1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Гинеколошки преглед

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од SLATKA23, 17 јануари 2010.

1. BellaBibi

BellaBibi Популарен член

Се зачлени на:
    15 јануари 2021
    Пораки:
    5.389
    Допаѓања:
    16.650
    Нормално. Ендометриумот во матката, при секоја овулација се здебелува , припремајки се за евентуална бременост. Доколку не настане бременост, таа се кине и настанува менструација. По деновите што ги имаш пишано, ти си негде во овулација и поради тоа е тоа здебелување.

На butterfly6223 му/ѝ се допаѓа ова.
  2. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.316
    Допаѓања:
    3.287
    Ќе се надоврзам на членката, затоа докторката ти рекла дојди после менструација за да види. Ако задебелувањето останало има некој проблем и да се види што е. Ако го нема, значи се е океј. Не паничи одма не си прак филмови

На butterfly6223 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Kaja991

Kaja991 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 октомври 2020
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    4.240
    Дали знајте која е цената за ехо и пап тест во Плодност?

4. ubavka1

ubavka1 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2013
    Пораки:
    741
    Допаѓања:
    762
    Сега брзо беше блиска особа и плате мислам 3500 за ехо и ПАП.

На Kaja991 му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Пандичка

Пандичка Активен член

Се зачлени на:
    25 април 2023
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    7
    Zdravo ako moze preporaka za dobar ginekolog , ne sum posebno zadovolna od mojata maticna. Itno mi treba ke platam i privatno , isto taka ako znaete kolku se dvizat cenite za privaten pregled i brisevi. Fala

6. снежана2023

снежана2023 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 мај 2023
    Пораки:
    1.385
    Допаѓања:
    1.134
    Де Славјанка во Санте

7. Mami93

Mami93 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    43
    Здраво на сите
    Имам едно прашање
    Хпв 33 пред една година и уреден ПАП пред една година
    Денеска земено нови чекам резултати на колпоскопија дел од матката остана црна после премачкување на јод.
    Кои дијагнози ги имате добиено после црно обојување на матката ?

8. АнеАце

АнеАце Истакнат член

Се зачлени на:
    28 ноември 2018
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    606
    Здраво ке може ли мислење за овие резултати? Се работи за 59 годишна жена.
    IMG_20241126_084852.jpg
    IMG_20241126_084830.jpg
    IMG_20241126_084800.jpg
    IMG_20241126_084708.jpg

9. butterfly6223

butterfly6223 Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    1.183
    Женски ми треба совет или искуство од членка што правела колпоскопија. Ми стигна резултатот од пап и е уреден ама лекарот ми препорача да направиме колпоскопија.
    Досега не сум правела, не ми е јасно за што се прави ако е пап уреден.
    Сестрата само ми го прочита резултатот телефонски и ми кажа препорака од лекар дека ми е тоа.
    Претходно сум имала цин 1 кој е успешно излечен и се покажа на пап, сега се ми е уредно.

10. Mami93

Mami93 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    43
    На колпоскопија се гледаат промени на грлото на матката. И јас пред некој ден правев , Др рече дека не е добра колпоскопијата земавме хпв и ПАП и чекам резултати да видиме што понатаму бидејќи пред една гоф имав хпв 33 . Штом ПАП тестот ви е добар не се грижете

На simoncelicius и butterfly6223 им се допаѓа ова.
  11. Milickaa555

Milickaa555 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Devojki a dali ako e negativna tipizacijata ima potreba da se pravi kolposkopija?
    Doktorkata mi rece deka nema potreba
    Pravev lani pap i mi pokaza moznost za hpv nesto kako hpv cervivitis, ama imav i bakterija kandida za vreme na pap testot, a prethodniot pap pred toj mi bese ureden togas bev cista nemav bakterii..
    Odma napraviv tipizacija i bese negativna
    Sakav da pravam pak pap test ama doktorkata rece deka tipizacijata e kako po tocna i napraviv tipizacija i pak e negativna pred nekoe vreme..
    I neznam dali ima potreba od kolposkopija doktorkata rece ako e pozitivno na hpv togas se pravelo a vaka nemalo potreba i deka papot e nevaliden oti e praven za vreme na bakterija i deka nemam hpv virus stom imam negativni tipizacii..
    Od terapija ne mi dade nisto osven vitamini jas veke cela godina gi piam togas mn se uplasiv i pokraj sto sum negativna gi piam celo vreme mislam ne se stetni
    A pap ne mi napravi pak rece nema potreba i deka ne se mn tocni deka tipizacijata e potocna i ako se ima viris sig pokazuvalo uste i pred da se pokaze na pap, a jas sum negativna pa se nadevam deka navistina e taka a partneri ne menuvam sekako 2 god kako imam odnosi samo so nego sum bila a i on nesto se testirase lani na privatno negativen bese...

12. Mami93

Mami93 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јули 2020
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    43

Малку нејасно сте напишале ама нема врска. Хпв може да закачиш и од еден партнер само тоа нема правило.
    Незнам зошто паничите со негативен хпв и негативен ПАП. Направете со микробиолошки да видете дали е излечена кандидата. ПАП тест и покрај бактерија ако имало нешто ке покажало

На Milickaa555 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Da da go znam toa, samo papot mi bese pokazal hpv deka imam moznost da imam ama napraviv tipizacija i bese negativna, a papot koga go pravev imav kandida pa doktorkata rece deka najverojatno bakterijata ima imitirano nekoj kletki se desavalo i toa, da mozat da zgresat i poradi toa taka pokazalo bidejki tipizacijata izleze negativna, sakav kolposkopija ama rece se pravilo pri pozitivno hpv a jas stom sum negativna nemalo potreba i da ne se sekiram, i posle koga bev da pravam pap mi napravi pak tipizacija i bese negativna i mi rece deka nema potreba da pravam pap test povtorno deka nemam hpv.. zatoa prasav bidejki ete toj pap malku me zagrizi ama ete posle se dokaze deka sum nemala hpv virus taka rece doktorkata...

Prasav edna druga doktorka onaka za konsultacija ona mi rece deka pri negativna tipizacija vo drugi zemji duri i na 5 godini pravele sledna i da ne sum se grizela poradi toj pap test se slucuvalo na mn zeni da pokaze hpv pa i cin 1 poradi bakterija a vsusnost da nema, sum nemala nisto stom sum negativna kako potocna e od pap taka ja smetale ama ete jas pak se mislam nesto...

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  14. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.316
    Допаѓања:
    3.287
    Девојче, на месец дена истово го прашуваш, не те разбирам. Зборевме и во порака, немаш причина за грижа. Ниту еден доктор не би те оставил со хпв да си седиш и да се развива тоа, не се луди. Немаш причина за грижа, немаш ништо. Се ти е негативно. Оди си редовно на прегледи и тоа е тоа. На крајот од денот и да имаш хпв не е крај на светот, се лечи се, 21 век сме

На Milickaa555 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Milickaa555

Се зачлени на:
    30 ноември 2022
    Пораки:
    561
    Допаѓања:
    177
    Taka e vo pravo si, sto i da se pojavi se leci taka i hpv ne e nesto mn strasno a i mnogumina go imaat nekoj ne ni znaat ama samiot imunitet se izboruva

16. butterfly6223

butterfly6223 Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    407
    Допаѓања:
    1.183
    Женски колку чини колпоскопија кај матичен лекар?

17. Maricheee

Maricheee Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    32
    Devojki zdravo :)
    Dali imate iskustvo so ranicka na grloto na matkata?pri toa e napraven PAP test i tipizacija tie se negativni. Dali ima nekoj iskustvo :) ?

На emits му/ѝ се допаѓа ова.
  18. emits

emits Истакнат член

Се зачлени на:
    3 септември 2015
    Пораки:
    541
    Допаѓања:
    957
    И мене ме интересира истово.. И како го решиле проблемот

На Maricheee му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Maricheee

Maricheee Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2020
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    32
    Совет од мојот гинеколог е да ја гориме од како ќе завршам со 2ра бремеенодт (сеуште не сум трудна )

На emits му/ѝ се допаѓа ова.