Имам проблем веќе 1 година со главата на секое ме боли а ко бев бебе мојте ме држеле и му сум паднала ии сум лежела 2дена на болница. е сега дали можи дами има останато како последица тоа и затоа ме боли... ај кажете страв мие да одам да сеснимам
Веќе втор ден имам болки во главата од десната страна над увото (кога ќе ги затнете ушите со цела шака од нешто гласно, тој дел) и на моменти кога ќе се свртам нагло како нешто да ме удира само таму и трае секунда.. Немам омалаксаност, не ми се гади, не ме боли премногу ама чудна болка е. Не ми се случило до сега вака. Се напив аналгин вчера, легнав ми помина али после тоа пак исто. Дали на некој му се има случено истото? Ве молам помош не знам што да правам..
Мене веќе 5ти ден по ред ме боли главата. Испив 4 аналгини, 1 налгесин с, 3 немир апчиња во овие 5 дена и ништо, сеуште ме боли. Внесувам и потребна дневна доза на магнезиум, цинк (со селен) и витаминц ц 1000. Притисокот завчера ми беше 100 со 40, а вчера 90 со 60. Лекарката ми рече дека до времето ми е и да пијам кока кола и електролити. Пијам... нема промена. Кажете чаре, не се трпи веќе!
имам ужасни главоболки,највероатно мигренозни бидејќи ми поминува со апце за мигрена,дали знаете некој лек на природна основа,некој витамин или минерал за додатно да го внесувам за намалување не болките или било што друго ,споделете што би ми помогнало на мене и на сите како мене што не мачи овој проблем
Од кога памтам за себе имам страшни главоболки/мигрени. Јас ако случајно немам ефридол или кафетин во мене, паничам најозбилно. Зошто ако не се напијам апче во најбрз можен рок, ми се чини дека ќе се онесвестам, ми се снижува притисокот, се чувствувам ко да пропаѓам во земја, ми се врти, ми пречи светло, ми се лоши. Дури и кафетинот веќе не ми помага. Еве два дена по ред ме убива главата, денес испив 2 аналгина и 2 ефридола, ни тоа не ми помогна. Дури сега почна малку од малку да ми се избиструва главата, а ме боли уште од 1-2 поручек. Бев еднаш на лекар, ми рече да направам крвна слика па да ме пратела на невролог, да не ми е нешто со очите, ама не ја направив тогаш, и се заборави работата. Ама да помине Нова Година и ќе одам обавезно, не можам веќе да ја истрпам главава.
Го имам истиот проблем. Во јуни годинава имав главоболка 8 дена по ред, без престан. Испив најмалку 15 апчиња (со разни јачини), ништо не ми ја намали. Притисокот ми беше пренизок, ужасно се осеќав. Тогаш докторката ми препорача апче за главоболка (половина) во комбинација со лексилиум (половина). Ако ти е потребно, може и цели. 8-иот ден го пробав тоа и ми ја намали за 80 до 90%, односно речиси престана. 9-тио ден го повторив истото и ми помина. Пробај некогаш, кај мене функционира. Уште нешто. Еве баш утрово ме болеше главата и прво што направив (што во последно време секогаш го правам кога ме боли), се намачкав на челото, синусите, околи очите, со коњска маст. За минута-две ја намалува главоболката (колку-толку), Пробај, ако немаш пробано. И секако, најважното (во случај да немаш пробано). МАГНЕЗИУМ. Редовно конзумирај дневна доза на магнезиум, би требало да ти се намалат главоболките. За време на главоболка, истури кесе директ магнезиум под јазикот. Можеш и да се напиеш вода, постои една со магнезиум. За мене магнезиумот е спас, ем поретко добивам мигрени, ем послаби се.
Ne me boli cesto glava osven koga mn ke se iznerviram ama ovie 3 dena me boli do beskraj kaj celoto i dole kaj vratot vcera piev analgin kao mi pomina ama navecer me fati pak si mislam da ne e visok pritisok?
Ne sakam da pijam apcinja nastinata sum i pijam edno mnogu jako vibramicin i ne sakam plus hemii da vnesuvam me interesira da ne e visook pritisok i nekoj priroden nacin da se oslobodam od bolkava
Мене страшно ме боли глава кога сум ненаспана, т.е секогаш кога станувам рано, и тоа пропратено со гадење и нагони за повраќање, никакво чаре нема освен да легнам да се наспијам, па и после тоа сум ептен гроги.И со апчиња и со се сум се труела, вентори едно време ко бонбони лапав ама џабе. А никако да се навикнам да легнувам порано и да станувам порано, смрт ми е ова.
Obicno glava me boli ednas vo 5 god. Dve nedeli bez prestan me boli glava i nemam poima sto da zemam. Od glavobolka i noke nemozam da spiam. Sto li ke bide ova?
Последниве неколку дена имам главоболка над веѓите и вратот и рамената ми се стегнати, знае некој чаре или од што може да е ??? Исто срцето малце побрзо ми чука, сува уста, уморна и одам како пијана, секој момент мислам дека може јако да ми се заврти во глава??? Гадно чувство ептен
Мислам дека местото над веѓите боли од синуси може значи да се работи за настин или вирус. Но најдобро е да одиш побрзо на лекар да провериш крвна слика и слично оти сепак се работи за здравјето и нема играње овде ние можиме само да претпоставиме, најдобро е стручно лице да те провери.
Јас доколку имам силни болки пијам кетонал, јаки се многу и ретко ги земам,бидејќи предизвикува зависност а штети и на желудникот. Ако го земаш обавезно написе и апче за желудник или некој пробиотик.....
Помаѓајте девојки,имам главоболка 4ти ден по ред ,не е многу силна ама ме нервира,имам денес болка во горниот дел од главата(темето) ,како тежина,како болка од удар и ми се ежи главата на моменти и ладно ми е.Дали е од времево или има друга причина,знае ли некоја од вас нешто? Ме фаќа паника на моменти,дали е од притисок незнам,срцето некогаш го осеќам повеќе,некогаш помалку,ми здосади веќе од болкава .. .
И јас го имам истиов проблем и дури страв ме фаќа.Кога станувам сум ок и по неколку саати почнува да ме боли глава,да ми трни и да ме ежи..Не ме боли јако туку како да ме стега и притиска на горниот дел..Не знам дали е до времево,нешто со воздушниот притисок ама веќе размислувам да отидам и на доктор.. Почнав да пијам магнезиум,да внесувам повеќе течности и од утре ќе мерам притисок 2-3 пати дневно,се плашам да не е висок..
Neznam sto e i mene me faka strav,uste imam glavobolka, a pritisokot mi paga mene, proveruvaj si go... Fala sto pisa
здраво на сите.. мојата мајка има проблем со главоболка веке 4-5 дена.. на главата има како акни во вид на топченце како брадавица но таа ја имала секогаш и не и е претставувало никаков проблем.. и сега едната и помина и пораснале уште две помали, тие се црвена боја..дали знае некој повеќе околу тоа, можно ли е да фали некој витамин или сл??