Главоболка

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Saraa, 3 март 2010.

1. Zoe050805

Zoe050805 Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    12
    Има ли некој искуство со болка во задниот дел на главста..2,3 дена чувствувам како притисок некој на задниот дел од главата на тие две коски..било каков совет? Си правам најлоши сценарија во глава тумори и што уште не..

2. Matea94

Matea94 Истакнат член

Се зачлени на:
    14 октомври 2014
    Пораки:
    583
    Допаѓања:
    450
    Proveri si pritisokot

3. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.412
    Допаѓања:
    10.446
    Јас имам некоја остра болка позади од некоја секунда, во една точка, исто овие 2,3 дена не класична болка, и мене ме фати паника триста филма си направив (facepalm)

4. Zoe050805

Zoe050805 Активен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2022
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    12
    Imam edna rodnina doktorka, se slusnavme po telefon i kazav sto ikako mi rece deka sigurno e spondiloza ..mnogu mladi ja imale sea postojano u telefon sto sme gledale i neravilna postava na teloto.. vcera strasno me bolea dvete koski na glavata denes e namalena bolkata malku kako vrtoglavica custvuvam i nisto drugo.. do toa ke da e , a gledam i drugive isto imale silna glavobolka i vrtoglavica, srekja ne mi se siri mnogu bolkata na kj vratot ili racete
    Neznam zosto odma vo glava gi zamisluvam najlosite bolesti:))

5. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.412
    Допаѓања:
    10.446
    Од што боли слепоочницата, ретко на двете страни, овие денови едната страна, не ми поминува со апче само со инхалација ми се смирува. Кога имам класична главоболка со парацетамол за 5 мин ја снемува главоболката ама сега не поминува со апче за болка.
    Не ме боли со саати, туку ќе ме боли на пример 10,15 мин после 3,4 часа пак ќе му текне да се јави болка, така веќе неколку денови.
    Плус и болка над челото, како удрено да ми е кога се фатам. Бев на контрола не сум затната, минимално само имам запушеност на едната страна ми даде др. Оперил. Не верувам од ова да ми е болката.
    Да не е некој нерв, и што би пиела за нерв, уште на невролог не отидов (facepalm)

6. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.412
    Допаѓања:
    10.446
    И јас го имам истиот проблем некое време. Докторот ми вели од воздушниот притисок. Зарем со недели од него ќе е.
    Тебе што ти кажаа, од што е?
    Од паника одам од еден на друг доктор (facepalm)

7. gjoker4e

gjoker4e Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2016
    Пораки:
    6.864
    Допаѓања:
    35.800
    Дали примети дали те заболува ако касниш со кафе или појадок, или ако не си наспана?

8. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.412
    Допаѓања:
    10.446
    Кафе никако не пијам, јадењето ми е секогаш на време, ако малку задоцнам почнува да ми се лоши, а тоа е реткост. Освен што овие 3 месеци сум претепана од умор, и за спиење, се селевме и уште сме секојдневно со физичка работа ама зарем па од тоа може, јас си велам млада сум (facepalm), од физички умор да ме боли глава. Не е неиздржлива, ама со апче имам еднаш, два пати пробано не поминува, а кога имав претходно главоболка од умор со парацетамол минеше, ама тоа ми се случуваше два пати годишно. Сега со б6 и со инхалации ми минува. Што ми се дешава не знам.

9. baby.girl21

baby.girl21 Нов член

Се зачлени на:
    4 јули 2022
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Здраво на сите...Имам 21 год,една недела веќе како секој ден имам главоболки (низ целата глава), кога ќе се напијам апче многу ретко ми помага,скоро никогаш (аналгин, кетонал)
    Една вечер го качив притисокот 150 со 90, ми удрија инекција и се врати во нормала.. Од тогаш за среќа немам качено притисок, но главоболките не престануваат...
    Утредента веднаш правив крвна слика и сè е во ред, ама буквално сè, но јас некако сèуште паничам..
    Па главното прашање ми е не дај боже кога би имала некоја болест (страв ми е од тумор на мозок..) дали тоа би се покажало на крвната слика и нема простор за паника или сепак не, можеби треба да ја снимам главата?
    Ве молам за мислења и ако некој имал слично искуство
    Фала ви многу и извинете за подолгото прашање

На Linigirl му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Anah

Anah Истакнат член

Се зачлени на:
    23 март 2022
    Пораки:
    634
    Допаѓања:
    1.379
    Немој веднаш да мислиш на најлошото, појди на невролог они се специјалисти за главоболка.

11. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    15.944
    Допаѓања:
    48.646
    Да не треба да добиеш?
    Може и од времето да е, може вратот ти е фатен.
    Не мисли на лошо одма.

12. Dust

Dust Game Over

Се зачлени на:
    27 септември 2011
    Пораки:
    11.717
    Допаѓања:
    172.702
    На обична крвна слика ништо од тоа не би покажало..
    Се снима глава, се прават други испитувања...

13. angelche16

angelche16 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2014
    Пораки:
    2.385
    Допаѓања:
    9.315
    Дали го имаш проверено видот? Мене така ми беше и знаев дека имам диоптер, појди си на очно.

14. awkey

awkey Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2021
    Пораки:
    1.254
    Допаѓања:
    3.044
    За тумор се прават тумор маркери, но доколку имаш нешто во организмот (тумор или не) посекако влијае и на крвта. Може, но не мора да се покажи. Послушај ја членката од погоре за видот, можеби не е диоптер, можеби е и очен притисок. Во секој случај, не си прави одма филмови, појди кај матичната кажи и за проблемот и закажувај на специјалист

15. Nataalija44

Nataalija44 Активен член

Се зачлени на:
    3 август 2022
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    39
    Здр од вчера имам главоболки, и сега пак имам така малку појака е..
    А и треба да ми дојде дали може да е нешто од тоа?

16. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.605
    Допаѓања:
    43.046
    Јас две недели имам болка само на десната страна кај слепоочницата и над ушето, но само кога лежам на таа страна и кога ќе ја притиснам. Како удрена да ми е, а не сум се удрила.
    Ме боли и окото при движење и имам зуење во ушето, се' на истата страна.
    * завчера пулсирачка главоболка на истата страна, помина со аналгин, ама после 2 часа пак.

Бев на ушно, неподносливо зуење, ми ствараше нервоза. Ми рекоја алергија да не ми било, ми дадоја апчиња, една недела пијам (толку требаше) и немам подобрување. Следно треба да одам во петок, ама почнува да ми е страв, па ако имал некој нешто слично...

Последна измена: 16 август 2022
  17. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.558
    Допаѓања:
    38.616
    А да си отидеш на невролог?

На Ugly Duckling му/ѝ се допаѓа ова.
  18. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.412
    Допаѓања:
    10.446
    Те гледаше внатре во носот да не си затната? Да не имаш синуси?

19. Ugly Duckling

Ugly Duckling Форумски идол

Се зачлени на:
    16 август 2018
    Пораки:
    3.605
    Допаѓања:
    43.046
    Само уво и грло и ми даде таблети за алергија и б6, грлото ми било чисто.
    Инаку искашлувам бел секрет ако е поврзано со синуси, не сум била настината скоро.

20. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.412
    Допаѓања:
    10.446
    Ако имаш секрет, да ти се слева, можно е.
    Јас зимата бев со тие симптоми ни најјакото апче не ми помогна, ама не обрнав внимание на носот, а и матичната не ме ни советува.
    Кога специјалист ме виде, ми кажа дека сум бааги затната, а јас цело време паничев околу главата. Ми даде капки и серапептазе. Ми помина ама чат пат пак имам и ми поминува само на пареа инхалација со камилица. Пробај неколку дена, ако ти поминува значи до синусите е. Мене инхалација ме спасува. Таа пулсирачка болка во февруари не можам да ја заборавам никогаш :worried: