Градска девојка со дечко од село

Дискусија во 'Врски' започната од Theodora, 26 јануари 2011.

1. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.812
    Допаѓања:
    19.594
    Ситуацијата во државава по селата ни е што јужније то тужније, колку подалеку од градот толку попрост народ.

На Elenpelen, Gosh, Adidas888 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  2. theowndemon

theowndemon расипана играчка Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    15.217
    Допаѓања:
    186.415
    Имам hot take за темава. :D Последнава година многу сакам да живеам во село, од овие шо се на излез од град. Како да имам некој calling. Сакам мир и тишина, воедно се да ми е достапно ко ќе запалам колата. И на партнерот му велам да се преселиме в село и зависно до чија фамилија сакаме да сме поблиску, така ќе одбериме во кое село. :D Воедно, не би дејтала и немам дејтано некој од село. Не дека не сум давала шанса, ако ме привлеква некој ме привлеква и давам шанса. Едноставно на башка планета на постоење сме биле и никогаш не профункционирало. И то не е лошо, едноставно не е за мене.

Како rule of thumb, дефинитивно живеј поконзервативно население во село, со то шо дури и кај возрасните колку и да се против нешто, ако се од (поголем) град и се изложени на различности многу полесно ќе се протни нештото. За разлика од то, млади кои се различни, пример лгбт+ млади, во помали места и села имат поголеми предизвици. Во исто време има поголемо заедништво, шо е потешко да се најди во град. На крај на ден се сведва се на то шо ние бараме од партнер/живот/околина. Shocker.

Конзерватизам кај партнер, за мене, е голем минус и непосакувана карактеристика. И сем еден од село (технички, роден и растен во град и после решава дека сака да живеј во село) со кој сум била на дејт и со кој ми одел муабет, со другите во првите минути се гледаше голема разлика со дупка толкава измеѓу шо е невозможно да се закрпи.

Едноставно е. Сите сме продукт на својата средина и искуство. Некогаш немаме избор за средината (помало место), некогаш имаме (поголемо место). Не е то нешто за вреѓање, едноставно е вистина.

На bookslover, ladyineon, Gosh и 2 други им се допаѓа ова.
  3. Bratot

Bratot Форумски идол

Се зачлени на:
    26 април 2019
    Пораки:
    5.812
    Допаѓања:
    19.594
    Само шо ги спомнавте ги фатија. ^_^

Струмичката полиција откри нелегална плантажа и заплени околу 680 килограми марихуана – две лица се приведени (ВИДЕО)

Последна измена: 23 септември 2026
    На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  4. StefCek

StefCek Активен член

Се зачлени на:
    7 април 2026
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    70
    Па по ова прашање муслиманите се поразвиени.Ние, православните и од другиве религии одиме кон град, од високо да гледаме.Многу сме разгалени и стануваме анскиозни доколку го немаме нештото што ни фали.

Можеби би требала државата да даде поттик за преселување во помали места.Но, ја немаме таа инфраструктура како патишта, болници, школи, некои основни потреби да се задоволат.Го немаме тој капацитет за да може девојка со дечко од село или пак обратно.

Да не бегам од темата, мајка ми е градска девојка и пребегала со дечко од село кој ми е татко.Така да, може, но зависи од кое село, според мене.Селото(више не е) на татко ми е на 10 километри од градот, не е премногу далеку, но размислувам јас за странство и не би дал време ни никаква инвестиција за тоа место.:(

5. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    8.675
    Допаѓања:
    47.351
    Колку и да е развиено селото, никогаш не би се преселила во него со маж кој растел таму, најмногу заради менталитетот на луѓето.

На MiloMalo, Elenpelen, christinnn и 4 други им се допаѓа ова.
  6. Mazegin

Mazegin Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2019
    Пораки:
    730
    Допаѓања:
    3.091
    Искрени да бидеме, и тоа како се разликуваат луѓето од село.
    Не дека нема градски луѓе без манири. Ама некако имаат поинакви размислувања, дали дека во селото сите се блиски и се знаат сите меѓусебно, некако многу се интересираат за туѓ приватен живот.

Во гости ни дојде една далечна роднина од село. Имала нешто работа до болница, и стандард мора да ги посетиш роднините со кои немаш никаков контакт со години.
    Кога почна да ме прашува за мажачки, деца, па кога почна да збори како жена не била само за во спална соба, мислам кафето ми се подврати назад.

На MiloMalo, KiT, Medea. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. Amellie13

Amellie13 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 јануари 2017
    Пораки:
    4.921
    Допаѓања:
    64.265
    Па ок ако зборуваме за луѓе што никогаш не мрднале од селото, да се познава. Но искрено не гледам голема разлика и во луѓе кои цел живот не мрднале од тој еден град каде што израснале и им било сѐ сервирано тука. Малку така глупаво е да го судиш некого само затоа што од село потекнува а можеби пола свет го има прошетано и има култура, додека некој од град нема појдено подалеку од локалниот маркет што се вели и е задоволен со тоа.
    Со некој што има разни искуства и приказни за раскажување многу побрзо би кликнала отколку со некој што не мрднал никаде ама битно од град е.

На Mumoftwo30, VDT2906, bicycle и 2 други им се допаѓа ова.
  8. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.304
    Допаѓања:
    42.691
    Градски луѓе зборуваат за култура и менталитет и ги гледаат од високо мислиш од Њујорк се.
    Па тоа нешто се глупира, лигави и мисли дека вреди повеќе.
    Со тоа што ги потценува другите покажува каков всушност е човек.

На Mumoftwo30, MiloMalo и Amellie13 им се допаѓа ова.
  9. Asparagus

Asparagus Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2013
    Пораки:
    1.136
    Допаѓања:
    8.465

10. Dekoo

Dekoo Популарен член

Се зачлени на:
    16 јули 2020
    Пораки:
    823
    Допаѓања:
    1.636
    Некако тие што се доселиле у град од село највише хејтаат и нејќат дечковци/девојки од село.

Смањете доживљај.

На Hoping му/ѝ се допаѓа ова.
  11. Catnight

Catnight Истакнат член

Се зачлени на:
    28 јули 2016
    Пораки:
    292
    Допаѓања:
    725
  12. bicycle

bicycle Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2019
    Пораки:
    5.304
    Допаѓања:
    42.691
    Тоа не им дава право на оние од Скопје да напаѓаат небаре имаат кралска крв.
    Затуцани има секаде, дури и во Скопјемце
    @Asparagus

13. blackswan/

blackswan/ Активен член

Се зачлени на:
    21 септември 2026
    Пораки:
    14
    Допаѓања:
    17
    U Skopje se najzatucani i najmnogu se interesiraat za tugj zivot, i toa najmnogu od 80-te generacii se takvi, od ponovite ne bash.

14. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    7.905
    Допаѓања:
    16.445
    Дојран?
    Таму мислев баби и дедовци има останато само..
    Ај Струмица се имотни и има многу жители ама Дојран.
    Кочани е отсекогаш познат град по дрогата. Уште од дамнешни времиња. Штета и страшно за младите, и што нема контрола на ваквите дилери а не се исповрзано со полицијата.

15. Gosh

Gosh Мразачка на луѓе

Се зачлени на:
    10 октомври 2015
    Пораки:
    4.170
    Допаѓања:
    53.181
    Ишкање на мувата од капата тема малограѓанство левел само Скопје е град у државава, чиниш од другите градови не серат против селаните називајки ги сељаци и сметајќи дека се подобри од нив, а па да не праиме муабет за село против село муабетите, мерејќи си ги кои се поголеми сељаци. Тоа е, маЌедонска работа...

На Mumoftwo30, eliesaab и Yuforeal им се допаѓа ова.
  16. Yuforeal

Yuforeal Активен член

Се зачлени на:
    7 декември 2025
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    350
    You are not gonna believe this, и во селото имаш горно маало и долно маало, и тука имаш очи вадење :D

На Mumoftwo30, eliesaab и Gosh им се допаѓа ова.
  17. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2009
    Пораки:
    2.614
    Допаѓања:
    18.749
    Како тоа "попризнаени"? Ете јас знам многу што завршиле на други универзитети и нашле работа во Скопје и тоа. Што од ИТ, медицина и мн. други бранши..

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  18. WarriorMind

WarriorMind Популарен член

Се зачлени на:
    24 март 2018
    Пораки:
    546
    Допаѓања:
    7.080
    Нашле оти не е невозможно да се најде работа со тој факултет туку скопските имаат предност.