Гинеколошки преглед

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од SLATKA23, 17 јануари 2010.

1. MarigoldA

MarigoldA Популарен член

Се зачлени на:
    31 јули 2018
    Пораки:
    1.457
    Допаѓања:
    11.339
    Инаку, од скоро мислам дека бесплатниот пап го напраавија еднаш на три години.

2. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    167
    Ne pa jas lani pravev sega pravev pak pred dve nedeli I samo 250 den mi zemaa isto I lani tolku neznam zosto da e na tri...

На MarigoldA му/ѝ се допаѓа ова.
  3. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    3.044
    Во право е члеката. По ново на секои 3 години ти следува бесплатен пап. Ако правиш скоја година си го наплаќаш ако сакаш државно да го носат само партиципација нели прекуфонд, ако сакаш на приватно во зависно од тарифата.

4. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    167
    Pa neznam jas ete zatoa se cudam za taa informacija bidejki skoro pravev ne mi zemaa verojatno drzavno go nosat ama samo 250 den mi zemaa...mozebi koga ke stigne ke treba da go platam ili neznam ne mi kazaa za plakanje nisto..

5. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.412
    Допаѓања:
    10.446
    Повтори Пап во некоја приватна ако не си сигурна во резултатот, инаку за ХПВ зависи ги има повеќе, јачење на имунитет пред се. И во зависност од кој ХПВ ќе видиш дали понатаму следува друго испитување.
    Матичната не ти објасни?

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  6. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    3.044
    Па тие 250 ден ти се на државно, требало мат да ти каже.

На Milickaa555 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. krofnicka27

krofnicka27 Популарен член

Се зачлени на:
    8 февруари 2016
    Пораки:
    822
    Допаѓања:
    12.613
    Кој е најдобар гинеколог во Систина?

8. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    550
    Допаѓања:
    167
    Devojki da ve prasam pravev pap test I neznam zosto sestrata mi vika ureden e a da pravam hpv tipizacija I kontrola na 6 meseci? Zosto taka ne mi e jasno zosto hpv tipizacija ako e ureden toa bilo preporaka..

9. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    3.044
    И мене сега истото, тоа чисто за проверка

На Milickaa555 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.412
    Допаѓања:
    10.446
    ^ Приватни се?
    Во ред е и контрола и се ама веќе па и се претерува.
    Јас затоа што паничам правев ПАП на пола година, и неколку доктори ми кажаа дека ПАП на пола година се прави само ако се има некој проблем да се следи. Инаку нема потреба. Во странство ПАП на 3 години се прави, не сум за на 3 да се прави ама па и ова е човек да побудали, психа да ни се поремети.

11. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    3.044
    Ако прашуваш за типизација не е приватно, на државно се прави 250ден е патиципација на клиика на микро е. А папот сега по ново, на три години еднаш ти е бесплатен, заразлика од порано кога беше секоја година. Другото е твое да си го платиш сакаш државно да ти го читаат, сакаш приватно. Јас го носам на приватно, односно матичната го носи, околу 700/800 ден е

12. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.412
    Допаѓања:
    10.446
    Не, сакав да прашам дали на приватно одеше кај доктор, обично приватните налагаат на повеќе испитувања.
    За типизација знам има и државни и приватно.

На awkey му/ѝ се допаѓа ова.
  13. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    3.044
    Па сите гинеколози се приватни, меѓутоа соработуваат со фондот скоро па сите. Јас кај што одам не е на приватно прегледот но сепак докторката е многу темелна и ги прави сите испитувања и сите си ги носам горе на микро освен папот скогаш го носам на приватно зошо посигурно се осеќам.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Keystone

Keystone Истакнат член

Се зачлени на:
    19 февруари 2020
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    54
    Дали Марија Коцева работи со фондот и колку чини преглед кај неа за прв пат?

15. Ladyinblackkk

Ladyinblackkk Истакнат член

Се зачлени на:
    17 септември 2020
    Пораки:
    522
    Допаѓања:
    662
    Здраво девојки, моментално сум невработена и немам здравствено осигурување. Треба да одам на консултација да земам рецепта од гиниколог, дали за да земам само рецепта ми треба да сум осигурана или може и така? Се работи за приватна ординација што работи со фондот.

16. Emilija97mk

Emilija97mk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 јануари 2015
    Пораки:
    584
    Допаѓања:
    548
    Здраво девојки, имам едно прашање.Пред месец бев на гинеколог, направив и ехо и пап, се беше во ред. Од тогаш ми се случува при секс со партнерот да имам мало крварење. Се случува само на почетокот, при влегување на пенисот. Мислев дека можеби е поради тоа што понекогаш се случува да сум сува, или поради големината на органот на партнерот. Денес имав обилно крварење со кафеава боја (не при секс), како да ми дојде циклус, а треба дури за 10 дена. Немав ни никакви симптоми како за пред циклус. Што може да биде, се исплашив :/

17. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    3.044
    Ќе ти дадат рецепта но ќе треба на приватно да си платиш во аптека зошо немаш осигурување.

Сигурно не и доволно влажна и од триењето се иритира влезот на вагината и нормално дека крвариш. Можеби треба да размислите за користење на лубрикант, но и сама да си видиш што е причината зошто не ти се влажни вагината. За обилново рварење види колку дена ќе ти трае, ако е повеќе од еден може да е циклус што подранил. Не знам колку години имаш дали можеш да исклучиш пример менопауза или имање секс за прв пат.

На Ladyinblackkk му/ѝ се допаѓа ова.
  18. anoni

anoni Нов член

Се зачлени на:
    15 ноември 2023
    Пораки:
    8
    Допаѓања:
    0
    Здраво, сакам да прашам дали општиот матичен лекар може да издаде упат за анализа на хормони. Немам матичен гинеколог, одам на прегледи приватно, не можам да најдам матичен што има место за нови пациенти. Препорачано ми е да направам комплетна анализа а тоа ќе кошта доста приватно. Не знам дали да исклучам некои хормони, имам три кои мора да ги испитам но покрај тоа и комплетна анализа. Дијагнозата е секундарна аменореја.

19. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    3.044
    Мора гинеколог, не може општ матичен. И таму кај што одиш приватно може упат да ти дадат

20. Crnookata

Crnookata Популарен член

Се зачлени на:
    29 септември 2017
    Пораки:
    821
    Допаѓања:
    1.290
    Вака од вагината ми тече некогаш сива ...зелена ..сина боја ..бев летото на матичен ми зема крв мокрача ..( немаше ништо се ми било ок) потоа еден период немав...демес сабајле кога се разбудив што да видам ...син исцедок имав .....дали некој имал искуство од што може да е оваа.

Сум испаничена многу....