Гноење под пазувите

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by alesandra jon, Apr 23, 2017.

1. alesandra jon

alesandra jon Истакнат член

веќе некое време од под пазувите ми истекува гној,на доктор ми препишаа да пијам апчиња сумамед но воопшто не ми помогнаа,последниве месеци користам и некои масти но и од тие не видов резултати.дали некој имал сличен проблем.

2. 1209

1209 Форумски идол

Дали си правела преглед на дојки, ако не под итно мораш. Тоа може да е симптом за рак истото и се случуваше на баба ми, сега има отстранета дојка.

Gosh likes this.
  3. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Последниве месеци??? Каков е тој доктор кој веднаш не те препратил на дополнителни испитувања?

Одма оди, не чекај ни ден повеќе!

Е заради вакви случаи е убаво младите девојки (па и постари жени) превентивно да се едуцираат кои се симптомите на рак и како се врши самопреглед на дојки.

4. alesandra jon

alesandra jon Истакнат член

да да ги имам направено сите тестови све си е воред,само седиментацијата е висока.
    најпрвин заборавив да напишам дека подолго време имам проблем со акни на лицето,па потоа се префрлија под пазувите и се направија како гноени чирови, каде што извира гној.

5. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

alesandra jon а да смениш дезодоранс? Јас така од еден, пишував тука критика, бев цела исипана па го смеив сега немам проблем.

6. Avery

Avery Популарен член

Не знам што испитувања си правела. Сепак побарај си второ мислење. Некако сериозно изгледа работава штом неколку месеци не ти се смирува. Види што ќе ти кажат на друго место.
    А во меѓувреме гледај да не користиш никаков дезодоранс и стик и да се одмиваш само со млака вода со на врв на лажиче сода бикарбона и бебешки сапун.

7. LoveHope

LoveHope Популарен член

Od telefon sum vklucena na kratko,aj vidi na google sliki od hidradenitis suppurativa vidi sporedi I pishi..

8. poenta

poenta Форумски идол

Кога се е навидум "во ред", а седиментацијата е висока значи дека не е во ред. Таа е показател за секакви промени во организмот ( од расипани заби, чирови, крварења, па до потешки заболувања). Затоа, не губи време. Побарај друго медицинско мислење, направи снимање и биди поупорна во твоите заложби со оглед на ажурноста и одговорноста на македонскиот здравствен систем.

1209, buba4e89 and blackwave like this.
  9. blackwave

blackwave Популарен член

Смени дезодоранс! Истата бев од едно "ѓаволче" од ролон на Алверде, целите пазуви ми беа гнојарки.

10. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Вака, јас од рексона и депилација се зезнав така. Направи тестови за гради.

Мојата терапија, воедно успешна е вака:

пред легнување на памук ставав хидроген за рани 3%, се бришев со тоа, потоа ставав белогент и пиев ампецилин
    За два дена се снема

11. LivingGlam

LivingGlam Форумски идол

Па седиментацијата веројатно е повисока од гнојниот процес. Не мора да значи дека има друг проблем, штом веќе ги направила потребните испитувања.
    Објасни девојката дека е дерматолошки проблем.

@alesandra jon, хормони провери за да знаеш дали се поврзани со акните? Покрај сумамедот, да не ти треба и хормонска терапија? Не користи никакви дезодоранси по можност, и смени дерматолог штом толку време немаш резултати.

1209 likes this.
  12. Zaljubena26

Zaljubena26 Форумски идол

Доколку употребуваш некој дезодоранс или рол он, обиди се да прекинеш еден период и воочи дали ситуацијата ќе се подобри. Разните хемикалии може да представуваат причинител за појава на акни. Миј се по неколку пати во денот само со млака вода.

13. PaLaVa

PaLaVa Популарен член

Значи не се објасни убаво во воведниот пост, затоа и доби такви реакции.

Ако ти е предизвикано од хормонско пореметување, тогаш ќе треба да примаш соодветна терапија, сумамедот нема да го реши проблемот, само привремено ќе ги смири симптомите.
    Сепак, јас би проверила уште еднаш се. Имаш ли отечени лимфни јазли позади ушите или во вратот? Не знам, мене ова течење на гној не ми изгледа баш наивно како иритација од дезодоранси.

sj *O* likes this.
  14. Kikenzi1

Kikenzi1 Нов член

Здраво девојки. Нова сум ма форумов би сакала да ве прашам прашам нешто. Под пазувите имам како темна дамка ,не знам што ми текна денес да ја стиснам. Не излезе како течност како кога стискаш обично брунче туку како грутче, со мирис на дезодоранс и да не речам пот навистина непријатен мирис. Дали некој знае што може да е,дали е поради дезодорансот или нешто посериозно. Благодарам.

15. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Абе не си играјте, какво стискање! Ништо не треба да се стиска, од мравка слон може да си направи човек така! :(

16. Radojo

Radojo Активен член

Lele kazuvaj lek ako znaes