1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гинеколошки преглед

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од SLATKA23, 17 јануари 2010.

1. maja8

maja8 Популарен член

Се зачлени на:
    3 јануари 2010
    Пораки:
    2.847
    Допаѓања:
    2.159
    Бидејки многу од вас прашуваа за ова, еве најдов ефтин гинеколошки преглед. Во Гинекомедика имаат есенски попуст, и комплетен преглед е 1450 денари.

http://www.facebook.com/?ref=home#!/pag ... 2879705686

2. Empress

Empress Истакнат член

Се зачлени на:
    19 октомври 2010
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво девојки, нова сум на форумов. Ве молам да ми дадете некој совет. Веќе 5 дена имам проблеми, најверојатно се работи за некоја инфекција. На пределот кај вулвата и мочниот канал имам непријатно чешање и црвенило. Два дена се мијам со чај од камилица и се смирува привремено, но после некое време повторно ме чеша. Не можам да одам сега на гинеколог зошто сум баш пред менструација. Ве молам за совет, не можам веќе да издржам. Да напоменам дека со партнерот имаме секс со заштита.

3. ma4to

ma4to Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    luge ve molam pomagajtee.. jas sum veke 8 meseci seksualno aktivna majkami toa seuste ne go znae a pred 2 meseci imav ogromni bolki stomakot se rasprasav i citav na internet mislam deka bese toa cistitis li kako go vikaa i majka mi kako da primeti deka nesto ne vred so mene pa sakase da odam na genekolog dosta insistirase no sepak ne uspea da me razubedi strav mi e deka ke moze da me doznae za moite seksualni odnosti.. zatoa ve molam kazete mi dali moze toa da se doznae preku eho? shto da pravaamm?!?! :worried: :worried:
    [mod-kirilica:11gvphf5][/mod-kirilica:11gvphf5]

4. Offspring

Offspring Форумски идол

Се зачлени на:
    14 јуни 2010
    Пораки:
    7.163
    Допаѓања:
    27.004
    И мене би ми било страв да имам 15 години :|

5. RainBow

RainBow Глобален модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    3 декември 2009
    Пораки:
    22.062
    Допаѓања:
    66.789
    Да и кажеш се на мајка ти. Она само добро ти мисли и ќе се погрижи за твоето здравје.Нормално дека ќе има последици, ама здравјето секако е на прво место.

6. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    5.543
    Ќе и кажеш на мајка ти и таа ке те одведе на гинеколог, кога веќе си решила да бидеш сексуално активна мора да знаеш да се справиш и со проблемите што можат да настанат. Можеби си само настината, може да имаш инфекција или нешто слично ама на интернет сигурно нема да се излечиш. А и мајките не се од вчера, сигурно нема да скока од среќа ама барем ќе ти даде добар совет. Не си играј со здравјето. И не преку ехо не се гледа дали си сексуално активна или не ама треба да му кажеш се на гинекологот, на крајот на краиштата мајка ти може да почека во чекална.

7. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Рано си почнала со сексуални односи, али веќе нема назад. Ако не сакаш да одиш со мајка ти оди со другарка и крај. Нема ништо на книшка да ти пишува.

8. ma4to

ma4to Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    1
    да,да ептен рано си почнав ама тоа е кога ке се заслепиш од љубов.. али сепак благодарам за советите се надевам кај и да е ќе и признам..

9. marija56

marija56 Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    2
    сакам да прашамм која возраст е најдобраа за да се започне со прегледи кај гинеколог?

10. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    леле знам дека ќе ме истепате :$ ама 1 година сум активна и не сум била на гинеколог до сега :tmi: :$ :shake: :tmi: не ме тепајте..... :worried: :x

11. Lacrimosa

Lacrimosa Популарен член

Се зачлени на:
    19 јули 2010
    Пораки:
    1.833
    Допаѓања:
    2.932
    Па најсоодветно е кога ќе се почне со сексуални односи.

12. Lolipop23

Lolipop23 Форумски идол

Се зачлени на:
    21 март 2010
    Пораки:
    5.514
    Допаѓања:
    27.301
    За тепање си, ама штета што не можам да те истепам ;) Не е шега, имаш 20 години, свесна си дека треба што поскоро да посетиш гинеколог. Лошо е што секогаш се чека некоја инфекција за да се стори тоа... Може да се одвои време за на фризер, а за гинеколог не. Ко да е џелет, а не доктор.

На GeorGinnA му/ѝ се допаѓа ова.
  13. ludoto19

ludoto19 Форумски идол

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    7.226
    Допаѓања:
    41.467
    знам :tmi: и мајка ми ми вика исто, вика ајде да те носам, не бре за жива глава не може да ме убеди...знам дека сум за тепање :| ќе одам деновиве!но, многу ми е страв и срам, прв пат и.... :worried: ќе видиме како ќе биде :D

14. biljanailieva75

biljanailieva75 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 октомври 2010
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    0
    Дечки не се заебавајте да си одете редовно на прегледи тоа ни е страшно,ни е срамно.За тоа сто почесто се посетува гинеколог толку е подобро.Тоа ви го кажувам од искуство,јас одам сега секои 4 месеци,ама пред тоа од како бев родила не бев отишла 6 години.И после имав проблем па ке имам кога не си ја свакав работата сериозно.За тоа одете не плашете се и без :!: срам.Поздрав!!!

15. Bang

Bang Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Сексуално сум активна па можеби 7 месеци но сеуште сум малолетна и незнам дали да чекам уште 8 месеци до роденденот за да отидам на генеколог кога ќе бидам полнолетна или можам на приватно да отидам сама или со другарка без родител? И дали на дрзавно мора да се отиде со родител доколку не си полнолетен?
    :?:

16. blond

blond Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    2.251
    Допаѓања:
    4.719
    Банг, за на гинеколог не ти треба лична карта дека си полнолетна. Туку само здравствена легитимација и да си отидеш кај соодветниот гинеколог кој ќе го земеш како матичен. Внимавај при изборот на лекарот.
    Јас би ти препорачала веќе кога си сексуално активна да си посетиш гинеколог, нема ништо срамно. Би ти препорачала сама да си отидеш, со другарка ќе ти биде посрамно.
    Гуд лак

17. Bang

Bang Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Фала ти. Мене ми беше за на државно да не терба со родител заради полнолетноста, зошто пишува година на раѓање во книшката. А за во приватно како е? Колку пари е еден обичен преглед колку д асе осигурам дека се е во ред :D

18. mina

mina Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2009
    Пораки:
    1.260
    Допаѓања:
    638
    Вчера бев на приватен гинеколог и не платив ништо, само сини картони и здравствена книшка ти треба! Ако ти е само за ехо преглед мислам дека не се наплаќа, а ако сакаш и хормонално испитување да ти се прави или пак ПАП тест е тогаш се плака!
    Колку што сум јас информирана со сини картони само преглед не се наплака, сепак нека ме поправат поискусните ако грешам!

19. Annath

Annath Форумски идол

Се зачлени на:
    9 јануари 2010
    Пораки:
    23.473
    Допаѓања:
    201.292
    ^^Тоа само кај матичен гинеколог, приватниве што не работат со сини картони го наплаќаат и прегледот.

20. Bang

Bang Истакнат член

Се зачлени на:
    19 мај 2010
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    0
    Значи под мојов обичен преглед се подразбира ехо?