Мене ова никако нема да ми стане јасно со пропагандава за бустирање имунитет. Незнам дали вака и доктори изјавуваат. Како мобилен со пуњач, па ај да го надополниме имунитетот Мислам дека само ни го бустираат мозокот. Имунитет или имаш стекнато или немаш. Секој прележан без разлика на бројка на антитела си има природен имунитет. Имуниот одговор во иднина кон овој вирус не зависи од бројката на антитела, некој со помалце полесно ќе се избори со вирусот, односно нема ни да дозволи да влезе. Вака збореа многу специјалисти во јавноста па не разбирам зошто волку напињаат да се вакцинираат прележани кога нема сигурни студии колку трае природниот а богами ни вештачкиот имунитет. Уствари разбирам... бизнис Имам доста познаници кои се сеуште имуни, прележани пред една година. Јас сум спремна додека не се разврзат овие работи до крај да не патувам во странство, 2, 3 години, колку и да е потребно.
Многу ми е јасно и затоа го кажувам. Епидемиолозите и останатите научници се надеваат дека ќе се адапитраме на ковидот и нема да ескалира, ама во реалност, никој не може ништо да потврди со 100% сигурност.
Како изгледа нашиов грин пас, никаде не најдов слика на нет. Има некоја земено по ревакцинација ? Ова е хрватскиот https://makfax.com.mk/svet/region/хрватска-почна-да-издава-ковид-пасоши/
Каролинска од лани велат дека Т-клетките се клучни за имунитетот, ама они се Шведи, само нешто истражуваат безвезе https://news.ki.se/immunity-to-covid-19-is-probably-higher-than-tests-have-shown
@Ahoy , како што најавија, се предложуваат нови рамки за инциденцата за рангирање црвено, жолто, зелено. Еве го линкот, на англиски е, се надевам не пречи и не боде очи никому. https://ec.europa.eu/info/live-work...esponse/travel-during-coronavirus-pandemic_en
Вака во зелена би биле Од доктори што изјавуваат кажувам, не е ништо од мене Тоа е исто Китен како кога некој прележан ќе дојте со друг заразен во контакт, па нели "антителата растат". Е исто како антителата, така и цел имунитет. Со тоа највеќе се продолжува траењето на имунитетот, иако т- клетките не знаеме точно колку долго штитат, можеби и доживотно кај оние кои полесно поминале
Едниот се мачел повеќе, друг помалку/ воопшто. Имуниот систем кај првиот бил послаб, кај вториот одлично си ка завршил работата. Инаку, еве ја студијата: https://pedijatar.mk/dobra-vest-pot...dbrana-po-prelezhana-blaga-forma-na-kovid-19/ . Не е тоа мој став
За диксриминацијата . Блиска личност патува во Хрватска. Вакциниран со две дози Спутник-не се признава. Прележан и потврден со Пцр пред 190 дена-не се признава. Тест од Синлаб со антитела-не се признава. Решение е само нов тест. Тоа е таа дискриминација на здрави луѓе која на темава не се разбира. Да подржуваш вакво нешто треба да си фашист во душа.
Спутник не е призната во Еу. Тестот е постар од 6 месеци. Апсолутно никаде не пишува дека со антитела може да помине. Сам си измислил дека треба тест за антитела да прави? Наместо тест за антитела што не направил тест за Ковид? Кое правило го испочитувал за да помине? Никое.
Океј Меркел веќе очигледно е дека за инат реплицираш, не дека поддржуваш такво нешто. Мислам која е логиката да ограничиш некој што има напраено тест за антитела, која е опасноста да зарази некого ако има антитела?? Еве не ми е јасно..
А зошто Спутник не е признаена? Де, подсетете ме И кинезите исто така? Нели вакциниве беа за што поскоро запирање на епидемијава? За заштита на населението? М? Всушност, не... За пари се работи Циркузов до сега само го докажува тоа. И уште ова... И на времето кога ги обележувале евреите, имало некој кој мислел дека тоа е за доброто на колективот
Македонска работа, ти му велиш ти треба еден од три документи за да поминеш он се расправа зошто со четвртиот не може Пишува - не може и крај. Ќе те ставеле тебе да одлучуваш што е логично или не да требало.
У реду тоа ама дали е логично според тебе персона што има антитела да биде уценувана таа вакцина-онаа вакцина, таа лабораторија- онаа лаботаторија за непречено да влезе некаде? Која е поентата тогаш?
Оваа уцена само за нонЕУ државите важи. Тие од ЕУ немаат вакви рестрикции. Логикава вришти. Дискриминација? Пих... нема тука никаква дискриминација, божесачувај.
Ме чуди што не разбираш. Прележан човек,воден од матичен лекар во систем,плус вакциниран,со отсуство на вирус нема право на слободно движење.Кој дел не ти е јасен? Што не ке прочитам,сериозно се залагаш за дискриминација или не ја разбираш.
Воопшто не размислувам што и како. Пошто овца нели. Еднаш читав дека не покажале точност каква што треба за да бидат прифатени. Толку, натаму не ме занима.
Прележан пред повеќе од 6 месеци. Правилото вели - 6 месеци. Тебе што не ти е јасно? За вакцината ти кажав за антителата исто. Се ти напишав, не знам зошто пак пишувам.