Гинеколошки преглед

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од SLATKA23, 17 јануари 2010.

1. Lolita7

Lolita7 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2020
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    15
    Да не има правено некој пап тест на почетокот на месецов на државно, а да ви се јавиле за резултати?

2. simonce97

simonce97 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2020
    Пораки:
    78
    Допаѓања:
    72
    Утре имам преглед на ехо и за брисеви ама во 15h e, па се прашувам до колку работи клиника за оставснје на брисевите, цел ден работат?

3. Feminka88

Feminka88 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 март 2019
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    300
    Девојки на пап тест ми најдоа кокоидни (топчести) бактерии. Веќе на неколку тестови ова ми го наоѓаат. Секогаш ставам вагиналети ама џабе,повторно и повторно се појавуваат. Кажувајте лек

4. Pinkywinky

Pinkywinky Активен член

Се зачлени на:
    9 август 2024
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    3
    Здраво,каде во државна се испитуваат микробиолошки брисеви,на кој одел

5. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.584
    Допаѓања:
    37.984
    На институт за микробиологија и паразитологија. Мислам дека се наоѓа во близина на министерството. Нека ме поправи некој ако грешам.

IMG_20250430_230949.jpg

На Pinkywinky му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Monss

Monss Активен член

Се зачлени на:
    26 март 2024
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    бев на гинеколог пред неколку дена направив пап тест и микробиолошки испитувања докторката ми препиша макмирор комплекс вагинални таблети,ми кажа да почнам со користење одма, но сеуште не добив резултати од испитувањата, дали така е во ред?

7. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.512
    Допаѓања:
    3.866
    Па не не е океј, требало да ти каже зошто ти ги дава, а богами и ти си требала да прашаш. Мора да разговарате со докторите!

8. Bal4

Bal4 Истакнат член

Се зачлени на:
    27 ноември 2021
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    97
    Здраво, имам прашање но можеби не е поврзано со темата. Дали на некоја и е откриен синдром на пелвична конгестија? Имам сериозни проблеми кои не се поврзани со се досега за што ми кажале (претпоставиле) дека е случај, ниту цисти, ниту ендометриоза или аденомиоза (бидејќи се слични симптомите со се наведено) а проблемиве се секојдневни цели 2 години и почнувам да губам нерви. Прашувам бидејќи состојбава е ретка а докторката е малку незгодна во последно време, нон стоп и ги објаснувам истите симптоми па не можам и не знам како да побарам да ме прати на повеќе испитувања. Ако знаете како да си го барам чарето секој совет е добредојден. :)