Мајки дали ако матичната ми земе брис во 18часот за пап тест, дали може нареден ден да го однесам во хистолаб или мора истиот ден?
Здраво девојки. Веке долг период имам многу жолтеникав исцедок од вагината со невообичаена миризба,чудна.Менувам гаки на секој втор час. Бев на гинеколог направив Пап тест и микробиолошки брисеви. Микробилошките брисеви искочија чисти. Папот покажа сомнение на Трихомонијаза (Тrichomonas vaginalis) и некој Коки. Мојот гинеколог (приватен) ми рече дека нема да ми даде никаква терапија и дека не ми е ништо затоа што микробиолошките брисеви биле чисти. Дали може некој да ми помогне што да правам ,затоа што навистина несакам да седам со постојан секрет без да превземам ништо… Ви благодарам однапред
Минатата недела ми беше првиот пат. Докторката ми го направи смешен и незаборавен ♡ Многу добро ми направи да се осеќам. Јас се правев - брис, ехо... се ми ставија уживај. Беше болно на скала: 5/10. Болките беа остри но секоја траеше максимум до 3 секунди. Изброи 3 секунди сега и ќе видиш колку не е страшно. И верувај, докторите се многу добри луѓе, тие се и психолози во многу ситуации. Твојот/твојата доктор/ка ќе знае дека ти е прв пат и ќе биде нежна и разбирлива - ќе те опушти! Каков страв, еден ден можеби ќе бидеш мајка. Ти си жена - биди силна!♡
Исто и мене, месец ипол до два. Така си зема 500 ден, ако сум сакала приватно за десетина дена 1500. Па ако е за приватно нема да одам кај матична. Уште што нема да се измисли за пусти пари...
Жени морам да прашам во мисла ми е...Мајка ми немаше циклус еден месец после и дојде па по две недели повторно и дојде...Вели нормално е демек дека е 49 години скоро 50...Некоја да била со вакво искуство или на некоја мајка и да била со вакво искуство???
Можеби е во менопауза, се случува ама во тие години треба и почесто на гинеколог. Нека оди да се провери. Може ќе треба терапија, вака никој не може да каже.
Moze i na mlada osoba da se sluci taka, sum imala koleski od faks koa sme bile i 19, 20 god im se slucuvalo. Mene licno ne mi se slucilo, ama poznavam na nekoj sto im se slucuvalo da im kasni mnogu ili pak taka dva pati u mesec da im dojdi najveke poradi stres se desava ili nes da e poremeteno hormoni momentalno ama go smetale za normalno, nemora da e u menopauza posto ete i na mladi se desava cesto da dobiat dva pati u mesec, Baba mi do deka bila mlada cesto imala po dva pati u mesec ciklus..
Дали некоја има искуство со Примолут Нор/Дабростан за регулирање на циклус? Последниот ми беше пред скоро 6 месеци. Гинекологот ми кажа дека сум овулирала пред 2 недели, но сеуште немам добиено па рече да земам примолут нор. Друг гинеколог ми предложи циклопрогинова, но не сакав да земам хормони.
Ова е класичен пример на менопауза. Сепак има години. Најубаво е да оди на гинеколог и ќе и потврдат, доволно и е преку крв, хормони, ќе се види дали влага во менопауза.
Здраво, сакам да прашам дали ако закажам некаде приватен преглед дали мојот матичен лекар ке има увид во тоа односно дали се евидентира некаде. Немам имано односи претходно мегутоа планирам и сакам веднаш да почнам со контрацепција затоа ми е потребен преглед мегутоа не сакам да има евиденција мојот матичен за тоа од приватни причини
Дечки здраво, ми треба инфо дали некоја поминала низ истото. Денеска бев на гинеколог правев пап, брисеви и ехо. На ехо ми виде некое задебелување на матката и некое ткиво кое се сомнева дека е полип. Ме праша дали сум земала некаква антибиотска терапија. Контрола за полипот ми кажа после менструација која треба да добијам за 12 дена. Можно ли е да е задебелувањето да е од тоа што треба да добијам? Друг проблем немам освен што од вчера осеќам болки во стомак како пред добивање.