Најверојатно инфекција, мора да одиш на гинеколог. Крв и мокрача нема многу врска со вагинална инфекција плус од летото до сега има речиси 6 месеци.
Да. Цена на ехо е 500 денари. Вагинално ехо е 250 денари. Пап тест е 250 денари. За брисевите не ми текнува колку беа. Ова е таа докторка што работи во ординација Ложанковски. Ако мислиме на истата.
Уште од летото матичната ми кажа да идам на гинеколог да ми земат брисеви ...ама пусти страв не ојдев..сеа пак почна исто ...изгледа ке мора да одам прв пат.
Колку години имаш? На толку време и толку исцедоци мора да е некоја јака инфекција. Не знам како си се оставила така.
Зошто страв? Сите жени одиме на гинеколог, тој е лекар како и сите други, прегледите воопшто не се болни. Вака само полошо можеш да си направиш, со месеци потоа да лечиш инфекција што си можела да ја излечиш за 7 дена.
25 Не мислев дека нешто којзнае што ама не престанува .... еве сабајле коа станав буквално сина боја истечено и тоа бајаги ..затоа се испаничив. Лошо е што и вагината некогаш ме заболува .
Возрасна и млада си, срамота е така да се запуштиш. Со неодење на гинеколог уште повеќе може да ти се влоши состојбата. Ова не е нешто за кое што можеме ние од форум да ти помогнеме, затоа страв - не страв правец на гинеколог.
Страв ти е од земање брисеви што е буквално 2 минути работа, а не ти е страв од штетата што може да се направи на репродуктивниот систем од нетретирана бактерија?
Па нека ти земат, за се има прв пат, и мене ми беше страв, ама не од тоа дали ќе боли туку не дај Боже од дијагнозата, ама подобро на време да си знаеш, подобро да спречиш отколку да лечиш. Инаку воопшто не е болно. Ти земаа ли брисеви?
Не бе...не сум ни отишла на гинеколог А овие денови скоро секој ден на влошката гледам зелена жолта сина боја .. Ај мора да одам уфф
Па не знам што чекаш, мора да одиш, сигурно е некоја инфекција, ќе ти препишат вагинални или нешто. Како не болело, воопшто не боли, па брцаат да земат брисеви, ама не боли.
Мислите може нешо опасно да е ...ке одам утре или понеделник ке барам упот за гинеколог Уште од летото ми кажа треба на гинеколог да идеш
Оди не оставај така, многу е важно женското здравје, не е играчка инфекција... Упат не ти треба само јави се закажи преку телефон, најди си матичен гинеколог.
За брисевите.... За стрептокока, кламидија и уреаплазма платив 610 денари. Толку отприлика. А кога испитував само стрептокока платив 350 денари. Да ти напоменам... Докторот Ложанковски работи приватно. Ако евентуално отидеш кај него. А кај Марија и другата докторка цените се исти.
Здраво женски, дали некоја од вас отстранувала бартолиниеви жлезди во Систина? Не најдов никаде мислење.. ако некоја има искуство нека пише, како поминало, кај кој доктор, цена итн. Фала многу
Некоја со кокоидна бактерија на цервикс? Лесно се лечи? На ПАП ми се појави. Прв пат се соочувам со бактерија. Можно е за време на пораѓај да ми ја внесоа.