Здраво. Би сакала да ве прашам дали после пап и брисеви, на бришење имате крв како розевко црвена? Секогаш сум имала, ама денес втор ден, некако исто е на секое бришење, не се намалува. Гинекологот ми кажа ако не престане до понеделник да идам на преглед. Правев и ехо, се беше уредно. Инаку немам болки, во овулација сум, но никогаш сум немала крв за овулација. Фала ви однапред.
Може да е од папот, ако гребнала малку повеќе докторката. Не се грижи сигурно не е ништо, да имало било што ќе ти кажела докторката и ќе го видела. Сепак, ако продолжи оди да преглед нека те види, чисто да си бидеш со мирна совест
А ќе ми треба упат од матичниот? Не сум носела до сега, во Пролет само имам носено, па не знам како е процедурата.
Најзадоволна сум од SynLab за брисеви, најопширни антибиограми имаат во случај на присуство на бактерија.
Да, имаат цени, повели линкче https://www.synlab.mk/attachments/article/539/Synlab Cenovnik web.pdf Сите 4 брисеви се 2.600 ден, инаку во било која лабараторија нивна може да се однесат.
Zeni, ke se operiram klasicna miomektomija, nemam rodeno se uste. Doktorkata veli deka kaj onie koi ne rodile operacijata e odma po ciklusot, a kaj onie koi rodile moze bilo koga..me interesira dali e toa pravilo i zosto mora po ciklusot za onie koi ne rodile. Fala
Дали после веста дека Фондот интервенирал поради неправично наплаќање на услугата ехо од страна на матичните лекари гинеколозиве и натаму наплаќаат 500/600 по ехо и дали смеам да им кажам дека оваа услуга не смеат да ми ја наплатат?
Devojki kolku ve cinelo operacija na miom klasicna i koga ste plakjale pred ili po operacija isto i za prestojot vo bolnica kolku ve cinelo
Здраво на сите. Сакам да прашам дали некој имал проблеми со хронична вагинална кандида? Кај мене не е лекувана со години мислејќи дека не е толку страшно или можеби со тек на време сама ќе се повлече без медикаментозна терапија. Но, одењето кај гинеколог пред 4 дена се испостави дека навистина прогресирала со тек на време. Бело прање имам многу године без престан. Гинекологот ми препиша flutikazon 2 таблети и вагиналети clotrimazole, како и орален пробиотик. Шеќерот во крвта номален, други здравствени проблеми немам. Дали некој има искуство со слична сутуација или знае дополнителни информации за овој случај, како тоа дали влијае на плодноста, дополнителни совети за лечење, и сл. Благодарам
Пиј ја терапијата и редовни контроли. Исто така прочепкај на нет, смени исхрана, кандидата си сака благо и се храни од тоа.