Главоболка

Дискусија во 'Здравствени проблеми' започната од Saraa, 3 март 2010.

1. Eli-77777

Eli-77777 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2021
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    59
    Zdravo kazete lek za glavobolka od vcera Imam strasna glavobolka no ne klasicna tuku na sekoi 18-20 sekundi kako so ilga da mebocka vo levata strana Nad uvoto pozadi slepocnicite sum malku nastinata so bolki vo grloto pri goltanje no tie se trpat a ovaa ne se napiv kafetin no nema efekt vtornik odam Kaj maticnata no barem da go pominam vikendov da ja ublazam

2. Lisandra

Lisandra Популарен член

Се зачлени на:
    29 август 2015
    Пораки:
    2.121
    Допаѓања:
    3.464
    Brufen napi se, c vit I caj od kamilica so med, imas vospalenie na krajnici moze angina od toa tie, septolete smukaj I magnesium so b com zemi.

На Eli-77777 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.440
    Допаѓања:
    37.081
    Кафе со лимон.

На Eli-77777 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Flier

Flier Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    323
    Најдобар лек за хронична главоболка е посета на доктор за да се утврди и отфрлат други работи поврзани со сериозна главоболка.

5. BlondieWitch

BlondieWitch Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2019
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    17
    Да ја раскажам и мојата приказна: имав период, да не претерам ама со години а и уште се дешава ама поретко, легнувам со главоболка, станувам со главоболка, 24/7 присутна ама се трпи онака тапа болка... пред можеби 6 години почнав да имам напади буквално како две од оние иглити на нашите баби за плетење шо се, како да ме прободуваа и тоа нападот ненадејно, одеднап од двете страни или кај слепоочниците или долу над вратот позади на главата. И ме држат така у две точки интензивно некоја минутка, и кога ме пуштат нападите ми продолжува класична главоболка и денот веќе ми е уништен... на магнетна и на ЕКГ бев, ништо конкретно, као стрес и несоница ама сепак ми помина периодот кога стварно бев напнана. Некоја витаминска терапија пиев, и секој ден на сабајле лимон и мед на гладно како за цирмулацијата на кислород до мозокот да ми се подобри (така препорача докторката). Е сега, после неколку години пак почнуват овие напади. Некој нешто вакво слично да не имал?
    Извинете за огромнава објава

6. Flier

Flier Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    323
    Главоболка може да се пропагира од вратен рбет од некоја спондилоза и дискус хернија или дури од внатрешното уво. Во медицината јасно се знае дека болките што се појавуваат на едно место и тоа како може да не се со локализирачка причина.

7. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.452
    Допаѓања:
    37.628
    Или од синуси. Јас го имам тој проблем. Некогаш ни апче не помага.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  8. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    6.091
    Допаѓања:
    11.855
    И кај мене е од синуси, апче не помага, само инхалација.

На st-el и SummerGirl им се допаѓа ова.
  9. SummerGirl

SummerGirl Форумски идол

Се зачлени на:
    10 март 2010
    Пораки:
    17.452
    Допаѓања:
    37.628
    Три дена по ред сум со главоболка. Во средата пиев апче. Не се издржуваше. Не знаев кај терам. Денес ќе ја уклучам ламбата.

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Hrita

Hrita Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2024
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    95
    Сестра ми има 15 години и има проблем со главоболката 2 3 години, секој ден кога ќе дојде од училиште ја боли глава никакви апчиња не помагаат. Носена е на болница, на очно сите велат дека нема ништо. Не е нормално возрасен глава да го боли не дете од 15 години секој ден.

11. Merten

Merten Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    647
    Допаѓања:
    1.067
    И јас имав исто така кога имав 17/18 години, бев сегде на снимање, ЕЕГ, компјутер, магнетна и немаше ништо, а јас имав главоболки секој ден. Еве неколку години после тоа имам пак често главоболки, но не како тогаш, а не земав некои лекарства.

Дали пие доволно вода? Од тоа може да има чести главоболки

На Hrita му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Hrita

Hrita Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2024
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    95
    Пие доволно количество на вода.
    Само што ќе стани од спиење станува со главоболка.

13. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.733
    Допаѓања:
    6.720
    Дали има направено и испитувања преку крв, измерено притисок, ЕЕГ, КТ на глава (од невролог)? Доколку да, и се е ок, каков и е начинот на живот? Како е со спиењето, да не седи будна до сабајле, долго време пред телефон/екрани, дали претежно седи дома или излегува на воздух/прошетки? Каква и е исхраната и дали вежба? Дали е по природа нервозна и раздразлива личност, се да си зема при срце и често проблемите што ја мачат да и се манифестираат со физички симптоми? Сори на милион прашања. :D

На Merten му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Merten

Merten Истакнат член

Се зачлени на:
    31 мај 2020
    Пораки:
    647
    Допаѓања:
    1.067
    Исто и од хронично воспалени синуси може да е ако има..

На Hrita и blueeparadise им се допаѓа ова.
  15. blueeparadise

blueeparadise Популарен член

Се зачлени на:
    22 октомври 2010
    Пораки:
    3.733
    Допаѓања:
    6.720
    @Merten Даа, скроз заборавив на тоа. Главоболката од синуси може да биде страшна. Ама ако има правено РТГ/КТ на глава, ќе се видат и синусите.

16. Hrita

Hrita Активен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2024
    Пораки:
    79
    Допаѓања:
    95
    Спие од 7 до 8 часа, телефонот и е секогаш во раце не го попушта, не излегува не шета никаде, и да, си зема на срце сé. Кога има некаков проблем го крие во себе. Ги има направено сите испитувања. Ви благодарам на сите за одговорот, ќе се потрудиме да ги смениме навиките:l:

На Merten и blueeparadise им се допаѓа ова.
  17. Flier

Flier Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    466
    Допаѓања:
    323
    Хронична главоболка може да има секундарно потекло пример од вратен рбет или дури од внатрешно уво иако најчесто се мисли да е од главата.

18. lovexoxo_

lovexoxo_ Нов член

Се зачлени на:
    20 април 2024
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Дали некој од вас се има соочено со болка само на едно исто место на главата, како штипење, во горниот десен дел, од ништо не е поттикната, се јавува од ,,чиста мира”…имам закажано на лекар но цело време мислам…???

19. Dzvezdicka^_^

Dzvezdicka^_^ Активен член

Се зачлени на:
    29 април 2023
    Пораки:
    12
    Допаѓања:
    1
    Zdravo veke dva dena imam kratko trnenje na glava (levata strana zaden del) dali nekoja od vas imala do sega vakov problem i sto bi mozelo da znaci

20. Eli-77777

Eli-77777 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 ноември 2021
    Пораки:
    110
    Допаѓања:
    59
    Здраво веќе трет ден имам главоболка која е како некој со игла да те боцка на лева страна над увото а знае и да шета да боцка и назад во вратот онака интензивно секунда па ја нема но се повторува на секоја минутка кажете совет се напив само кафетин но не помага ...

На Jasz му/ѝ се допаѓа ова.