Како се движат цените во Плодност за гинеколошки преглед (пап, вагинален преглед и ултразвук)? Не можам да најдам ценовник на интернет …
Колку чини преглед во ре медика и дали има 3д ехо? Матичнава на претходниот преглед ми спомна имаш мал септум сега кога бев ми вика сега не се гледа ништо сигурно не е ништо големо и страшно. Прочитав дека на хсг или на 3Д се гледа па сакам да одам на приватно. И ако може да ми препорачате доктор вп Ремедика, се мислам за Елена Петрова
Zdravo Me maci edno prasanje. Predhodnata maticna mi zemase samo vaginalen bris za klamidija i mikroplazmi, a ovaa nova sto mi e mi gi zema ovie 3 plus cervikalen. Prasanjeto mi e dali na nekoj nacin vaginalen i cervikalen e isto odnosno ako imam bakterija vo cerviks ke se pokaze i na vaginalen bris bideki sekretot minuva niz vaginata? Ve molam za odgovor
да јас правев микробиолошки брисеви испаднаа чисти нема инфекција освен е.коли цервилано и вагинално цервиксот ти е главата на матката
Daa znam deka cerviks e glava na matka, znaci mozam da napravam samo vaginalen pa ako imam nesto na cervik ke se pokaze na vaginalniot? Da ne davam bez potreba pari na privatno
Zdravo.Imam 16 godini i imam bolka vo desnata strana na stomakot samo pri dopiir i imam neredovna menstrucija veke 3 godini mesec mi idi mesec ne .Dali ima pricina za zagrizenost?
Зошто не отидеш на гинеколог? Секако мора да одиш на преглед ако имаш нередовна менструација и таква болка каква што кажуваш. Тука никој не може да ти каже дали има причина за загриженост или не.
Девојки закажав обично ехо кај гинеколог бидејќи овој месец 10дена како ми доцни, правев 2 теста негативни беа. Ме интересира дали на обичното ехо може да се види доколку имам циста или полицистични јајници. До сега не ми се случило толку многу да ми доцни обично 29 до најмногу 35 дена ми доаѓа..Пред година дена имав комплетен гинеколошки преглед, со вагинално ехо со брисеви се веше во ред.
Здраво девојки, да прашам дали некоја од вас се соочила со овој проблем. Веќе неколку години имам бело прање,правев и ПАП тест и микробиолошки брисеви и не покажаа присуство на ниту еден микроорганизам. Се е во граници на нормала. Исто и партнерот правеше испитувања и е чист. Веќе пробав секаков вид на вагиналети, користевме и антибиотик заедно со партнерот и ништо не помогна, ако може да ми кажете нешто на природна база што може да ми делува?
И јас имав порано многу дури и во бременост со секојдневна бев матичната викаше имаш кандида иако на брисеви е негативна. Не и обрнав мн внимание. Еднаш ставав микотрит вагиналети ама мн ме печеше иако се намали секретот. Во еурофарм има некои нови вагиналети да пробаш со овие?
Водам здрав начин на исхрана, бидејки конзумирањето на благо може да предизвика појава на бело прање. Исто така и вежбам редовно.
Зависи што консумираш од здрава храна. Косумирање на благо,не појавува бело прање,туку не се препорачува да јадеш ако имаш бактерија. Бактериите се хранат и размножуваат од шеќери