали сте се нашле со слична ситуација? Истотака прегледот ми е поради септум кој матичната го виде на обичен преглед. Фала ви
Majki kakov e rezultatot? Ama ic ne mi jasen mislam deka nesto ne e vo red mozebi imam nekoja bakterija ili ...??