Јас во декември. Мислам дека е 50ден од хормон, платив 550ден. Ама, сметај дека ќе ги нема сите реагенси, па кажуваат да дојдеш по 3 дена ако во меѓувреме добијат. И на крај кога земав, пак 4 хормони немаше испитано, па си ги испитав во Жан Митрев лабораторија.
Здраво Да прашам да не знаете нешто во врска со брис Дадов брис пред месец и 20 дена а рече дека за месец излегува резултати, дали е нормално да доцни толку?
Не нема зошто да мислиш на лошо, што и да е ќе ви каже докторот нема врска тоа со доцнење на резултат. Јас еднаш 10 недели го чекав, како тебе и јас се туфкав и мислев но се беше во ред. Кај мене доцнеше бидејќи матичниот ги праќал за Скопје на проверка, но после неколку дена. Од кој град сте.
Здраво, ми доцни циклусот веќе 22 дена исто така осекам чуден мирис последните 2 3 дена. Вчера бев на преглед, ми зема брис за пап и чекам резултати. Ми кажа дека нема ништо дека се е во ред дека се гледало дека ќе ми дојде менструација и дека така ми е организмот сум била склона кон воспаление и ми рече ќе ти препишам еден крем. За тоа што осекам миризба ми рече нема гајле ќе се исчисти.. Се работи за силаут кремата и прее кога ја земав од аптека прочитав во упатството дека уствари таа е наменета за ХПВ вирус. Совет дали да ја ставам или да почекам да стигне резултат од пап или кремата може да се употребува и за друго?
Претходно правев неколку пати уринокултура на микробиологија, мислам дека доколку има нешто излегува и на резултатот од уринокултурата... можеби сум грешка.