Девојки, ве молам за помош. Ја барам др милена гинеколог беше во ординацијата на коруновски. Ми кажаа дека си отишла, ама не и каде. Доколку имате инфо би ми било многу потребно. Фала
Neznaev kade da go postavam prasaneto Dali mozam da zemam flazil vagitorii bez recept ?.. i da gi iskoristam .. ? Jas mislam deka ne e nishto opasno i stetno tuku toa e za procistuvanje ... dokolku ima nekojja infekcija ... Vase mislenje ?
Ве молам за совет, не знам дали е за тука прашањето. Повеќе од 6 месеци за време на овулација имам траги од крв. На секој пап тест има само имфламација, брисеви уредни, на ехо матичната вика се е ок. Но многу сум загрижена дали е ова во ред. Еве сега последно не е во форма на капки крв, туку густа крвава слуз. ВЕ МОЛАМ совет што да испитам или каде да се обратам, некој да ме свати сериозно. Инаку, скоро секогаш ова е пропратено со голема болка во долниот дел од стомакот, а никогаш претходно не сум се соочила со вакво нешто. Молам ваш совет!
Мое мислење, доколку брисевите се тестирани во државна лабораторија, да направиш повторно брисеви и пап ама да ги однесеш на тестирање во некоја приватна лабораторија. Се повеќе сум убедена дека неточни испаѓаат резултатите на државно…
Се согласувам со членката погоре за приватно. Исто би ти препорачала да отидеш и на второ мислење кај друг доктор
Ви благодарам за советот. Имате можеби предлог или искуство каде по приватните да се обратам? Знам дека ќе кошта доста, посебно анализите, само барем да се исплати.
Благодарам за советот. Сите анализи (неколку пати повторени во краток период) ми се од државна. Имате предлог или искуство, која приватна би ми ја предложиле?
Јас знам за Genea лабораторија, карши соборна. Ама види и други, па пресуди си која највеќе ти одговара и со цените и со локација..
Девојки дали за микробиолошки брисеви може 2-3дена пред добивање или е подобро штом заврши циклусот? Дали има некаква врска?
Zdravo devojki, dali ima nekoj informacija sto se slucuva so telefonskite broevi na Dr. Mitanovski. Vrtam mi dava deka ne postojat. Ako imaat novi brojcinja ke moze Li da mi gi pisete. Vi blagodaram odnapred
Па технички може.. ама у принцип практикуваат да земат брисови откако ќе заврши цискусот. Така да, подобро после циклус отиди си..
Ne nemam nikakvi znaci na infekcija samo ete .. do mojata glava si e toa .. sakam da se procisti vnatre vo slucaj da ima bilo kakva infekcija koja nema simptomi ..
Zdravo, prasuvam za majka mi vo 2021 i bese otkrieno cin 1 tipizacija negativna i rekoa da go podobri imunitet, potoa vo 2022 na pak i izlegoa nekoi abnormalni kletki i prvese biopsija nisto strasno nekoe kao hronicno ne e strasno i rekoa ama ne se leci sega koga pravese pap pak cin1 i na tipizavija hpv 58 visokorizicen i pravea konoskopija i i dale apcinja za imunitet i mast..