zdravo, dali EEG pregled e dovolen da pokaze nekoi promeni vo glava ili mora da se napravi KT iliMagnetna rezonanca?
Зависи на какви промени мислиш Еег обично се користи при епилептични напади или други пореметувања при кој доага до губење на свеста.
Eeg e korisno da se pravi koga postoi sumnja na epilepsija, vospalitelni procesi na mozok kako meningitis,demencija, povredi na mozok, tumori, poremetuvanja vo spienje. Gubenje na svest nema vrska so Eeg.
lani imav jaki glavobolki i me pregleda nevrolog i me prati da napravam EEG. Rezultatite bea dobri, rece deka i od sto ja krevam malata, napnati muskuli oti i pozadi mi bese glavobolkata. i rece se e vo red. i zatoa prasav ako ne dajboze ima nesto dali ke pokaze na eeg
Веке 2-3 дена имам чуство како главата да ми тежи..Само горниот дел од главата како да не го чувствувам ..Ми се врти и очите ме печат..Од што може да е вака имам низок притисок но го немам тоа чуство кога ми пага.
Isto mi e i na mene veke mesec, istata glavobolka, samo sega vo posledno vreme kako zasemetena sum, kako da ne pripagam tuka, pravev eeg izleze uredno... A i jas imam nizok pritisok Inaku.
@EMoonlight исто и јас ко зашеметена сум..Понекогаш дури неможам ни да гледам туку само црно пред мене..И немам силаа да стојам како нозете да ми се пресечуваат.
Веќе подолго време на главата позади малку погоре од вратот кога ќе се допрам на едно исто место како струја да ми поминува низ тој дел. Не знам како да објаснам, како неодредена болка и тоа само кога ќе се допрам. Имал ли некој слично искуство и што може да е тоа?
Mene 8 den kaj sto me boli glavata desna strana kaj temeto i nikako ne pominuva tapa bolka 22 januari sum na CT na glavata i mn mie strav da ne imam nesto
A dali CT pokazuva ako.veke postoi meningitis posto 4 doktori prasav site mi.odgovorija so.ne jas se snimav i falamu na gospod sve e vo red ama imav silni glavobolki a denes pocna i vratot da me boli i ocite isto koi ispituvajna se pravat za da doznaam za taja bolest ke ve molam ako.veke znaete da mi kazite pozdrav
Zdravo, Jas sum pisala lani ama si go imam istiot problem so glavobolkite.Da napomenam imam zakazano na nevrolog,samo bi sakala da procitam mislenja. Ispitano : krvna slika tiroidna spondiloza urinaren status i urinokultura KTM = Se e uredno ,nema nikakov problem. A patam odcesti glavobolki koi pocnuvaat vo zadniot del na glavata,pa se proshiruvaar nagore ,mi zijat i ushite(kako da mi buchat) i vo posledno vreme mi se povrakja.Ovie denovi imam tahikardii i kako da me gusi.Ne mi pominuva od niedno apce(Analgin,Rapidol,Nalgesin,Dijazepam,Paracetamol,Ventor). Dali ste imale slicno iskustvo?
@flower30 дали е како мигренозна болка, чувствуваш дека ќе имаш главоболка имаш аура или наеднаш почнуваат? Јас имам мигрена и штом почувствувам дека почнува пијам ибупрофен (само тој ми делува) и ја спречувам најчесто, а ако не обавезно со повраќање завршувам.
Mene odednas naglo mi pocnuva glavobolkata.Ponekogas samo sto ke stanam od spienje me zaboluva ili onaka vo poluson(spijam i osekam me boli).Fala bogu do sega samo nagon za povrakanje imam,ama paralelno me boli i zeludnikot(ispiv milion apcinja) i mislam plus i od toa da ne e. Vcera se napiv NALGESIN pa malku me popusti,ama skroz ne mi pominuva