Мислев сега да не си носела па да ги смениле цените. Јас носев почеток на август во Пролече и платив 350. Изгледа само ИЈЗ ги покачиле цените. Не знам како е на микробиологија ваљда е уште 350. Да не си имала некој поинаков брис од оние стандардните 4?
Ако бараш во близина на Ѓорче Митановски ти е добар барем со новиве ситуации како мутации итн е по упатен. За Лолита и јас прашував ама немав добиено одговор па си го надов овој.
Дали имате појдено на преглед со менструација? Имав закажано претходната недела за денеска и тоа намерно закажав за денеска оти требаше да ми дојди пред околу недела ама ми задоцни и дури денеска ми дојде. Сега не знам шо да правам. Дали да откажам или да одам? Совет?
веќе 6 години редовно одам на гинеколог. Имам сменето 4 доктори и до сега ниту еден ми нема земено брисеви, а читам дека многу од вас редовно прават За целосен преглед секогаш ми кажувале само пап, ехо и колпоскопија..Правилно е ова или?
Мене ни колпоскопија не ми прават кај што идам. Пап и ехо само. А башка уште еден брис само еднаш кога имав симптоми на инфекција. И мене ме интересира.
Само партиципација се плаќа за нив? Секако за друга работа сакав да сменам матична ама сега уште повеќе мислам да ја сменам.
По правило да, ама некои матични знаат да си земат " за рака". Ако ти треба препорака за матична ти ја препорачувам мојата. Се е бесплатно ( не зема за ехо, за рака и сл.) чисто, средено, без гужви.
Ве молам, не знам поточно во која тема да пишувам но се надевам ке ми помогнете Денес имам кафев исцедок со малку крв цел ден и како нагон за повраќање. Не ме боли стомакот како пред и за време на менструален циклус и не треба сега да добијам, но сепак осеќам подуеност во стомакот. Искуства ве молам пред да отидам на гинеколог, се надевам не сум бремена
Прв пат ќе правам 4 брисеви кај матичната. Ми спомна да дојдам до 10 наутро најкасно и сама да ги однесам на микробиологија на клиника. Ми кажа дека се 250 денари сите 4. Ќе ми даде упат за да ги однесам така? И дали ги примаат брисевите до одредено време?
Матичната ќе ти даде упат , за цената колку што се сеќавам лани во државна ми земаа 700 ден, тие 250 ден може матичната си ги наплаќа што ќе ти ги земе брисевите. Најдобро е веднаш штом ќе ти ги земе да ги однесеш да не ти се исушат стапчиња.
Дали е во ред да одам за брисеви одма штом ми заврши циклусот? Денес ми е 7 ден веќе се чисти се, а закажано ми е утре? Малце ми каснеше а друг термин немаше отпосле 3 недели